Ο Γιατρός: Συντετριμμένη η Ναζλί - Όλες οι εξελίξεις - TV - Athens ...Ο γιατρός, η ιστορίας ενός θαύματος»: Δείτε τη «Ναζλί» στην ...
Ολη η ζωή του ειναι μια προσπαθεια να καταλάβει, για ποιό λόγο γεννήθηκε .Τί ήρθε να κάνει στον κόσμο.Να ζησει ένα στιγμιαιο,κι αδιάφορο παρόν, μια κι αυτό και μονο ζεί ,το παρελθόν έφυγε, και το μέλλον είναι άγνωστο γενικώς,σαν μια απλή βιολογική μονάδα, να μεγαλώσει, να παίξει, να φάει, ότι φάει, να παντρευτεί, να ¨πολλαπλασιασθεί¨, να απελπιστεί απ την ανημπορια, να τσακιστεί απ την απογοητευση και την απελπισία των γηρατειών, κι αν δεν κολυμπήσει στην ευεργετική (;) άνοια, να πεθάνει κάποια στιγμή, εγκαταλειμμένος απ τα παιδιά του,σαν περιττό βάρος, σ έναν πολυτελή ή μη οικο ευγηρίας,ή ακόμα μόνος του σ ενα πλούσιο ή ταπεινό σπίτι, περιτριγυρισμένος απο υπηρέτες ή απ την απαξιωτική μοναξιά του .


Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονεςΑυτός ο άνθρωπος, το μέγα Τραύμα, συμφωνα με την Ορθοδοξη Θεολογία, δεν είναι απλά μια βιολογική υπαρξη, αλλά οντολογικά,ένας εν δυνάμει Θεός.
Αλλο τώρα αν με τη συμπεριφορά και την ενδοτικότητα του σε όλα τα μέτωπα,καταντά τελικά ένα οδυνηρό τίποτα.Μια έμψυχη οντότητα όπως όλα τα ζώα, με επιδίωξη και μονο την επιβίωση,αυτό που ακούγεται κατα κόρον,ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε.
Η ομορφια ,εκφραζομένη απ τις δύο γυναίκες της αναρτησης, δείχνει πώς ξεκινά ο άνθρωπος, και πώς στην πορεία, μη ανεχώμενος την εκκοπή του ιδίου θελήματος, και την υπακοή σε κανόνες, που του υπαγορεύουν έναν ανεκτό τρόπο ζωής, καταντά ένα ερείπιο, που καταλήγει σε κάποιο Νοσοκομείο, Γηροκομείο, οίκο ευγηρίας, ή στον δρόμο.
Αυτός που είναι εν δυνάμει, που σημαίνει οτι μπορεί να γίνει αν το θελήσει  Θεός,παρασυρμένος απ τον άρχοντα του κόσμου τούτου, καταλήγει, μεσα σε μερικά χρόνια 20, 30 50, 70, 80, 100,ένα σκουπίδι.
Αυτή άλλωστε είναι κι η σημειολογία του σκοπού της ιστοσελίδας μου.
Η ασθένεια.κανονας .Η θεραπεία.άθλος .Η ίαση το ζητούμενο
https://www.facebook.com/serafetinidiskosmas/ . 
Οπου Ιαση δεν είναι παρά η εξεύρεση του βαθύτερου σκοπού της ζωής που καμμια αρρώστια ,έστω και υπαρκτή, δεν καταβαλλει τον Θεραπευμένο αθλητή της ζωής . Αυτά, και καλή επιτυχία στη σχολή που διάλεξες. 
Η Ιατρική , δεν είναι μόνο για τους καλούς μαθητές, δεν δέχομαι τον όρο ¨σπασίκλας, φυτό¨που μου λές ,αλλά γι αυτους που ξέρουν τί ζητούν απ τον εαυτό τους.
Σου εύχομαι απο καρδιάς καλή πρόοδο.

alt
Και τωρα στο θεμα μας.Κάποτε η άσκηση της ιατρικής γίνονταν σε προσωπικό επίπεδο. 
Ο γιατρός ήξερε τους ανθρώπους, που του εμπιστεύονταν τη ζωή τους. ήταν και λέγονταν¨οικογενειακός¨ 
Τιμούσε τον όρκο του, και πάσχιζε,μ όλες τις γνώσεις του,να διατηρεί ένα ανεκτό επίπεδο υγείας,στους ασθενείς του. 

Κάποτε είχαμε μια διαφορετική αποψη για τις αρρωστιες και τα φάρμακα.
Κάποτε οταν χτυπούσαμε, με σύμφωνη γνώμη γιατρού και γιαγιάς,βάζαμε πάνω στο πρησμένο πόδι, λιωμένο κρεμμυδι με αλάτι, και το πρήξιμο κι οπόνος υποχωρούσαν μεχρι την άλλη μερα το πρωϊ. 
Σημερα αμέσως τρέχουμε στις αντι-οιδηματικές αλοιφές.


Αποτέλεσμα εικόνας για λιωμένο κρεμμυδι με αλάτιΚάποτε υπήρχε η άποψη πως θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιθετικοί στις υψηλές τιμές αρτηριακής πίεσης,καθώς θα διατρέχαμε τον πλέον ηυξημένο κίνδυνο ενός σοβαρού καρδιαγγειακού επεισοδιου.
Ακόμα και σήμερα οι θεραπευτικές προσπάθειες των γιατρών, εξακολουθούν να επικεντρώνονται σε ασθενείς με υψηλές τιμές αρτηριακής πίεσης. 

Πάμε να δούμε για λίγο το ενδιαφερον φαινόμενο.

Άντρες με συστολική πίεση από 12,0 ως 12,9  να κινδυνεύουν περισσότερο να υποστούν ένα θανατηφόρο καρδιαγγειακό επεισόδιο από άλλους, και μην ανοιγετε το στόμα σας απο απορία,με συστολική πίεση 16,0+ 

Θα μου πειτε πως κάτι τέτοιο ειναι παραλογο, με όσα γνωριζουμε μεχρι σήμερα.Σύμφωνοι φαίνεται παράλογο, ομως επ ουδενί ανόητο, καθώς εκφράζει, αυτό που λέμε. 

Σχετικό Κίνδυνο Του Πληθυσμού, και υποδηλώνει το αδιαφιλονίκητο γεγονός πως Επειδή η μερίδα εκείνη, των ανδρων, εν προκειμένω με συστολική πίεση μεταξύ 12,0 και 12,9  είναι μεγαλύτερη ποσοτικάεαν παρέμβει κανείς,προληπτικά, δίνοντας αντιυπερτασικά,τότε θα μειωθεί σημαντικά η συνολική καρδιαγγειακή θνησιμότητα του πληθυσμού.

Ο καλός όμως οικογενειακός  γιατρός,που λέγαμε, στο ιατρείο του, δεν έχει μπροστά του όλο τον εν δυνάμει ασθενη πληθυσμό αλλά έναν μεμονωμένο άνθρωπο, τον δικο του, γνωστο ασθενη.και επ ουδενί , τον ενδιαφέρει και τον αφορά ο σχετικός κίνδυνος ενός συνόλου ανθρώπων αλλά ο απόλυτος κίνδυνος του φτωχού υπερτασικού ασθενους του.

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες
Ετσι ο ασθενής, με υψηλή συστολική ή και διαστολική πίεση κινδυνεύει περισσότερο από κάθε άλλον και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σωστά και άμεσα Εν προκειμένω ουτε τον ασθενη, ουτε όμως και τον γιατρό, αφορούν οι διάφορες προειδοποιήσεις της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας, που οι διεθνεις οργανισμοί βγάζουν κάθε τόσο,λέγοντας και κουνώντας απειλητικά το δάχτυλο ότι θα πρέπει όλοι οι ασθενείς με υπέρταση να αντιμετωπίζονται με φαρμακα αλλά και οι υποτιθέμενοι ασθενείς, με φυσιολογική πίεση να ¨αντιμετωπίζονται¨προληπτικάάσκηση, διακοπή καπνίσματος και σωστή διατροφή.

Να πάρουμε τη λογική για τη ρύθμιση της ασθενειας του 21 αιώνα του διαβήτη.

Μας λέει η ιατρικη ενδοκρινολογική δεοντολογία ,όσο πιο χαμηλά τόσο πιο καλά, όπως μόλις πριν λίγα χρόνια όλοι οι πολιτισμένοι λαοί, πίστευαν κι ακόμη πιστεύουν για την χοληστερίνημε αποτέλεσμα στρατιές ανοϊκών να κατακλύζουν τα σχετικά ιδρύματα της Αμερικής 

Και να που πριν λίγο καιρό ¨καταλήξαμε¨ πως  αν παμε  πολύ χαμηλά θα αυξήσουμε τα τα καρδιαγγειακά ιδιαίτερα σε ασθενείς με προϋπάρχοντα  ηυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο ή ασθενείς που ήδη έχουν υποστεί κάποιο επεισόδιο.

Σε αρκετους καρδιολόγους επικρατεί η άποψη,σχετικά με την υπέρταση, όσο πιο χαμηλά τόσο πιο καλά.
Και μετά μαθαίνουμε πως ο κίνδυνος για καρδιαγγειακά, δεν σχετίζεται γραμμικά με την αρτηριακή πίεση,αλλά η καταγραφή του κινδύνου αυτού ,σε συνάρτηση με την πίεση,έχει μιαν ιδιαιτερη ιδιορρυθμια, δηλαδή όταν πέφτει η πίεση μειώνεται ο καρδιαγγειακός κίνδυνος αλλά, από ένα σημείο και μετά, αν συνεχίσει να πέφτει η πίεση ο κίνδυνος αρχίζει να αυξάνει και πάλι.Αρα, και πάλι καταλήγουμε πως η  μόνη αλήθεια στην ιατρική είναι πως τίποτα δεν είναι απόλυτο που σημαίνει πως όλα   βασίζονται στην προσωπική σχέση γιατρού ασθενούς.

Σχετική εικόνα
Μετά την πάροδο της ¨καταιγίδας¨ μεταξύ του ιατρικού κόσμου και της Διοικήσεως.
Μετα τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης,που κατα κοινήν ομολογίαν είχε καταντησει άγος.
Να που ξαναερχόμαστε στην αρχή του οικογενειακού γιατρού,που χίλιες φορές να τον πληρώνουμε να μας έχει καλά.
Μούλεγε ένας νέος γιατρός, με καλές σπουδές,και όρεξη για δουλειά και συνεργασία ,πως πλέον στηρίζεται στην προσωπική επαφή με τους ασθενείς, στο καταγεγραμμενο σωστό ιστορικό,που με τη πληροφορική, έχει γίνει ένα 
ευχαριστο παιχνίδι ,αλλά και  στις κατευθυντήριες οδηγίες,τις οποιες μελετά,είναι ανήσυχος ψάχνει, και ελπίζει πως σιγά σιγά θα αποκτήσει και την εμπειρία ώστε να αποφασίζει που και πότε θα βάζει νερό στο κρασί των ¨οδηγιών¨,
προσαρμόζοντάς τες ανάλογα, με τον άρρωστο που θα έχει μπροστά του, και που θα είναι φίλος και γνωστός του ετσι ώστε χωρίς χάσιμο χρόνου να δίνει, όταν κι αν χρειασθεί την κατάλληλη αγωγή .

Χαίρετε.Σ.Σ.
έχουμε 70.000 γιατρούς, που αρκούν για να λειτουργήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας μιας χώρας ..30 εκατομμυρίων κατοίκων. 
Εχουμε ένα «σύστημα» πρωτότυπο διεθνώς, που εξαντλείται στα νοσοκομεία και υπηρετείται από γιατρούς με τελείως διαφορετικές εργασιακές σχέσεις νοσοκομειακοί, πανεπιστημιακοί, στρατιωτικοί γιατροί, γιατροί ασφαλιστικών ταμείων και ιδιώτες. 

Διότι, όταν μιλάμε για Σύστημα Υγείας, δεν περιλαμβάνουμε μόνο τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Υπάρχει, μάλιστα, μια «υπερκατηγορία» γιατρών που έχουν κρατήσει την πανεπιστημιακή ιδιότητα είναι εκπαιδευτές στο νοσοκομείο - πανεπιστήμι  και ασκούν την ιατρική σε ιδιωτικά θεραπευτήρια

altΠηγη ( πολυτιμη) για ολα τα παραπανω η "ιντερνετικη φιλια¨ του κλινικου καρδιολογου Χρηστου Ντελλουalt