Σκηνη στο Μετρο.
Σταθμος Συνταγμα.
Πανω απο 200 ατομα να συνωθουνται στις κυλιομενες σκαλες.
Ενας ευσταλης κυριος, γυρω στα 75, ανετος, στητος, ελαφρα χαμογελαστος, προχωρα στις αδειες σκαλες κι αρχιζει να τις ανεβαινει με ανεση.
Οχι δεν κοιταξε υποτιμητικά προς τους ¨κυλιομενους¨
Ημουν ακριβως πισω του .
Δεν λαχανιασε αν και τον ειδα να ανασαινει βαθεια απο τη μυτη, και να εκπνεει απ το στομα.
Χτυπησε και μια δυο φορες τα ποδια του στις σκαλες, προφανως για καλη κυκλοφορια του αιματος Τον παρακολουθησα μεχρι που βγηκαμε στον ηλιο.
Ηταν παντα χαμογελαστος
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κονκόρντια των ΗΠΑ, προτρέπουν να επιχειρησουμε μια μικρή αλλαγή στην καθημερινότητα μας που θα κρατήσει το μυαλό μας νέο και υγιές.
Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο
Neurobiology of Aging, λεει πως χρησιμοποιηθηκαν μη παρεμβατικές μαγνητικές τομογραφίες για να εξετασθουν εγκεφάλοι 331 συμμετεχόντων, ηλικίας από 19 έως 79 ετών.
Οι ερευνητες συνεκριναν το μεγεθος του εγκεφάλου με τον αριθμό των σκαλιών που ανέβαινε καθημερινά, ο κάθε συμμετέχων και πόσα χρόνια διήρκεσε η εκπαίδευσή του.
Βρήκαν πως για κάθε όροφο που ανέβαινε κάποιος καθημερινά, ο εγκέφαλος του είχε περισσότερη φαιά ουσία.Βρήκαν επίσης πως για κάθε χρόνο εκπαίδευσης ο εγκέφαλος φαινόταν
κατά 0,95 χρόνια νεότερος .
Σε σύγκριση με πολλές άλλες μορφές φυσικής δραστηριότητας, η χρήση της σκάλας (αντί για το ασανσέρ) είναι μια εφικτή δραστηριότητα, ακόμη και για τους μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους
Συμπερασμα.
Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε σκάλες σε κάθε ευκαιρία της ζωης σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου