Posted on Μαρτίου 21, 2013 by kosmaser
Μπήκαμε στην Ανοιξη.
Μιαν Ανοιξη περίεργη, λές κι αυτή συμμετέχει στον ακούσιο πόνο του νεοέλληνα.Καιρός άσχημος με κρύο, βροχές, χιόνια, και πολύ μίσος, γι αυτούς που για τρίτη φορά μέσα σ έναν αιώνα, βάλθηκαν να κυριεύσουν,και να υποδουλώσουν λαούς με όπλο, αυτή τη φορά,το χρήμα.Βούλιαξαν τα κράτη μέσω των διεφθαρμένων πολιτικών τους, στα τεχνητά χρέη, και με δούρειο ίππο τα αγαθά της τεχνολογίας, διείσδυσαν παντού και σκλάβωσαν χαλαρές συνειδήσεις ,αποβλακωμένες ψυχές απ το πολύ και χαμηλής ποιότητος φαγητό σκουπίδι, και γαργαλιστικό θέαμα, κι αρχισαν στην συνέχεια την πίεση, κόβοντας την χρηματοδότηση κι οδηγώντας στην ανέχεια την συντριπτική πλειοψηφία του άβουλου, χωρίς ιδανικά και το κυριώτερο χωρίς πίστη και Θεό πλήθους.
Ενα ψυχρό νοτισμένο απο μια βροχούλα απογευματινό, μου τηλεφώνησε ο Μιλτιάδης, λάτρης των αρχαίων ημών προγόνων σοβαρός μελετητής του Πλάτωνα με περγαμηνές σε μεγάλα Πανεπιστημια της Ευρώπης και οικονομικά ανεξάρτητος, στην κρίσιμη ηλικία των 65, μιαν ηλικία, που μόλις αρχίζει κανείς να καταλαβαίνει δεν λέω να συνειδητοποιεί, γιατί αυτό γίνεται λίγο αργότερα, οτι στη σοφή μηχανή, που είναι το σώμα μας, κάτι γίνεται.Και τότε αρχίζουν οι ανησυχίες που κάποια στιγμή σωματοποιούνται,με αποτέλεσμα η μηχανή που λέγαμε, να αρχίσει να κλωτσάει
Ετσι αρχίζουν κάτι περίεργα μουδιάσματα στα πόδια,κάτι ψιλο κράμπες,που όλο και τις σπρώχνουμε, μακρυά απ εμάς.
Ετσι ο Μιλτιάδης κατέληξε στη Μαρίνα ,φίλη μικροβιολόγο. που του πήρε λίγο Αίμα Μόνο
Για Βιταμίνη Β12.Και Μιαν Ομοκυστεϊνη. Και Τίποτα Άλλο.Μ άκουσες, τίποτα άλλο .
Ο Μιλτιάδης μπορεί να μην ακούει κανέναν και τίποτα, όμως άμα του πείς για εξετάσεις την άλλη μέρα Τηλέφωνο με πήρε η Μαρίνα για να μου πεί οτι όντως η Β12 του φίλου μου ήταν χαλια όχι όμως η ομοκυστεϊνη του Να κάνω μια παρένθεση ο Μιλτιάδης δεν συμπαθεί το κρέας.
Ο λόγος ;
Μια απ τις επιχειρήσεις του πατέρα του ,ήταν εισαγωγές κρεάτων απ την γερμανία.
Οταν κατάλαβε τί γινόταν εκείνος έγινε χορτοφάγος
Ολα καλά, όμως η Β12.
Δεν υπάρχει σε φυτικής προέλευσης τρόφιμα όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά, κλπ Ετσι ο Μίλτος και οι όμοιοι του, για να μπορούν να έχουν φυσιολογικά επίπεδα της βιταμίνης στο αίμα χρειάζεται να παίρνουν κάποιο συμπλήρωμα που την περιέχει.
Το κακό τώρα με την έλλειψή της είναι οτι
Η κλινική εικόνα της αναπτύσσεται αργά και τα συμπτώματα εμφανίζονται σταδιακά.
Για το λόγο αυτό εύκολα διαφεύγουν τη προσοχή του ενδιαφερομένου.Τί συμβαίνει όμως, όπως καλή ώρα με το φίλο μας.
Η έλλειψη βιταμίνης Β12 σταδιακά προκαλει.
Αναιμία με χλωμάδα, αδυναμία, κούραση, εξάντληση, ταχυπαλμία και δύσπνοια.
