Οταν πονουμε συνηθως δεν ειναι κατι το σοβαρό.

Αν πρόκειται για ασυνήθιστο  πονοκέφαλο, απίθανο και σπάνιο μεν ομως , θα μπορούσε ακόμη και να συνδέεται με εγκεφαλική αιμορραγία,γι αυτό πάμε στο  Νοσοκομείο. 

Η κλινική πείρα διδάσκει οτι :
Όταν Κάποιος Λέει Ότι Έχει Τον Χειρότερο Πονοκέφαλο Της Ζωής ΤουΑποτελεί Κλασσικό Σημάδι Για πιθανό. Ανεύρυσμα Εγκεφάλου,
μια κατάσταση που χρήζει Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας ,παντα σε Νοσοκομείο.Εξ άλλου.
Πόνος ή Δυσφορία: 
Στο Στήθος, Την Κοιλιά Τον Ώμο, Το Λαιμό, Το Σαγόνι, Τον Βραχίονα,θα μπορούσε να είναι σημάδι καρδιακής προσβολής.
Ωστόσο να θυμάστε ότι Στις Καρδιακές Παθήσεις συνήθως εμφανίζεται  Δυσφορία, Όχι Πόνος.  

Μην Περιμένετε Να Νιώσετε Πόνο, Υπάρχει Πίεση, Όχι Πόνος. Απίστευτο Βάρος Στο Στήθος.

Η δυσφορία που συνδέεται με την καρδιά μπορεί επίσης να εμφανιστεί Στο Στήθος, Τον Αριστερό Ώμο ή Βραχίονα Στην Κοιλιά Στο Λαιμό,Το Σαγόνι, Και Μπορεί Να Συνοδεύεται Από Ναυτία.
Προσοχή μην κάνουμε το λάθος να καθυστερήσουμε  το νοσοκομείο πιστεύοντας οτι είναι απλή, καούρα.
Προσοχή: Οταν κάποιος έχει Ανεξήγητη, Επίμονη Δυσφορία Και Ξέρει Ότι Ανήκει Στην Ομάδα Υψηλού Κινδύνου, δε θα πρέπει να περιμένει ούτε λεπτό,
Στις γυναίκες .
Η καρδιακή νόσος μπορεί να εκδηλωθεί με συμπτώματα, όπως Φούσκωμα ή Δυσφορία Στην Κοιλιά. Αίσθημα Κόπωσης.




alt


Κάτι που συνηθίζουνε να ξεχνάνε οι γυναίκες:
Ο Κίνδυνος Για Καρδιακές Παθήσεις Αυξάνεται Δραματικά  Μετά Την Εμμηνόπαυση.
Γιατί απλά Μπορεί να αποτελέσει αιτία θανάτου πιο συχνά στις γυναίκες απότους άνδρες, παρά το γεγονός ότι οι άνδρες Διατρέχουν Μεγαλύτερο Κίνδυνο Σε Οποιαδήποτε Ηλικία. 
Οι γυναίκες πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση.
Πόνος Χαμηλά Στη Μέση ή Στην Ωμοπλάτη.Που μπορεί να είναι συνεχής ή ξαφνικός.
Τις περισσότερες φορές είναι αρθρίτιδα,  Υπάρχει όμως η πιθανότητα να συνδέεται με τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή με κοιλιακά προβλήματα Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι έχουν Υψηλή Πίεση Διαβήτη Και Οι Καπνιστές.

Σοβαρός πόνος στην κοιλιά .
Δεν  αγνοουμε ποτέ τον επίμονο και δυνατό πόνο στην κοιλιά. Η Χολή, Το Παγκρεας, Το Έλκος Στομάχου Και Οι Διαταραχές Του Εντέρου είναι μερικές από τις πιθανές αιτίες του κοιλιακού πόνου, που δεν πρέπει να αγνοούμε.

Πόνος στη γάμπα.
Ένας από τους κινδύνους που μας διαφεύγουν είναι η θρόμβο-φλεβίτιδα, ένας θρόμβος αίματος που εμφανίζεται σε μια απ τις φλέβες των ποδιών μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνος.
Η Ακινησία Λόγω Παρατεταμένης Παραμονής Στο Κρεβάτι, ή στο κάθισμα του αεροπλάνου , ή του αυτοκινήτου Παχυσαρκία, Καρκίνος,  Εγκυμοσύνη Και  Προχωρημένη Ηλικία Είναι σημαντικοί παράγοντες κινδύνου.

Μερικές φορές προκαλείται μόνο πρήξιμο, χωρίς πόνο. ΠροσοχήΑν έχετε αδικαιολόγητο πρήξιμο ή πόνο στους μυς της γάμπας, στο γιατρό σας.
Κάψιμο Στα Πόδια Είναι μια περίεργη συμπτωματολογία. 
Πολλοί νοιώθουν ένα περίεργο κάψιμο στα πόδια τους που το αποδίδουν σε διάφορες αιτίες. 
Συνήθως δεν είναι τίποτα σπουδαίο. 
Ομως.Σε πολλούς συνανθρώπους μας, που δυστυχως βαινουν αισίως τους  1.300.000 
που δεν γνωρίζουν ότι έχουν διαβήτη Αυτό Είναι Ένα Από Τα Πρώτα Συμπτώματα. Είναι Κάτι Σαν Κάψιμο ή Σαν Να Σε Τρυπάνε Καρφίτσες Στα Πόδια, Αυτό υποδεικνύει βλάβη στα νεύρα.

Και τέλος η πιό περίεργη κατηγορία στην οποία μπορεί να περιλάβει τον νευροπαθητικό πόνο  είναι Οι Ασαφείς, συνδυασμένοι ή ιατρικώς ανεξήγητοι πόνοι.

Διάφορα, σωματικά συμπτώματα, επώδυνα που είναι κοινά στην κατάθλιψηόπου  Οι ασθενείς παραπονιούνται για Πονοκεφάλους, Πόνο Στην Κοιλιά Στα Άκρα .Στους Γοφούς Τα Ισχία Τα Πόδια όπως μερικές φορές και σε συνδυασμό όλων αυτών των πόνων.
Επειδή ο πόνος μπορεί να είναι χρόνιος και δεν είναι τρομερά εξουθενωτικός,Τα Καταθλιπτικά Άτομα, Οι Οικογένειές Τους Αλλά Και Οι Επαγγελματίες Υγείας Συχνά Αγνοούν Τα Συμπτώματα.
Επιπλέον, όσο πιο βαριά είναι η μορφή της κατάθλιψηςτόσο μεγαλύτερη δυσκολία έχει ο ασθενής να περιγράψει τα συναισθήματά του
Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε λάθος διάγνωση. 
Ζητάμε Βοήθεια Όταν:
Δεν Μπορούμε Να ανεχθούμε Άλλους ή Έχουμε Χάσει Το Ενδιαφέρον Για οποιαδήποτε Δραστηριότητα .
Δεν μπορούμε Να Εργαστούμε ή Να Σκεφτούμε  Αποτελεσματικά Και Οταν Υποφέρουμε  Σιωπηλά Όταν μας Πληγώνουν.




alt



Ας προσεξουμε γιατί η κατάθλιψη δεν υποβαθμίζει απλά την ποιότητα ζωής μας αλλά προκαλεί, δυστυχώς.δομικές αλλαγές στον εγκέφαλο πράγμα που οδηγεί σε νευρωτικές στην καλύτερη  περίπτωση, ή ψυχωσικές στην χειρότερη, καταστάσεις 
Ολα τα παραπάνω όχι να μας τρομάξουν Απλά για ενημέρωσή μας.
Ο ενημερωμένος  κι όχι ο τρομοκρατημένος είναι πάντα ο κερδισμένος.


Xαίρετε.