Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

ΤΡΩΩ ΨΑΡΙΑ..ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ…ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ..

 








Posted on  


Αποτέλεσμα εικόνας για ξιφιας


 





Σύμφωνα με τον αμερικανικό οργανισμό ΕΡΑ Environmental Protection Agency,  δεν πρέπει να προσλαμβανουμε πάνω από 0,1 mg υδραργύρου την ημέρα ανά κιλό σωματικού βάρους.

Ετσι λοιπον, γυναίκα 60 κιλών εχει οριο ασφαλειας τα 42 mg υδραργύρου την εβδομάδα.

Απ οσα εχουμε πει όλα αυτά τα χρονια ,τα ψάρια αποτελούν την καλύτερη πηγή πρωτεϊνών, ενώ η περιεκτικότητά τους σε Ω3 λιπαρά οξέα, μακρας αλυσιδας ανθρακα έχει αποδειχθεί ότι έχουν μεταξυ των αλλων και αντικαρκινικές ιδιότητες ιδιαίτερα για τον μαστο, το παχυ εντερο, αλλα και τον προστάτη.

 

 

Βιολογικά ψάρια

 

 

Η καθημερινη κατανάλωση ψαριών, μειώνει δραματικα τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως και του δυσαρεστου στηθαγχικου πονου  στηθάγχης, αυξάνει την καλή χοληστερόλη, μειώνοντας την πιθανοτητα θρόμβων ,όπως και τη φλεγμονή. 

Ακομα, βοηθά στη ρυθμιση της υπερτασης, και στον κίνδυνο τυχαιου εγκεφαλικού. Με μια αρνητική πλευρά .

Τον ¨δολοφονικο¨ υδραργυρο.

Ξερουμε οτι κάποια  συνηθως μεγαλα και…μακροβια ψάρια, Αλλα και οστρακοδερμα, οπως ας πουμε ο νοστιμος, πανακριβος, και…υποπτος αστακος, που πριν αλιευθει εχει ζησει σε υποπτα νερα καπου 18 μηνες.. περιέχουν μεγαλα ποσοστα υδραργυρου, που ως γνωστον, είναι ένα μέταλλο που βλάπτει καρδιά, νεφρά και  συκώτι.

 



Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΣΤΑΚΟς

 

 

 

 

Όπως σημειωσαμε εν προοιμιω, δεν πρέπει να προσλαμβανουμε πάνω από 0,1 mg υδραργύρου την ημέρα ανά κιλό σωματικού βάρους.





 


 

 

 

Ας παρουμε τον  ξιφία, που έχει 1,8 mg υδραργυρου, ανά γραμμάριο ιστου, που απλα μεταφραζεται πως 

αν καταναλωσουμε μια μερίδα 150 γραμμαρίων του ακριβου αλλα νοστιμου  αυτου ψαριου, θα φορτωθουμε αθελα μας, με πανω από 300 mg υδραργυρου, και θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον ένας μήνας πριν ξαναφαμε ψάρια, κι αυτό για να δωσουμε τον χρονο στον οργανισμο μας, να αποβαλλει τον υδραργυρο.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ξιφιας




Ο φρέσκος τόνος με 0,93 mg υδράργυρο ανά γραμμάριο ,μπορεί να τρώγεται το πολύ δύο φορές το μήνα. Αυτό δεν συμβαινει για δικα μας¨λιανοψαρα¨,που είναι καθαρα. 

Οι σαρδέλες, ειδικά οι μικρές, περιέχουν πολύ λίγο υδράργυρο και συγχρόνως πολλά Ω-3 λιπαρά οξέα. Το ιδιο κι ο παρεξηγημενος σολομός.. λογω ιχθυοκαλλιεργειας,  που περιέχει πολλά Ω-3 λιπαρά ,και ιχνη υδραργυρου.

 









Αυτό καθιστά  τις πολυτιμες σαρδέλες μας από τα πιο υγιεινά διατροφικα ψάρια.

Ας δουμε ποσον υδραρφυρο , περιεχουν 170γραμ. ωμο ψαρι απ τα παρακατω

Το ατλαντικό σκουμπρί 3,9 γραμμάρια..

Ο άγριος σολομός 2,4 γραμμάρια..

Ο τόνος και οι σαρδέλες 1,5 γραμμάρια




Αποτέλεσμα εικόνας για φαρμακευτικων ιχθυελαιων

 




Σημειώνεται τέλος, ότι για την παρασκευη των φαρμακευτικων ιχθυελαιων, προβλεπεται 

¨μοριακη αποσταξη¨ 

των πρωτων υλων που τα απαλασσει απ τα βαρια μεταλα, αλλα και τον υδραργυρο, καθιστωντας τα καταλληλα για την αντι-τριγλυκεριδικη αγωγη.

 Συμπερασματικα 

τρωμε συχνα ψαρια, αλλα και παιρνουμε φαρμακευτικο ιχθυελαιο, θωρακιζοντας τον οργανισμο μας απ τον κινδυνο βασικα των θρομβο εμβολικων, αλλα και των ποικιλων κακοηθειων.


 Χαιρετε.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ξιφιας

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ..

  Posted on   2 Ιουλίου, 2018   by   kosmaser Αν καποιος γραψει την λέξη,  Sex    σε μια μηχανη αναζητησης   Σε 0,26 δευτερ,  θα εχει μπροστ...