Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ TSH ΜΑΣ..ΤΑΚΤΙΚΑ




Σχετική εικόνα








 

alt




 

Για το βιολογικό μας καρμπυρατέρ, θα μου πείτε ποιός το θυμάται με την εξέλιξη των ηλεκτρονικών , πλέον Σαν όρος ομως είναι απόλυτα χαρακτηριστικός για τη σημασία του θυρεοειδούς αδένα μας. Σίγουρα δεν τα ξέρουμε όλα.Πάντα κατι μας ξεφεύγει.Το πρόβλημα είναι να βρούμε ποιό είναι αυτό.

 

Ελάτε να δούμε τι είναι αυτό που χάνουμε συνήθως, κι αυτό μας βάζει σε μπελαδες.
Λοιπόν.Είναι η καλή λειτουργια του θυρεοειδούς μας αδένα.
Οι μεσήλικες εκείνοι των οποίων ο θυρεοειδής είναι ηπίως υποδραστήριος, αλλά ακόμα λειτουργεί εντός φυσιολογικής κλίμακας,μπορεί Να Είναι Επιρρεπείς Σε Αύξηση Του Σωματικού Βάρους Τους.Ετσι συμβαίνει το εξής αστείο. 

 

Ο δραστηριος πενηντάρης, με όλο τον κόσμο στα πόδια του, βλέπει το σωσίβιο γύρω απ τη μέση του, και σωφρόνως πράττων απευθυνεται στη¨φίρμα¨του χώρου, ζητώντας ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος.Ξεκινά με όλη την καλή διάθεση, και προσοχή την ισορροπημένη διατροφή. Περνα ένας μήνας, δύο ,αλλά δεν χάνει παρά γραμμαρια.

 

Αλλάζει φίρμα, αλλά ούτε η γοητευτική διαιτολόγος ,με το βελούδινο χαμόγελο, καταφέρνει να ξεθυμώσει τη ζυγαριά του φίλου μας.

 

Και τότε είναι που αποφασίζει να πάει σ έναν ιατρό-κλινικό διαιτολόγο, ο οποίος με την πρώτη του ζητα μια TSH, όπως και όλες τις προηγόυμενες.Ετσι βλέπουμε τη διακύμανσή της.Την ρυθμίζουμε σωστά με αποτέλεσμα να αρχίσει να ¨συμμορφώνεται¨ κι η ζυγαριά του φίλου μας.

Ετσι λοιπόν Οταν ρωτάς κάποιον υπέρβαρο, αν η TSH του είναι σωστή σου απαντά, μα φυσικά, και συνήθως έχει δίκηο.

 

Ελα όμως που δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα.

 

Ο θυρεοειδής μας παράγει ορμόνες που ρυθμίζουν τον μεταβολισμό.

 

Στον υπο-θυρεοειδισμό, ο αδένας είναι υπο-ενεργός,προκαλώντας χαρακτηριστικά συμπτώματα Κόπωσης, Ευαισθησίας Στο Κρύο, Ξηροδερμίας Και Αύξησης Βάρους, και Υπερλιπιδαιμίας.Η  TSH Εκκρίνεται Από την υπόφυση, Για Να Διεγείρει Την Παραγωγή Ορμόνης Στον Θυρεοειδή.Υψηλότερα επίπεδα TSH στο αίμα, είναι ένδειξη σχετικά χαμηλής δραστηριότητας του αδένα.

 

Επιπλέον, όσων η TSH διακυμάνθηκε έντονα, ήταν πιθανότερο να πάρουν βάρος.Τα ευρήματα αυξάνουν την πιθανότητα, οι μέτριες αυξήσεις στον ορό της TSH εντός της κλίμακας αναφοράς να σχετίζονται με αύξηση του βάρους.
Είναι πολύ νωρίς βέβαια, για να αρχίσουν οι ερευνητές να πειραματίζονται με ορμόνες του θυρεοειδούς αδένα για να αντιμετωπίσουν την παχυσαρκία.

 

Ο Μεταβολισμός Κυβερνάται Από Μια Περίπλοκη, Αλληλεπίδραση, Μεταξύ Νευρικού Συστήματος Και Αδένων Που Παράγουν Ορμόνες.Ενώ το σύστημα αυτό, περιλαμβανομένων των ορμονών του θυρεοειδούς μπορεί να επηρεάζει το βάρος και τον κίνδυνο παχυσαρκίας, η ίδια Παχυσαρκία φαίνεται Ότι Επηρεάζει Το Σύστημα.

 

Η άτακτη ζωή, με κακή διατροφή, αλκοολ και καπνισμα, μας έχει δείξει πως δημιουργεί  περίσσεια λιπώδους ιστού, η οποία με τη σειρά της, μπορεί να επηρεάσει άμεσα τα επίπεδα της TSH.

 

Οι γυναίκες με τα υψηλότερα επίπεδα TSH πήραν κατά μέσο όρο 4,2 κιλά περισσότερα από τις γυναίκες με την χαμηλότερη TSH.

 

Ο μέσος αριθμός προσλαμβανόμενων κιλών για τους άνδρες με την υψηλότερη TSH ήταν 1,9 κιλά.



 


alt




 

Συμπερασματικά και χωρίς πολλά λόγια 

 

Ψάχνουμε την TSH δεν την αφήνουμε στην τύχη.Επειδή το ένα τρίμηνο ήταν καλή, δεν σημαίνει οτι θα είναι και το επόμενο και μεθεπόμενο.Δεν εφησυχάζουμε.Αν δούμε το βάρος μας να παίζει, ενώ εμεις δεν υπήρξαμε άτακτοι με το φαγητό,

 

Ελέγχουμε την δραστική αυτή ορμόνη του θυρεοειδούς μας.Αρκεί πλέον με τα λιπίδια, και το άγχος τους και προγραμματίστε έναν έλεγχο της θυρεοειδοτρόπου ορμόνης σας, ας ήταν καλή στην προηγούμενη εξέταση.

 

Ακριβώς έτσι αποκαλούμε εις την ελληνική την σπουδαία αυτη ορμόνη. 

 

Χαίρετε




alt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΠΟΝΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ..

  Ο πονοκέφαλος είναι ένα από τα πιο συχνά   συμπτώματα   στον κόσμο και προσβάλλει άτομα όλων των ηλικιών, απ' όλα τα πλάτη και τα μήκη...