alt




Αποτέλεσμα εικόνας για νοσηλεύτριες ...μελαμψες



Αστα έχω ένα τρεμουλο στα χερια. Πήγα να βαλω λιγο νερό στο ούζο μου και τόχυσα όλο έξω χωρια που μούσκεψα και το χταπόδι.
Το τρέμουλο εμφανίζεται συνήθως στα χέρια και στους βραχίονες. Οσοι έχουν τρέμουλο ,θα πρέπει,κατ αρχάς να ηρεμήσουν. Δεν είναι πάρκινσον,όπως τρομοκρατημένος μου έλεγε προ ημερών ο Διομήδης,καλό παιδί, όμως αυτό που λέμε ψοφοδεής.Επιτυχημένος μ ο,τι η επιτυχια συνεπάγεται Να όμως που οι ευθύνες, οι σκέψεις, τα βάσανα,του κληρονόμησαν τρέμουλο στα χέρια και λίγο στο κεφάλι .




Αποτέλεσμα εικόνας για νοσηλεύτριες ...μελαμψες



Ο λαμπρός νευρολόγος στον οποίο απευθύνθηκε, αφού τον τάραξε στις εξετάσεις, σ ενα εξ ίσου λαμπρό,πανάκριβο, ιδιωτικό Νοσοκομείο, όπου η κάθε νοσηλεύτρια, δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει απ την Ναομι Κάμπελ  καλά διαβάσατε, ο 6ος όροφος του ιδρύματος είχε όλες τις νοσηλεύτριες μελαμψες,τόσο που να χαζεύεις.


alt



Του είπε οτι απλά η πάθησή του ήταν διοπαθής,κι έτσι δεν ξέρει τί ακριβώς την προκάλεσε.Ας έρθουμε όμως στο τρέμουλο, το οποίο Μπορεί επίσης να επηρεάζει Το Κεφάλι,  Το Πρόσωπο,   Το Σαγόνι,   Τη Γλώσσα,  Τη Φωνή,   Τον Λαιμό,Τον Κορμό και σπανιότερα τα πόδια.
Το Λεγόμενο Ιδιοπαθές Τρέμουλο  είναι η πιο συχνή μορφή και είναι μια δυσλειτουργία του εγκεφάλου που δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα  γιατί συμβαίνει.
Ιδιοπαθές τρέμουλο  σημαίνει ότι δεν υπάρχει μια υποκείμενη νόσος που το προκαλεί,δεν αποτελεί παρενέργεια φαρμάκων και όπως είπαμε ,έχουμε μεσάνυχτα για την προέλευσή του,γι αυτό άλλωστε του κολλάμε και τον βαρύγδουπο άνευ περιεχομένου όρο 
Ιδιοπαθές τώρα, κάποιοι άλλοι τύποι τρόμου,είναι αποτέλεσμα μιας υποκείμενης ασθένειας όπως είναι η νόσος Πάρκινσον.Και για να εξηγούμεθα, δεν μιλάμε για το τρέμουλο λόγω ψύχους, εκνευρισμού.
Μερικοί άνθρωποι ,εκδηλώνουν τρέμουλο,μόνο σε ορισμένες στάσεις και για αυτό ονομάζεται στατικό τρέμουλο.Άλλοι το παρουσιάζουν όταν π.χ. τρωνε και για αυτό αποκαλείται 
κινητικό τρέμουλο.
Οι περισσότεροι με ιδιοπαθές τρέμουλο, έχουν και τις δύο μορφές τρέμουλου δηλαδή Στατικό Και Κινητικό. Η σοβαρότητα και η ένταση του τρέμουλου μπορεί να είναι διαφορετικές από ώρα σε ώρα και από μέρα σε μέρα.
Με την αύξηση της ηλικίας επιδεινώνεται. 
Ο Ιδιοπαθής Τρόμος,σίγουρα δεν το ξέρατε ,αλλά είναι η συχνότερη νευρολογική πάθηση μετά από τα εγκεφαλικά επεισόδια. 





Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Ιδιοπαθής Τρόμος



Είναι πάθηση τρεις φορές συχνότερη από την Πάρκινσον. 
Μεταξύ, Των Άνω Των 40 Ετών,1 στους 20 παρουσιάζει ιδιοπαθή τρόμο.Στους άνω των 65 ετών,το 20% παρουσιάζει ιδιοπαθή τρόμο.Δηλαδή 2 στους 10.
Μέχρι πρόσφατα η θεραπεία του ιδιοπαθούς τρόμου δεν είχε  κωδικοποιηθεί.Τί συμπαθητικός όρος, για να βγάλουμε απο πάνω μας όποια ευθύνη,για την άγνοιά μας Στην ουσία, ας μην γελιόμαστε.
Δεν Υπάρχει Θεραπεία Που Να Προσφέρει Ίαση Στους Ασθενείς Με Ιδιοπαθή Τρόμο.Προσέξτε το: Θεραπεία που να οδηγεί σε ίαση.  
  
Οι περισσότερες θεραπείες  δεν οδηγούν πουθενά,είναι απλά παρηγορητικές Τα φάρμακα που Υπάρχουν μπορούν να ανακουφίζουν απλά,την ζωή των ατυχών ασθενών. 
Οσοι λοιπόν φοβούνται,πρέπει να ζητήσουν από το γιατρό τους να τους πεί, κατά πόσο πρόκειται για ιδιοπαθή τρόμο ή εάν πρόκειται για τρέμουλο που είναι σύμπτωμα μιας άλλης υποκείμενης αρρώστιας και πάπαλα.
Οι θεραπείες που υπάρχουν , είναι παρηγορητικές,κι άλλα λόγια να αγαπιώμαστε .
Όλες εξ άλλου οι θεραπείες μπορεί να έχουν παρενέργειες.
Το ιδιοπαθές τρέμουλο είναι γεγονός οτι μπορεί να προκαλεί μεγάλες δυσκολίες και στεναχώρια στους πάσχοντες ( όρα Διομήδη.) Τους επηρεάζει στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική τους ζωή.
Οι θεραπείες που προτείνονται σήμερα , δεν είναι σε θέση να εξαφανίσουν το πρόβλημα.
Απλά μειώνουν τη διαταραχή 
Χαίρετε 



 alt