Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

ΤΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ..ΟΙ ΙΟΙ..









Αν  Θέλαμε Να Κλάψουμε, και συγκρατήσαμε τα δάκρυά μας, είναι πολύ πιθανό μερικές μέρες αργότερα, αυτή η εσωτερική κατάσταση να βρήκε διέξοδο σ ένα γερό κρυολόγημα, όπου τα μάτια δακρύζαν και η μύτη έτρεχε σαν βρύση ,όπως θα ήθελαν να τρέχουν τα δάκρυα αν είχαμε επιτρέψει στη λύπη μας να εκφραστεί.

Ισως φαίνεται αντιεπιστημονικό; 
Τώρα που είσαστε υποψιασμένοι.Ψάξτε το την επόμενη φορά που θα σας πιέσουν μέχρι δακρύων, κι αναθεωρείστε την όποια στάση σας.




Αποτέλεσμα εικόνας για συναισθήματά





Τί Ακριβώς Συμβαίνει Με Μια, Ας Πούμε Λοίμωξη που μας ¨κλέβει¨σχεδόν  πέντε χρόνια από τη ζωή μας.Καταρροή, βήχας, πονοκέφαλος, πονόλαιμος, αδιαθεσία, ενίοτε πυρετός.
Τα συμπτώματα του κρυολογήματος είναι  γνωστά σε όλους μας.Κάθε φορά διαρκεί κατά μέσο όρο εννέα ημέρες.Ολοι ψάχνονται τα τελευταία δέκα χρόνια, προσπαθώντας να βρούνε τι το προκαλεί, πώς λειτουργεί το σώμα μας σε αυτό και πώς αντιμετωπίζεται.
Πρώτα απ όλα, πάνω απ όλα φταίει Το ανοσο σύστημα μας που μας καθιστά ευάλωτους γενικώς 
Τα συμπτώματα του κρυολογήματος εξαρτώνται, κυρίως στο πόσο δυναμικά θα αντιδράσει ο οργανισμός μας στην ίωση, γιατί ιός είναι αυτός που μας ταλαιπωρεί. 
Οσο πιο ισχυρό είναι το ανοσο μας ,τόσο πιο έντονα θα είναι τα συμπτώματα, αλλα και τόσο πιό σύντομα.Χρειάζεται μεγάλη Προσοχή στα συμπληρώματα διατροφής που υπόσχονται να καταπολεμήσουν το κρυολόγημα 
ενισχύοντας  το ανοσο μας.




Αποτέλεσμα εικόνας για Εχινάκεια




Οι περισσότεροι ιοί που προκαλούν το κρυολόγημα εισέρχονται στον οργανισμό μέσω της μύτης ή των ματιών και όχι μέσω του στόματος.

Βασικός κανόνας Ποτε Τα Χερια Στη Μυτη ή Τα Ματια ακόμα κιαν τα έχουμε πλύνει.Ακόμα Προσέξτε όταν κάποιος φταρνίζεται ή βήχει, καθώς και τις μολυσμένες επιφάνειες.





Αποτέλεσμα εικόνας για Η πράσινη βλέννα




Η πράσινη βλέννα αποτελεί απλώς ένδειξη πως το ανοσοποιητικό μας σύστημα λειτουργεί σωστά.Οσο πιο πράσινη είναι η βλέννα τόσο περισσότερα λευκοκύτταρα έχει επιστρατεύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα για να καταπολεμήσει το κρυολόγημα. 
Για το αίσθημα του ¨μπουκώματος¨ που συνοδεύει το συνάχι δεν ευθύνεται η υπερβολική παραγωγή βλέννας στη μύτη αλλά η διόγκωση των αιμοφόρων αγγείων στις ρινικές διόδους. Επίσης, για να μην μολύνουμε τα ¨ιγμορεια άντρα¨, καλό είναι να φυσάμε μαλακά, ένα ρουθούνι κάθε φορά. 
Οι ιοί, δυστυχώς για μας, είναι απρόσβλητοι από τα αντιβακτηριακά σαπούνια Το κρυολόγημα προκαλείται από ιούς και όπως δεν θεραπεύεται με τα αντιβιοτικά, έτσι δεν προλαμβάνεται από  αντιβακτηριακά σαπούνια. 
Μαθαινουμε τις ρινικες πλυσεις. Ειναι σωτηριες.











Το πλύσιμο των ρούχων δεν σκοτώνει τα μικρόβια απλα τα απομκρυνει .Αν και πλένοντας τα ρούχα εξολοθρεύετε το 99% των βακτηριδίων, οι αριθμοί τους είναι τέτοιοι που και πάλι παραμένουν αρκετά για να προκαλέσουν μια λοίμωξη.
Μάλιστα, οι ιοί είναι ακόμη πιο ανθεκτικοί στο πλύσιμο και κρύβονται αποτελεσματικά στις πτυχώσεις των υφασμάτων. Δεν προστατεύεστε παραμένοντας σε εσωτερικούς χώρους 
Μία από τις πιο πιθανές πηγές ιών του κρυολογήματος είναι το γραφείο στη δουλειά.
Ερευνες έχουν δείξει ότι παρόμοιοι ιοί υπάρχουν  στο 46% των πληκτρολογίων, στο 46% των «ποντικιών» υπολογιστή και στο 45% των τηλεφώνων. 
Μάλιστα περισσότερο κινδυνεύουν δικηγόροι, δάσκαλοι, γιατροί, τραπεζοϋπάλληλοι
Και τώρα το παράδοξο: όσοι απέχουν από το αλκοόλ διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να κρυολογήσουν από όσους πίνουν ως δύο ποτηράκια την ημέρα. ΜΟΝΟ Την τελευταία δεκαετία επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι συγκεκριμένες γενετικές διαφοροποιήσεις ίσως εξηγούν γιατί κάποιοι κρυολογούν συχνότερα από το φυσιολογικό. 
Φαίνεται ότι αυτά τα άτομα εμφανίζουν διαφορές στους υποδοχείς των κυττάρων όπου προσκολλώνται οι ρινοϊοί του κρυολογήματος όταν επιτίθενται στο σώμα. 




Αποτέλεσμα εικόνας για ως δύο ποτηράκια την ημέρα...ΜΟΝΟ




Τα ζεστά ρούχα δεν αποτελούν ασπίδα προστασίας     
Παραδόξως, η έκθεση στο κρύο δεν συνδέεται με το κρυολόγημα.
Κρυολογούμε κυρίως τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες γιατί ο ψυχρός και υγρός καιρός μάς αναγκάζει να συνωστιζόμαστε σε κλειστούς χώρους, όπου οι ιοί μπορούν ευκολότερα να μεταπηδήσουν από τον έναν στον άλλο. 
Μην συνωστίζεστε. Αποφεύγετε τους κλειστούς, θερμαινόμενους και κακώς αεριζόμενους χώρους. 
Η συνταγή της γιαγιάς μας για κοτόσουπα είναι ιδανική λύση. Η κατανάλωση κοτόσουπας μειώνει την κίνηση των ουδετερόφιλων, δηλαδή των κυττάρων που συρρέουν σε περιοχές όπου υπάρχει λοίμωξη και προκαλούν οίδημα.
Ετσι ελαφρώνουν τα συμπτώματα του κρυολογήματος.Προσωπικά, προσέχω το φαγητό μου.Κυρίως κάθε ειδους ψάρι στον ατμό, με φρέσκα λαχανικά εποχής, αγνό παρθένο ελαιόλαδο, ιχθυέλαιο, και ψωμί, που φτιάχνω μόνος μου.

Χαιρετε, και προσεχετε, γενικως.






Αποτέλεσμα εικόνας για κάθε ειδους ψάρι στον ατμό,


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ..ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ..

  Συμφωνα με  την προβλέψιμη γήρανση του πληθυσμού, ο καρκίνος του προστάτη θα αυξηθει σημαντικά τα επόμενα χρόνια παγκοσμίως, οπως αναφερετ...