Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΜΑΣ

 



 



Φιλοξενει 100,τρις μικροοργανισμούς.Διαβαστε.

Περιέχει πάνω από 400 γνωστά είδη βακτηριδιων. 10 φορές περισσότερα απ το συνολο των ανθρώπινων κυτταρων.Στην πραγματικότητα, δεν  είμαστε παρα κυριοι ξενιστες βακτηριδιων,από ό, τι άνθρωποι. 

Μόλις δε  πρόσφατα εχουμε αρχίσει να κατανοούμε το μεγεθος του ρόλου της χλωρίδας του εντέρου μας,

Η χλωρίδα του εντέρου, μεταξύ των άλλων

Προωθεί την κανονική γαστρεντερική λειτουργία,

Παρέχει προστασία από τις μολύνσεις,

Ρυθμίζει το μεταβολισμό και συμβάλλει σε περισσότερο από 75% του ανοσοποιητικού μας συστήματος. 








Μια απορυθμισμένη χλωρίδα,προωθει κατάθλιψη ,και αυτοάνοσα όπως ειναι το φλεγμονώδες εντέρο, και ο διαβήτης τύπου Ι.








Ο σύγχρονος τρόπος ζωής ,συμβάλλει αναμφιβολα  στην δημιουργια μιας νοσηρης χλωρίδας στο εντέρο.

Αντιβιοτικά , Αντισυλληπτικά και ΜΣΑΦ. μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα,

Είναι οι πρωταγωνιστές στη νοσηροτητα.


Η διατροφη, με επεξεργασμένους υδατάνθρακες, και ζάχαρη.

Το Χρόνιο στρες και οι λοιμώξεις 

Τα αντιβιοτικά που είναι  ιδιαίτερα επιβλαβή για την χλωρίδα του εντέρου και  προκαλουν μια βαθιά και ταχυτατη  απώλεια της ποικιλομορφίας του  και αλλαγή στη σύνθεση της χλωρίδας του, καταδυναστευουν τη ζωη μας.

Αποδειξη οι μυκητιάσεις, μετά την ολιγοημερη λήψη αντιβιοτικών.

Η ποικιλομορφία αυτή , ατυχως δεν ανακτάται,μετά από χρήση αντιβιοτικών,χωρίς δικη μας  παρέμβαση,για αναπληρωση των χαμενων στοιχειων.

Αυτός είναι κι ο μονος λόγος που παιρνουμε τα αντιβιοτικά,πάντα μαζι με προβιοτικά.







Γνωρίζουμε ότι  βρέφη, που δεν θηλάζουν ή έχουν γεννηθεί από μητέρες με κακή εντερική χλωρίδα είναι πιθανόν να αναπτύξουν προβληματα της εντερικής χλωρίδας τους, με οδυνηρες συνεπειες.

Ακομα, μπορούμε να προβλέψουμε αν κάποιος θα είναι υπέρβαρος, η πρόκειται να αποκτήσει διαβήτη, έκζεμα ή  ψωρίαση, ακόμα και κατάθλιψη, όπως και άλλα προβλήματα υγείας στο μέλλον, απλα γνωριζοντας το ιστορικο της νηπιακης του ηλικιας, και τον τροπο που τρεφονταν κατά τους πρωτους μηνες της ζωης του.

Ειναι γεγονός, άλλο ότι δεν περασε ποτε απ το μυαλο σας, ότι  το εντέρο και το περιεχόμενο του βρίσκεται τεχνικά έξω από το σώμα.

Σκεφτειτε λιγο. Το έντερο είναι ένας σωλήνας που ξεκινα απ το στόμα και καταληγει στον πρωκτό.

Οτιδήποτε τρωμε, και δυστυχως και τι δεν βαζουμε στο στομα μας, και δεν το χωνεψουμε, θα καταληξει στο άλλο άκρο και θα απορριφθει.Αυτή είναι, μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες του εντέρου, που επισης αγνοουμε, να αποτρέπει ξένες, μη φιλικες ουσίες να¨μπουν¨ στο σώμα.

Όταν ο ¨εντερικός φραγμός¨ γίνεται διαπερατός μεγάλα μόρια άπεπτης, στην ουσία, πρωτεΐνης, που δεν ανήκουν και δεν χρησιμεύουν πουθενά ,εκτός του εντέρου διαφεύγουν στην κυκλοφορία του αίματος.







Τοτε το σώμα αντιδρώντας,ανοσολογικα επιτίθεται σ αυτά τα ξένα μόρια.Αυτές οι επιθέσεις παίζουν  ρόλο στην ανάπτυξη των αυτοάνοσων.

Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι η ηυξημένη εντερική διαπερατότητα παίζει παθογόνο ρόλο σε  διάφορα αυτοάνοσα νοσηματα, κι ειναι πολλα.Έχει αποδειχθεί πλεον πως η ακεραιότητα του εντερικού φραγμού, είναι ένας παράγοντας, αποτροπης  δημιουργιας αυτοάνοσων.


Η νέα θεωρηση, υποστηρίζει ότι ο εντερικός φραγμός καθορίζει σε μεγάλο βαθμό,εάν ανεχόμαστε ή εάν το σώμα μας θα αντιδράσει, σε τοξικές ουσίες που καταναλώνουμε από το περιβάλλον. 

Η παραβίαση του εντερικού φραγμού από τοξίνες των τροφίμων, προκαλεί ανοσολογική απόκριση,η οποία επηρεάζει όχι μόνο το ίδιο το έντερο,αλλά και άλλα όργανα και ιστούς. 

Οπως το σκελετικό σύστημα, το πάγκρεας, τα νεφρά, το ήπαρ και τον εγκέφαλο.

Αυτα που καταστρεφουν την χλωρίδα του εντέρου μας, ειναι η κακή διατροφή, φάρμακα,αντιβιοτικά, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη , στεροειδή,τα αντιόξινα, κλπ.

Οι λοιμώξεις, το στρες, ορμονικές διαταραχές,καθώς και ένα εγκεφαλικό τραύμα Μια ¨συστηματική φλεγμονώδης απόκριση¨ οδηγεί στη συνέχεια στην ανάπτυξη ενός  αυτοάνοσου.

Για να αντιμετωπίσουμε επαρκώς αυτές τις συνθήκες, θα πρέπει να δημιουργήσουμε ,ή να αποκαταστησουμε, μιαν υγιή χλωρίδα στο εντέρο, και να επαναφερουμε την ακεραιότητα του ¨εντερικού φραγμού¨ μας.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν προϋφίσταται οποιαδήποτε αυτοάνοσο, είτε υφιστανται πεπτικά προβλήματα.

Το πρώτο βήμα για τη διατήρηση ενός υγιούς εντέρου, είναι ηυξημενη προσοχη στη διατροφη, η οποία καταστρέφει την χλωρίδα του εντέρου Αλλά φυσικά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, ειδικά στην περίπτωση του χρόνιου στρες και των μολύνσεων.

Ούτε μπορουμε να κανουμε κατι,για το αν μας είχαν θηλάσει ή αν οι μητέρες μας είχαν υγιή έντερα,όταν μας γέννησαν.

Όμως εξακολουθούν να υπάρχουν μέτρα, για να αποκατασταθεί η χλωρίδα του εντέρου μας.Τρώμε λαχανικα και οσπρια,οσο συχνοτερα μπορουμε. Αντικαθιστουμε το κοκκινο κρεας με φρεσκο ψαρι,που βρισκουμε αφθονο,και Δύο ώρες μετά το δειπνο μας καθημερινά, μια κουταλιά της σούπας σταφίδες μαζι με μια κουταλιά της σούπας σουσάμι, που τα μασαμε καλα και γι αρκετη ώρα,για να αναμιχθεί με το σαλιο, μας και καταπινουμε.








Μασαμε καλα, και για 3 λεπτα ,180 δευτερολεπτα, τα μετραμε  Αυτό, το καλο μασημα, βοηθα να ανακατεψουμε το σαλιο που περιεχει συγκεκριμενα ενζυμα, με το σουσαμι και τις σταφιδες.

Στη συνεχεια, μεσα στο στομαχι μας, τα γαστρικα υγρα, εμπλουτιζουν το μιγμα και με νεα  ενζυμα, που βοηθουν στη γρηγορη αποροφηση απ τις εντερικες λαχνες.







Πολυτιμο υλικο για τους οστεοβλαστες .Το παιρνουμε προληπτικα για την οστεοπόρωση, αλλα και κατασταλτικα σε ηδη εγκατεστημενη  οστεοπόρωση.




Όλα για το γιαούρτι και 5 πρωτότυπες συνταγές - www.olivemagazine.gr




Τρώμε καθημερινα, ένα πληρες γιαούρτι, λιγο τουρσί αγγουρακια, λαχανο πικλες. ώστε να παίρνουμε προβιοτικα. 





Αγγουράκια τουρσί - Συνταγές Μαγειρικής - Chefoulis




Μαθαινουμε την πολυτιμη σπιρουλίνα. Βαζουμε στη ζωη μας ,αν δεν τοχουμε ηδη κανει, τα Ω 3 απαραιτητα λιπαρά οξέα,μακρας αλυσσιδας ανθρακα ονομάζονται ετσι γιατί χωρίς αυτά δεν μπορούμε να ζήσουμε,Δηλαδη το ιχθυελαιο. 

Μουρουνελαιο μπορουμε να παρουμε τους χειμερινους μηνες, που δεν μας βλεπει ο ηλιος.

Αρα τρωμε μικρα λιπαρα ψαρια,δηλαδη τη σαρδελλα και το γαυρο.








Περιοριζουμε το κοκκινο κρεας, αν δεν μπορουμε να το κοψουμε τελειως,και περπαταμε με εντονο βηματισμο 30 λεπτα τη μερα.

Απ εκει κι επειτα, εχουμε έναν υγιη οργανισμο , που μπορουμε να τον κανουμε ό,τι θελουμε.



Χαιρετε.





γιαούρτι πλήρες - Κοτόπουλα Αγγελάκης

Advertisements

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟΣ

Ατομα με δύο συγκεκριμένους σωματότυπους έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του   παχέος εντέρου   συγκριτικά με άτομα με ...