Το σπανάκι είναι Πηγή Μη Αιμικού Σιδήρου.
Δηλαδή ο σίδηρος που περιέχει δεν είναι βιοδιαθέσιμος στον οργανισμό όπως είναι ο σίδηρος που βρίσκουμε στα ζωικά προϊόντα.Το ωμό σπανάκι περιέχει έναν αναστολέα που λέγεται οξαλικό οξύ Το οξαλικό οξύ συνδέεται με μέταλλα όπως το ασβέστιο,και ο σίδηρος με αποτέλεσμα το σώμα να καθίσταται δύσκολο να απορροφήσει αυτά τα μέταλλα.
Το μαγειρεμένο σπανάκι
Με λίγα λόγια το μαγειρεμένο σπανάκι περιέχει περισσότερο διαθέσιμο σίδηρο για το σώμα μας
 
 
 
 
 
 

 


 
 
 
 
Εάν πρόκειται να φάτε ωμό σπανάκι ή άλλες τροφές πλούσιες σε σίδηρο μάθετε να το τρώτε μαζί με τα παρακάτω.Και να θυμαστε παντα. 
Το σπανακι ΔΕΝ το ξαναζεσταινουμε 
Το τρωμε κρυο.
 





 
 
 
alt
 
 




Σίγουρα, σήμερα μπορούμε να βρίσκουμε σπανάκι φρέσκο αρκετούς μήνες, όπως και άλλα τρόφιμα που είναι εξίσου θρεπτικά στην εποχή τους Ακόμα το σπανάκι ,εκτός σιδήρου 
Περιέχει φλαβονοειδή και πολυφαινόλες λουτεολίνη, κεπφερόλη. 
Η παρουσία των αντιοξειδωτικών είναι σπουδαία και για την προστασία της καρδιακής λειτουργίας και της πρόληψης από εγκεφαλικά επεισόδια. Περιέχει πεπτίδια, τα οποία σε συνδυασμό με το κάλιο, συμβάλλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.









Η υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης Κ, ασβεστίου και μαγνησίου, προσδίδουν στο σπανάκι την ιδιότητα της προφύλαξης της υγείας των οστών.Τρώγεται μαγειρεμένο ,σπανακόρυζο, σουπιές με σπανάκι,Σε Πίτες σπανακόπιτα ή ακόμα τρώγεται και ωμό  ή ατμο-βραστό, σε διάφορες σαλάτες.
Δεδομένου ότι οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες χάνονται κατά τη διάρκεια του βρασμού,
Ο Καλύτερος Τρόπος Είναι Να Μαγειρέψετε 
Το Σπανάκι Στον Ατμό  
Στην Ελλάδα το σπανάκι είναι πολύ διαδεδομένο.  Καλλιεργούνται 25.000 στρέμματα περίπου, και η ετήσια παραγωγή φτάνει τους 36.00 τόνους.