Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

ΑΔΗΛΗ ΑΝΑΠΝΟΗ

 



φώτο Άδηλος αναπνοή: Πως η καλύτερη αποτοξίνωση επιτυγχάνεται από το δέρμα




Η αποτοξίνωση επιτυγχάνεται από το δέρμα.  Σχεδόν τα μισά από ό,τι τρώμε και πίνουμε, αποβάλλονται μέσω της άδηλης αναπνοής από το σώμα μας

Δυστυχώς, τη σημερινή εποχή οι άνθρωποι με τη χρήση διαφόρων καλλυντικών..και ρούχων εμποδιζουν την αδηλη αναπνοη  

Ακομα  μερικοί άνθρωποι που δεν ιδρώνουν έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα, ενώ όσο πιο άσχημη είναι η μυρωδιά του ιδρώτα τόσες περισσότερες τοξίνες και άχρηστα υλικά υπάρχουν στο σώμα μας και αποβάλλονται.

Γι’ αυτό τα αντι-ιδρωτικά είναι ό,τι χειρότερο για την υγεία 





 

Κατ αρχας, αδηλη ή δερμική αναπνοή είναι η αποβολή διοξειδίου του άνθρακα και υδρατμών από τους πολύ μικρούς πόρους του δέρματος και η απορρόφηση οξυγόνου μέσω του δέρματος.

Οι ποσότητες των αερίων αυτών είναι ελάχιστες σε σχέση με τις ποσότητες που ανταλλάσσονται με την πνευμονική αναπνοή. Παρ’ όλα αυτά, η αναπνοή αυτή είναι απαραίτητη για την υγεία και την καλή διατήρηση του οργανισμού και, όταν παρεμποδιστεί, προκαλούνται  διαταραχές οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και θάνατο.






Η κανονική λειτουργία της ά.α. προϋποθέτει το σωστο  τρόπο ενδυμασίας βαμβακερά και μάλλινα ρούχα, ριχτα σαν αυτα των αραβικων χωρων 

Τα λενε καφτανια, είναι πορώδη και δεν εμποδίζουν την αναπνοή, σε αντίθεση με τα μεταξωτά και ιδιαίτερα τα συνθετικα .



















Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη των παλαιων  εντύπων και  βιβλίων έδειξε ότι η άδηλος διαπνοή είναι εκείνο το υγρόν, οπού παντοτινά ευγαίνει από τους πόρους του δέρματος, το οποίον αγκαλά και να μην φαίνεται είναι όμαις μέγα και πολύ, διότι άν ένας υγιής έφαγε ή έπιε οκτώ λιτραις εις μίαν ημέραν, αι τέσσαρες ευγαίνουν εις κόπρον και κάτουρον και το επίλοιπον χάνεται εις άδηλον διαπνοήν¨

Στη συνέχεια, τονίζεται ότι η διαταραχή της λειτουργίας της αδήλου διαπνοής είναι πηγή αρρωστιών 

Φαίνεται εύκολα ότι αν εμποδισθή τοιαύτη διαπνοή, και αντίς να εύγη από τους πόρους τοιούτον υγρόν, άν φερθή εις κανένα εσωτερικόν μέρος, ημπορεί να προξενήση πολλά κακό και τούτη είναι μία από ταις μεγαλυτεραις και συχνότεραις αιτίαις αρρωστιών.

Στο δεύτερο βιβλίο του με τίτλο Διαιτητική, ο Κωνσταντίνος Μιχαήλ αφιερώνει ιδιαίτερο κεφάλαιο 

Περί της αδήλου διαφορήσεως, 

όπου σημειώνει ότι η Φύσις θέλουσα να φυλάττη το σώμα μας πάντα υγιές, έδωκεν εις αυτό και ένα δέρμα τετρυπημένον με διαφόρους οπάς δια να ημπορώσι δι’ αυτών να εξατμίζωνται από όλην την τούτου επιφάνειαν τα λεπτά περιττώματα και ακαθαρσίαι, αι οποίαι αγκαλά και είναι υψηλοί, μ’ όλον τούτο ικαναί να προξενήσωσιν εις τον άνθρωπον ολέθρια και λίαν επικίνδυνα νοσήματα, αν είθελαν διαμείνη εις το σώμα..












Ακόμη, αναφέρει ότι με την άδηλο διαπνοή εξέρχεται περισσότερα ύλη από εκείνην που εξέρχεται από με την αφόδευση και την ούρηση.

Φαίνεται δε ότι η ύλη αύτη κατά τας περί ταύτης γενομένας ζητήσεις είναι σύνθετος εξ ύδατος, το οποίον σύρει μεθ’ εαυτού και τινας αλματώδεις ουσίας, και συχνάκις φωσφορικόν οξύ. 

Στο βιβλίο του Σπυρίδωνος Βλαντή Υγιεινατάριον, ήτοι τέχνη διά να ζήση ο άνθρωπος υγιής και πολυχρόνιος, καταγράφονται πρακτικές οδηγίες για την καλή λειτουργία της αδήλου διαπνοής του δέρματος, τις οποίες πρέπει να ακολουθεί ο άνθρωπος για να είναι υγιής.







Πηγή: Ιστορία της Ελληνικής νεφρολογίας-Θανάσης Α.. Διαμαντόπουλος και συνεργάτες



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΑΛΑΤΙ..ΠΟΛΥΤΙΜΟ ..ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟ

  Τις προηγούμενες χιλιετίες, το βασικό συντηρητικό των τροφίμων ήταν το αλάτι, γι’ αυτό και ήταν πολύτιμο.  Τόσο πολύτιμο που μέχρι και σήμ...