ζαλάδα ή τάση λιποθυμίας , ναυτία
αφυδάτωση και ασυνήθιστα έντονη δίψα
έλλειψη συγκέντρωσης ,θολή όραση
κρύο και χλωμό δέρμα , εφίδρωση ,γρήγορη αναπνοή , κόπωση ,καταθλιπτική διάθεση
Οι πιθανές αιτίες είναι πολλές οπως :
Μακρόχρονη κατάκλιση. Εγκυμοσύνη ιδιαίτερα συχνή τις πρώτες 24 εβδομάδες της κύησης.
Μείωση του όγκου του αίματος λόγω σοβαρού τραυματισμού και επακόλουθης αιμορραγίας, αφυδάτωσης ή εσωτερικής αιμορραγίας.
Φαρμακευτική αγωγή: Συγκεκριμένα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν πτώση της αρτηριακής πίεσης, όπως διουρητικά, βήτα αναστολείς, φάρμακα για την Πάρκινσον, και ορισμένα αντικαταθλιπτικά
Καρδιακά προβλήματα: Όπως η βραδυκαρδία, η δυσλειτουργία των βαλβίδων της καρδιάς, το έμφραγμα και η καρδιακή ανεπάρκεια. Στην περίπτωση αυτή, η υπόταση είναι αποτέλεσμα της ανεπαρκούς κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα.
Ενδοκρινικές διαταραχές
Ο υποθυρεοειδισμός, η νόσος του Addison, το χαμηλό ζάχαρο και σε ορισμένες περιπτώσεις ο διαβήτης συνδέονται με τη μη φυσιολογική πτώση της αρτηριακής πίεσης.
Αναφυλαξία Η ακραία αλλεργική αντίδραση εκδηλώνεται, εκτός από την υπόταση, με σοβαρή αναπνευστική δυσκολία, εμφάνιση δερματικών εξανθημάτων και πρήξιμο στον λαιμό.
Η έλλειψη βιταμίνης Β12 και φυλλικού οξέος βιταμίνη Β9 είναι δύο κοινές διατροφικές ελλείψεις που συμβάλλουν στην αναιμία, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στην πτώση της αρτηριακής πίεσης.
Ένα μεμονωμένο επεισόδιο υπότασης δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας, ιδιαίτερα εάν η χαμηλή μέτρηση δεν συνοδεύεται από αξιοσημείωτα συμπτώματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου