Το ουρικό οξύ είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό που περιοριζει δραματικα τη δράση των ελευθέρων ριζών.
Σχηματίζεται απ τις πουρίνες, αλλα κυριως απ την μη επαρκη ενυδατωση μας.
Απλα δεν ξερουμε να πινουμε νερο.
Αυτό Που πρεπει να αντιμετωπίζεται είναι η ουρικη νοσος και οχι απλα η τιμη του ουρικου.
Αν κάποιος Δεν Έχει Άλλα Προβλήματα , όπως καρδιοπαθεια, Δεν Πρέπει Να Παίρνει Φάρμακα, ακομα κι αν Το Ουρικό Είναι πανω από 8, αλλα να μαθει να πινει νερο καθαρο χωρις χλωριο γουλια-γουλια, και με μπουκωματα.
Νεα ευρηματα δειχνουν πως Το αυξημένο επίπεδο ουρικού στο αίμα , μπορεί να είναι ένδειξη μειωμένου κινδύνου εκδήλωσης Πάρκινσον, σε μία αντιστρόφως ανάλογη σχέση μεταξύ των δύο καταστάσεων, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τo 2016 στο περιοδικό Neurology.
Η νόσος Πάρκινσον εμφανίζεται συνήθως σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.
https://kosmaser.wordpress.com/2017/02/03/
Με κύρια συμπτώματα ακαμψία ή δυσκαμψία των άκρων και του κορμού, βραδυκινησία και διαταραχή της ισορροπίας και του συντονισμού στην κίνηση. Τα συμπτώματα αρχίζουν σταδιακά, και επιδεινώνονται με τον καιρο.
Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα θεραπεία παρα μονον αντιμετώπιση συμπτωμάτων
Ως φαινεται το ουρικό οξύ θα μπορούσε να διαδραματίσει έναν προστατευτικό ρόλο για τα κύτταρα του εγκεφάλου, και προφανως τα πληττομενα απ την παρκινσον.
Το παραδοξο στην ιστορια ειναι, οτι χαμηλό επίπεδο ουρικού οξέος , πιθανον να σχετίζεται με ηυξημένο κίνδυνο της νόσου.Από σχετικες ερευνες προεκυψε, πως άτομα με τα χαμηλότερα επίπεδα ουρικού οξέος 4,9 χιλιοστόγραμμα ανά mg/dL. Διετρεχαν μεγαλυτερο κινδυνο αναπτυξης παρκινσον, σχετικα μ εκεινους με υψηλότερα επίπεδα 6,3 έως 9,0 mg/dL.
Τα φυσιολογικά επίπεδα ειναι 3,5-7,2 mg/dL.
Οι άνδρες που είχαν τα υψηλότερα επίπεδα ουρικού οξέος ήταν σχεδόν κατά 40% λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν Πάρκινσον από εκείνους με τα χαμηλότερα επίπεδα.
Εννοειται σημαντικο ρολο στο κίνδυνο εκδήλωσης Πάρκινσον, παιζουν η ηλικία, το κάπνισμα και η καφεΐνη.
Ισως στο μελλον το ουρικό οξύ να μπορούσε να προστατεύσει τους ανδρες έναντι του Πάρκινσον ή εστω να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου σε πολύ πρώιμα στάδιά της, προτού καν γίνουν αντιληπτά τα πρώτα συμπτώματα.
Θα πρεπει να γινει περαιτέρω έρευνα σχετικά με το αν η αύξηση του ουρικού οξέος σε άτομα με πρώιμη Πάρκινσον μπορεί να επιβραδύνει την ασθένεια.
Ως φαινεται, δεν μπορουμε να αποφανθουμε απολυτα ,πως το υψηλο ουρικο προστατεύει απ το Πάρκινσον, αλλά σίγουρα υπαρχει μια σχέση μεταξύ τους, που δείχνει σαφή τάση για χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης της νοσου.
Συμπερασματικα
τα ευρήματα θα μπορούσαν να έχουν θετικες επιπτώσεις για μελλοντικές θεραπείες, καθώς το ουρικο μπορει ¨να αυξηθει¨ εύκολα και ανέξοδα με μια μικρη αλλαγη στη διατροφή, παντα με με προσοχή, επειδή τα υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος, μπορεί να προκαλέσουν πέτρες στα νεφρά και ουρική αρθρίτιδα.
Παραδοξως στις γυναίκες, φάνηκε να μην υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του ουρικού οξέος και του αν ανέπτυξαν νόσο του Πάρκινσον ή όχι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου