Σήμερα τα 2/3 του πολιτισμένου κόσμου,
υποφέρουν από κάποιο είδος κατάθλιψης,με αποτέλεσμα, να καταφεύγουν σε ισχυρά χημικά αντικαταθλιπτικά,τα οποία αργά και μεθοδικά εκφυλίζουν τον εγκέφαλό τους.
Τη λύση στο πρόβλημά τους δίνει ένα ταπεινό φυτό, που φυτρώνει παντού στην ελληνική ύπαιθρο, ομορφαίνοντας με το κατακίτρινο χρώμα του ,τις πλαγιές και τα ρείθρα των ορεινών δρόμων.
Ειναι το βαλσαμόχορτο, ή αλλιώς :
Hypericum perforatum .
Δίνει τα ίδια αποτελέσματα με τα πιο,ισχυρά αντικαταθλιπτικά, αλλα διχως παρατραγουδα
μια και η δράση του περιορίζεται στην Αναστολή Επαναπροσληψης Της Σεροτονινης,περίπου όπως ενεργεί και η υδροχλωρική φλουοξατίνη prozac.
Η υπερικίνη είναι υπεύθυνη για τα θεραπευτικά αποτελέσματα του φυτού. Είναι αυτή η κόκκινη χρωστική του φυτού. Eκτος από την υπερικίνη, το φυτό μας δίνει ακόμα ξανθόνες και φλαβονοειδή, η λήψις των ολοκληρώνει τα θεραπευτικά αποτελέσματα της χρήσης του φυτού. Το καλό είναι ότι οι φίλοι μας οι γερμανοί από χρόνια έχουν ανακαλύψει τις ευεργετικές ιδιότητες της υπερικίνης κι ύστερα από πολυετείς μελέτες, κατέληξαν να μας δώσουν σκευασματα απόλυτα ισορροπημένα και σε ακριβείς δόσεις.
Ετσι σήμερα μπορούμε να έχουμε άριστα αποτελέσματα στην μέτρια ή ήπια καταθλιψη με 1 δισκίο ή μία κάψουλα με περιεκτικότητα 0,3% υπερικίνης, 3 φορές την ημέρα, δηl.1mg. υπερικίνης ανα 24ωρο, ή 1,8 mg. στην περίπτωση της βαρειάς κατάθλιψης, με μία προϋπόθεση:
Να μην προυπάρχουν
παραισθήσεις, ή ψύχωση.
Μέσα σε 15 μέρες, παρατηρούμε ανακούφιση και από την 5η εβδομάδα, θεραπεία σε ποσοστο 60-80 %.
Και τώρα το πιο εντυπωσιακό:
αν εξαιρέσουμε σπάνιες φωτοαλλεργίες
ή δερματικές αντιδράσεις από την έκθεση στο ηλιακό φώς, δεν έχουμε παρενέργειες από τη λήψη της υπερικίνης.
Τόσα πολλά και ευεργετικά.μέσα σε μιαν αγκαλιά πανέμορφα, ταπεινά, κίτρινα λουλούδια
Και για να μην ξεχνιόμαστε, οι παρενέργειες των αντιψυχωσικών, αντικαταθλιπτικών φαρμάκων είναι ανυπολόγιστες.Καλό θα ήταν αν κάποιος ήταν έτοιμος να πάρει κάποιο απ τα πολυδιαφημιζόμενα φάρμακα που φέρουν τον τίτλο των:
Επιλεκτικών αναστολέων επαναπροσληψης σεροτονίνης, να δει προσεκτικά το παρακάτω βίντεο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου