Η Μαρουσκα, γονος γεωργιανης μανας και ρωσου εμιγκρε, που ξεπεσαν στη χωρα μας, σπουδασε την ιατρικη και απεφοιτησε με αριστα. Μου ελεγε προ ημερων ποσο αψηφιστα εχουμε παρει τη δυναμη του ανοσου συστηματος μας.
Ετσι λοιπον το ανοσο σύστημα, μετά από Τραυματισμό του εγκεφαλου,ας πουμε απο πτωση που συνεβη μετα απο στιγμιαια απωλεια των αισθησεων , αναπτυσσει έντονη φλεγμονώδη Διαδικασία.
Αυτο εθεωρείτο μεχρι τωρα ανασταλτικός παράγοντας αποκατάστασης του τραύματος, και συσσωμος ο ιατρικός κόσμος, λεμε τωρα κατέστειλε το ανοσο προφανώς για καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα.
Ελα Ομως που η Φλεγμονώδης Αντίδραση, μετά από Τραυματισμό όχι μόνο δεν υπηρξε ανασταλτικός παράγοντας, αλλά απεδειχθη απολύτως απαραίτητη για την εκκίνηση της αναγεννητικής δραστηριότητας του οργανισμου
Αυτη ειναι η φύση της φλεγμονής.
Ο εγκέφαλος, σε ολα τα θηλαστικά, με την ενεργοποίηση των ενήλικων βλαστικών κυττάρων του, μπορεί να δημιουργήσει νέους νευρώνες, που αποκαθιστούν πλήρως το τραύμα.
Μετά από αντίστοιχο τραυματισμό σε ποντίκια αλλά και σε ανθρώπους σε περιπτώσεις ατυχημάτων, οπως αυτη της πτωσης ματα απο απωλεια των αισθησεων η φλεγμονώδης αντίδραση που παρατηρείται συμβάλει στη δημιουργία ουλών που εμποδίζουν τη δημιουργία νέων λειτουργικών νευρώνων.
Σχετικά πρωτόκολα εχουν δημοσιευθει στο Science, παλιοτερα.
Η δεξαμεθαζόνη ,που χρησιμοποιείται ευρέως για θεραπεία των φλεγμονών, αλλά και για την καταστολή του ανοσου έδειξε ότι μετά από προκλητό τραυματισμό στον εγκέφαλο πειραματοζώων τα βλαστικά κύτταρα δεν ενεργοποιήθηκαν και δεν δημιουργήθηκαν νευρώνες για να αποκαταστήσουν τη ζημιά αποδεικνύοντας Την Αναγκαιότητα Της Φλεγμονώδους Αντίδρασης για Την Αναγεννητική Διαδικασία πράγμα που δείχνει πως τα βλαστικά κύτταρα ενεργοποιούνται Μόνον με τη Παρουσία Μιας Φλεγμονώδους Απόκρισης.
Το 1940 οι Κellaway και Τrethewie, παρατήρησαν ότι όταν διεγερθούν με αντιγόνο οι πνεύμονες ευαισθητοποιημένων ινδικών χοιριδίων, απελευθερώνουν μια ουσία που συστέλλει τους λείους μύς των βρόγχων.
Η ουσία αυτή ονομάστηκε :
βραδέως αντιδρώσα ουσία αναφυλαξίας και αποδείχτηκε ότι αποτελείται από παράγωγα του αραχιδονικού οξέος που ονομάστηκαν λευκοτριένια.
Μπορεί να κάνουν ζημιά, αλλά τα λευκοτριενια…κατω απο ωρισμένες συνθήκες προσφέρουν την σωτηρία μιας και εμπλέκονται στη διαδικασία αναγέννησης .
Σε πολυτιμα πειραματόζωα ποντίκια θηλαστικά που εξ’ ορισμού η αναγεννητική τους ικανότητα σε τραυματισμούς στον εγκεφαλο, είναι από περιορισμένη εως ανύπαρκτη Τα λευκοτριενια ενεργοποιησαν και πάλι τα νευρικά βλαστικά κύτταρα, και τα οδηγήσαν στην παραγωγή ολοκαίνουργιων νευρώνων.
Οψομεθα, το μελλον θα δειξει.
Προς το παρον, κρατουμε το γεγονος πως μια φλεγμονη μια οποιαδηποτε φλεγμονη κατι θελει να μας πει που εμεις δεν ειμαστε διατεθειμενοι να ακουσωμε και με αφελεια σχεδον εγκληματικη χρησιμοποιουμε ασθενεις και θεραποντες τα φοβερα Μη Στεροειδη αντιφλεγμονωδη..ετσι για πλακα.
Χαιρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου