Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΜΑΣ..ΤΟ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΕΩΣ ΚΑΙΡΟΥ


Απλοί τρόποι για να απαλλαγείτε από το ευερέθιστο έντερο | in.gr

 

  








Το έντερο μας,¨Φιλοξενει¨ 100,τρις μικρο-οργανισμούς ερημην μας.κατά κυριο λόγο βακτηριδια φιλικα, μυκητες, αλλα και ιους . Διαβαστε σχετικα ενημερωτικα
 
https://kosmaser.wordpress.com/2012/10/04/ 

Περιέχει πάνω από 400 γνωστά είδη βακτηριδιων. 10 φορές περισσότερα βακτηριδια απ το συνολο των ανθρώπινων κυτταρων. 






Ευερέθιστο έντερο: 4 αλλαγές στη διατροφή για να απαλλαγείτε από ...





Στην πραγματικότητα, δεν  είμαστε παρα κυριοι ξενιστες βακτηριδιων,από ό, τι άνθρωποι.Μόλις δε  πρόσφατα εχουμε αρχίσει να κατανοούμε το μεγεθος του ρόλου της χλωρίδας του εντέρου μας,Στην Υγεία Αλλα  Και Στην Ασθένεια. 

Η χλωρίδα του εντέρου, μεταξύ των άλλων προωθεί την κανονική γαστρεντερική λειτουργία,παρέχει προστασία από τις μολύνσεις, ρυθμίζει το μεταβολισμό και συμβάλλει σε περισσότερο από 75% του ανοσοποιητικού μας συστήματος. 

Μια ¨απορυθμισμένη χλωρίδα¨,προωθει κατάθλιψη ,και αυτοάνοσα όπως ειναι το φλεγμονώδες εντέρο, και ο διαβήτης τύπου Ι.





alt




Ο σύγχρονος τρόπος ζωής ,συμβάλλει αναμφιβολα  στην δημιουργια μιας νοσηρης χλωρίδας στο εντέρο.
Αντιβιοτικά , Αντισυλληπτικά και ΜΣΑΦ. μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα,Είναι οι πρωταγωνιστές στη νοσηροτητα.

Οι δίαιτες, και η εν γενει διατροφη, με επεξεργασμένους υδατάνθρακες, και ζάχαρη.Το Χρόνιο στρες και οι λοιμώξεις Τα αντιβιοτικά που είναι  ιδιαίτερα επιβλαβή για την χλωρίδα του εντέρου,και  προκαλουν μια βαθιά και ταχυτατη  απώλεια της ποικιλομο-ρφίας του  και αλλαγή στη σύνθεση της χλωρίδας του. Αποδειξη οι μυκητιάσεις, μετά την ολιγοημερη λήψη αντιβιοτικών.

Η ποικιλομορφία αυτή , ατυχως δεν ανακτάται,μετά από χρήση αντιβιοτικών,χωρίς δικη μας παρέμβαση,για αναπληρωση των χαμενων στοιχειων.Αυτός είναι κι ο μονος λόγος που παιρνουμε τα αντιβιοτικά,πάντα μαζι με προβιοτικά.






alt






Γνωρίζουμε ότι  βρέφη, που δεν θηλάζουν ή έχουν γεννηθεί από μητέρες με κακή εντερική χλωρίδα είναι πιθανόν να αναπτύξουν προβληματα της εντερικής χλωρίδας τους, με οδυνηρες συνεπειες.
Ακομα, μπορούμε να προβλέψουμε αν κάποιος θα είναι υπέρβαρος, η πρόκειται να αποκτήσει διαβήτη, έκζεμα ή  ψωρίαση, ακόμα και κατάθλιψη, όπως και άλλα προβλήματα υγείας στο μέλλον, απλα γνωριζοντας το ιστορικο της νηπιακης του ηλικιας, και τον τροπο που τρεφονταν κατά τους πρωτους μηνες της ζωης του.






alt




Ειναι γεγονός, ότι το εντέρο και το περιεχόμενο του βρίσκεται τεχνικά έξω από το σώμα.Σκεφτειτε λιγο 

Το έντερο είναι ένας σωλήνας που ξεκινα απ το στόμα και καταληγει στον πρωκτό.

Οτιδήποτε τρωμε, και δυστυχως και τι δεν βαζουμε στο στομα μας, και δεν το χωνεψουμε, θα καταληξει στο άλλο άκρο και θα απορριφθει.
Αυτή είναι, μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες του εντέρου, που επισης αγνοουμε, να αποτρέπει ξένες, μη φιλικες ουσίες να¨μπουν¨ στο σώμα. 
Όταν ο ¨εντερικός φραγμός¨ γίνεται διαπερατός μεγάλα μόρια άπεπτης, στην ουσία, πρωτεΐνης, που δεν ανήκουν και δεν χρησιμεύουν πουθενά ,εκτός του εντέρου, διαφεύγουν στην κυκλοφορία του αίματος.

Τοτε το σώμα αντιδρώντας,ανοσολογικα επιτίθεται σ αυτά τα ξένα μόρια.Αυτές οι επιθέσεις παίζουν  ρόλο στην ανάπτυξη των αυτοάνοσων. 

https://ihthielaio.wordpress.com/2014/12/08/ 


Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι η ηυξημένη εντερική διαπερατότητα παίζει παθογόνο ρόλο σε  διάφορα αυτοάνοσα νοσηματα, κι ειναι πολλα.


https://ihthielaio.wordpress.com/2014/12/08/


Έχει αποδειχθεί πλεον πως η ακεραιότητα του εντερικού φραγμού, είναι ένας σημαντικός παράγοντας, αποτροπης 
δημιουργιας αυτοάνοσων.

Η νέα θεωρηση, υποστηρίζει ότι ο εντερικός φραγμός καθορίζει σε μεγάλο βαθμό,εάν ανεχόμαστε ή εάν το σώμα μας θα αντιδράσει, σε τοξικές ουσίες που καταναλώνουμε από το περιβάλλον. 
Η παραβίαση του εντερικού φραγμού από  τοξίνες των τροφίμων, προκαλεί ανοσολογική απόκριση,η οποία επηρεάζει όχι μόνο το ίδιο το έντερο,αλλά και άλλα όργανα και ιστούς. Οπως το σκελετικό σύστημα, το πάγκρεας, τα νεφρά, το ήπαρ και τον εγκέφαλο.






alt






Αυτα που καταστρεφουν την χλωρίδα του εντέρου μας, ειναι η διατροφή, φάρμακα, μη στεροειδή αντι-φλεγμονώδη στεροειδή,τα αντιόξινα, κλπ. 

Οι λοιμώξεις, το στρες, ορμονικές διαταραχές,καθώς και ένα εγκεφαλικό τραύμα 
Μια ¨συστηματική φλεγμονώδης απόκριση¨ οδηγεί στη συνέχεια στην ανάπτυξη ενός  αυτοάνοσου.

Για να αντιμετωπίσουμε επαρκώς αυτές τις συνθήκες, θα πρέπει να δημιουργήσουμε ,ή να αποκαταστησουμε, μιαν υγιή χλωρίδα στο εντέρο, και να επαναφερουμε την ακεραιότητα του ¨εντερικού φραγμού¨ μας. 
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν προϋφίσταται οποιαδήποτε αυτοάνοσο, είτε υφιστανται πεπτικά προβλήματα.
Το πρώτο βήμα για τη διατήρηση ενός υγιούς εντέρου, είναι ηυξημενη προσοχη στη διατροφη, η οποία καταστρέφει την χλωρίδα του εντέρου Αλλά φυσικά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, ειδικά στην περίπτωση του χρόνιου στρες και των μολύνσεων.
Ούτε μπορουμε να κανουμε κατι,για το αν μας είχαν θηλάσει ή αν οι μητέρες μας είχαν υγιή έντερα,όταν μας γέννησαν. Όμως εξακολουθούν να υπάρχουν μέτρα, για να αποκατασταθεί η χλωρίδα του εντέρου μας.











Τρώμε λαχανικα και οσπρια,οσο συχνοτερα μπορουμε. Αντικαθιστουμε το κοκκινο κρεας με φρεσκο ψαρι,που βρισκουμε αφθονο,και Δύο ώρες μετά το τελευταίο γεύμα μας μια κουταλιά της σούπας σταφίδες μαζι με μια κουταλιά της σούπας σουσάμι, που τα μασαμε  καλα και γι αρκετη ώρα,για να αναμιχθεί με το σαλιο, μας κι υστερα καταπινουμε.











Μασαμε καλα, και για 3 λεπτα ,180 δευτερολεπτα,τα μετραμε  Αυτό, το καλο μασημα, βοηθα να ανακατεψουμε το σαλιο που περιεχει συγκεκριμενα ενζυμα, με το σουσαμι και τις σταφιδες. Στη συνεχεια, μεσα στο στομαχι μας, τα γαστρικα υγρα, εμπλουτιζουν το μιγμα και με νεα  ενζυμα, που βοηθουν στη γρηγορη αποροφηση απ τις εντερικες λαχνες.






alt




Πολυτιμο υλικο για τους οστεοβλαστες.Το παιρνουμε προληπτικα για την οστεοπόρωση, αλλα και κατασταλτικα σε ηδη εγκατεστημενη  οστεοπόρωση.





alt 




Τρώμε καθημερινα, ένα πληρες γιαούρτι, λιγο τουρσί αγγουρακια, λαχανο πικλες.ώστε να παίρνουμε προβιοτικα. 
Μαθαινουμε την πολυτιμη σπιρουλίνα.


Βαζουμε στη ζωη μας ,αν δεν τοχουμε ηδη κανει, τα Ω 3 απαραιτητα λιπαρά οξέα,μακρας αλυσσιδας ανθρακα ονομάζονται ετσι γιατί χωρίς αυτά δεν μπορούμε να ζήσουμε Δηλαδη το ιχθυελαιο, .Μουρουνελαιο μπορουμε να παρουμε τους χειμερινους μηνες, που δεν μας βλεπει ο ηλιος.

Αρα τρωμε μικρα λιπαρα ψαρια,δηλαδη τη σαρδελλα και το γαυρο.




alt




Περιοριζουμε το κοκκινο κρεας, αν δεν μπορουμε να το κοψουμε τελειως,και περπαταμε με εντονο βηματισμο 30 λεπτα τη μερα.Απ εκει κι επειτα, εχουμε έναν υγιη οργανισμο , που μπορουμε να τον κανουμε ό,τι θελουμε.


Χαιρετε.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΠΑΓΚΡΕΑΣ..ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑΣ

  Μερικές φορές,  η πρώτη ένδειξη ότι κάποιος έχει καρκίνο του παγκρέατος είναι  ένας θρόμβος αίματος σε μια μεγάλη φλέβα, συνήθως στο πόδι...