Εκτός όμως απο αναιμία, η έλλειψη της Β12, μπορεί να προκαλέσει ήπια
Νευρολογικά προβλήματα.Μυρμηγκιάσματα Στα Χέρια Και Στα Πόδια,Δυσκολίες Στο Περπάτημα, Απώλεια Όρασης,Διαταραχές Της Μνήμης, Παραισθήσεις, Λύπη, Μελαγχολία Και Αλλαγές Στην Προσωπικότητα
Η έλλειψη της βιταμίνης Β12, είναι πολύ συχνότερη από ότι νομίζουμε.. απλά δεν δίνουμε σημασία στα υφέρποντα συμπτώματα.
Ετσι σε πολλές περιπτώσεις είναι εύκολο να διαφύγουν της προσοχής και έτσι διάγνωση δεν μπαίνει. Η παγκόσμια πρακτική, πάνω στο σχετικό θέμα μας δείχνει ότι μεταξύ των ανθρώπων ηλικίας 51 ετών και πάνω, ένας σε κάθε 31 έχει χαμηλή βιταμίνη Β12 πιο κάτω από 200 pg/ml.Εξ άλλου υπάρχουν και Ορισμένες ομάδες ,που κινδυνεύουν περισσότερο να παρουσιάσουν έλλειψη της εν λόγω βιταμίνης. μια και αυτή αυτή Δεν Απορροφάται Καλά Από Το Στομάχι Ή Το Λεπτό Τους Έντερο λόγω δυσανεξίας.Από αβιταμίνωση Β12 κινδυνεύουν περισσότερο Οι Ηλικιωμένοι Γενικά Πάνω Απο 55-65 Ετών.
Οι Αποκλειστικά Φυτοφάγοι,Σαν Τον Φώντα.Οι Χειρουργημένοι Στο Στομάχι,Οι Εθισμένοι Στο Οινόπνευμα Αλκοολικοί, Οι Πάσχοντες Από Κακοήθη Αναιμία Μεγαλοβλαστική Αναιμία Κι Όσοι Τυχεροί Έχουν Καταφέρει Να Εγκαταστήσουν ατροφική γαστρίτιδα. Βρέφη Και Παιδιά Των Οποίων Οι Μητέρες Είναι Αποκλειστικά Φυτοφάγοι, Και Τα Οποία Θήλαζαν Έχουν Επίσης Περισσότερες Πιθανότητες Να Παρουσιάσουν Έλλειψη Της Βιταμίνης Β12. Ολοι γνωρίζουμε το σύμπλεγμα των βιταμινών Β Η Β12, μαζί με τις υπόλοιπες αδελφές της ανήκει στην οικογένεια των υδατοδιαλυτών βιταμινών.που σημαίνει οτι η υπερβολική πρόσληψη δεν επιβαρύνει το συκώτι,όπως οι λιποδιαλυτές.
Είναι αναγκαία για την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων που με την αιμοσφαιρίνη μεταφέρουν το οξυγόνο σε όλο το σώμα. Επίσης έχει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του νευρικού συστήματος
Η βιταμίνη Β12 υπάρχει Στο Κρέας Λευκό, Κόκκινο με κυρια πηγή της το συκώτι, ιδιως το αρνισιο.Στα Ψάρια, Στα Αυγά Και Στα Γαλακτοκομικά Προϊόντα
Δεν τη βρίσκουμε, όπως είπαμε, στα φρούτα, στα λαχανικά και τα δημητριακά. Οσοι θέλουν να έχουν φυσιολογικά επίπεδα της βιταμίνηςστο αίμα τους πρέπει να παίρνουν συμπληρώματα που δεν είναι και ότι το καλύτερο πλήν αναγκαίο.
Είπαμε και το ξαναλέμε Η κλινική εικόνα που οφείλεται στην έλλειψη της βιταμίνης Β12 Αναπτύσσεται Αργά Και Τα Συμπτώματα Εμφανίζονται Σταδιακά.Για το λόγο αυτό εύκολα διαφεύγουν της προσοχής.
Μερικοί άνθρωποι έχουν εκτός από χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β12 και υψηλά επίπεδα ομοκυστεϊνης.Ο συνδυασμός των δύο σε ένα ασθενή αυξάνει τον κίνδυνο προσβολής από καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.
Η θεραπεία για την έλλειψη της Β12 γίνεται με τη χορήγηση χαπιών που περιέχουν 1,000 μικρογραμμάρια της εν λόγω βιταμίνης κάθε μέρα. όπως και με ενέσεις κάθε 1 ή 2 μέρες για περίπου 2 εβδομάδες και Μετά μία ένεση κάθε μήνα.
Υ.Γ. Μην αναρωτιέστε πώς ένας φανατικός χορτοφάγος, μπαίνει στις ζωϊκές πρωτεϊνες.Αυτό γίνεται είτε ήπια, όπως με το φίλο μας, είτε βίαια, μετά απ τα πρώτα φτερουγίσματα της καρδιακής ανεπάρκειας
Καληνύχτα σας..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου