Σύμφωνα με την θεωρία της σχετικότητας δεν υπάρχουν στο σύμπαν παρελθόν, παρόν και μέλλον, για τον απλό λόγο οτι
Ο χρόνος είναι σχετικός.
Τί μπορεί να σημαίνει αυτό για μας;
Σε μερικά χρόνια δεν θα θυμομαστε τίποτα απ οσα συμβαινουν στις μερες μας. Μέχρι κι ο ιστορικός του μέλλοντος θα αναρωτιέται αν πράγματι συνέβησαν όλα αυτά στον κοσμο της αυγής του 21ου αιώνα .
Τί ομως αυτό συνεπάγεται για μας;
Μήπως τελικά μπορούμε να διορθώσουμε μεγάλα λάθη μας;Πιστεύω οτι μπορούμε τόσο σε επίπεδο ατομικό αλλά και σε συλλογικό.Είναι θέμα κουλτούρας και αυτοσυγράτησης.
Πρέπει να μαθαίνουμε απ τα λάθη μας.
Διορθώνοντάς τα, επιδρούμε στο άμεσο αλλά και το έμμεσο παρελθόν μας.
Η μετάνοια λειτουργεί έτσι.Φυσικά σε ψυχικό επιπεδο.
Ομως ποιός είπε οτι δεν μπορούμε να επιδράσουμε στην ύλη μέσω της αλληλο-βιο-ανάδρασης που ξεκινά απ το ψυχικό επίπεδο.
Συνηθως στεκόμαστε στη δυναστεία του υλικού μας κόσμου.Ομως ολόκληρο το γνωστο μας σύμπαν λείπει , δεν υπάρχει είναι σαν μαγικη εικόνα.
Υπάρχουν πιθανότατα πάνω από 100 δισ γαλαξίες , αλλά δεν μπορούμε να τους δούμε. Ξέρουμε όμως ότι υπάρχουν, επειδή έχουν βαρύτητα και επιδρούν στην ορατή ύλη γύρω τους. Αυτά τα άλλα αόρατα πράγματα έχουν ονομαστεί σκοτεινή ύλη και σκοτεινή ενέργεια απλά γιατί δεν έχουμε ιδέα περί τίνος πρόκειται
Αυτο που συλλαμβάνουν τα φτωχά περιορισμένα μάτια μας , πόσο τοις εκατό του ορατού φάσματος νομίζετε οτι βλέπουν;
Μόνο το 2% Το υπόλοιπο 98 % τί είναι
Να γιατί είμαστε σαν ηλίθιοι, οταν ισχυριζόμαστε οτι ας πούμε δεν υπάρχουν άλλα πλάσματα με λεπτότερη υφή απο εμάς.
Γύρω μας υπάρχουν πράγματα ταξιδευουν πιο γρήγορα απ’ το φως.Το φως δεν ταξιδεύει πάντα πολύ γρήγορα. Η ταχύτητα του στο κενό είναι σταθερή στα 300.000 χλμ το δευτερόλεπτο. Όμως το φως δεν ταξιδεύει πάντα στο κενό. Έτσι, στο νερό, για παράδειγμα, τα φωτόνια ταξιδεύουν με περίπου τα τρία τέταρτα της παραπάνω ταχύτητας.
Τωρα θα πείτε οτι αερολογώ. Συμφωνώ. ομως κατα το καθιερωμένο μοντέλο της κοσμολογίας, το σύμπαν που μπορούμε να παρατηρήσουμε με όλα τα άστρα και τους γαλαξίες του δεν είναι παρά ένα ανάμεσα σε άπειρα άλλα σύμπαντα που συνυπάρχουν δίπλα-δίπλα, όπως οι φυσαλίδες της σαπουνάδας.
Επειδή είναι άπειρα τα εναλλακτικά σύμπαντα, οτιδήποτε δεν είμαστε σ αυτό το σύμπαν, μπορεί να είμαστε σε ένα άλλο. Ας πούμε δεν είμαστε εκατομυριούχοι, είμαστε άρρωστοι, είμαστε κακομοιριασμένοι, φτωχοί, αγράμματοι, κι οτι άλλο θέλετε .Aλλά υπάρχει κάποια άλλη κατάσταση όπου είμαστε κάτι διαφορετικό.
Ο Χριστός ποτέ δεν αξιολόγησε τον κόσμο μας ή αν θέλετε την κτίση μας.Πάντα μίλαγε για μιαν άλλη ζωή, διαφορετική, την όντως ζωή.
Φυσικά τα Λόγια Του ήταν δυσνόητα .Μίλαγε με παραβολές μύθους,όχι για να γίνει κατανοητός στους αμόρφωτους. Το αντίθετο για να μην τον καταλαβαίνουν ιδίως οι μορφωμένοι.
Μίλαγε για τους έχοντας ώτα ακούειν.
Ο δικός μας χρόνος μοιάζει με του διπλανού μας, επειδή βρισκόμαστε στον ίδιο πλανήτη και κινούμαστε με την ίδια ταχύτητα.
Αν βρισκόμασταν ο ένας στη Γη και ο άλλος σε ένα άλλο πλανήτη και κινούμασταν με πολύ διαφορετική ταχύτητα, θα γερνούσαμε με διαφορετικό ρυθμό
Μετά από όλα αυτά, νομιζω οτι μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε την καθημερινή μας ζωή, σαν να μην τρέχει τίποτε .
Αφήνουμε τον εαυτό μας να προβληματίζεται σ ένα άλλο σύμπαν.
https://kosmaser.wordpress.com/2014/01/24/.
Χαιρετε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου