Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

ΕΝΔΟΚΑΝΝΑΒΙΝΟΕΙΔΗ..ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΙΣ..



alt









Posted on  





Τα οφέλη του μητρικού θηλασμού στην ενήλικη ζωή | Κοινωνικη ...






Τα ενδοκαναβινοειδή ,είναι ουσίες που παράγει ο οργανισμός μας, μοιάζουν κι έχουν ακριβώς την ίδια δράση με τα συστατικά της ινδικής κάνναβεως.


alt




Τα ενδοκανναβινοειδη,ανήκουν  στα φυσιολογικά συστήματα επικοινωνίας του οργανισμού, και είναι απολύτως απαραίτητα για τη διατήρηση της ομοιόστασης του,τη ρύθμιση και την ισορροπία της ενέργειας του, και την αντιμετώπιση και την έξοδο του από το στρες.
Συμμετέχουν σε μια πληθώρα φυσιολογικών λειτουργιών .Διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην έκκριση ορισμένων ορμονών,  Συμβάλλουν στην προστασία των νευρικών κυττάρων
Τροποποιουν την αίσθηση του πόνου,  Ρυθμίζουν την κινητική δραστηριότητα,  
Ελέγχουν τις διάφορες φάσεις της διαδικασίας της μνήμης και Επιπλέον,
Τροποποιουν την απάντηση του οργανισμού στη φλεγμονή και στην ανάπτυξη ανοσίας. 
Επίσης Επηρεάζουν το καρδιαγγειακό και το αναπνευστικό,ρυθμίζοντας την καρδιακή συχνότητα, την αρτηριακή πίεση και  τη λειτουργία των βρόγχων.

Μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες του συστήματος  ενδοκανναβινοειδών,είναι η ρύθμιση της όρεξης, της πρόσληψης τροφής και γενικότερα, της διατροφικής συμπεριφοράς, αφού, όπως φαίνεται, το σύστημα αυτό επηρεάζει όλες τις νευρωνικές οδούς, που ρυθμίζουν το λεγόμενο σύστημα ¨επιβράβευσης του εγκεφάλου¨ και το οποίο εντοπίζεται σε διάφορους πυρήνες του υποθαλάμου..και εμπλέκεται στην ικανοποίηση που προκαλείται στο άτομο, σαν ανταμοιβή από ερεθίσματα όπως το φαγητό,η σεξουαλική επαφή,το κάπνισμα κ.ά. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μητρικό γάλα τα ενδογενή κανναβινοειδή είναι αυξημένα, και αυτό φαίνεται πως είναι απαραίτητο για να ενεργοποιηθεί το αντανακλαστικό του θηλασμού στο νεογνό. 



Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού θηλασμού: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ...


Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε, ότι Όταν Εκκρίνονται Τα Ενδοκανναβινοειδή, Ο Οργανισμός Αισθάνεται Λιγότερο Πόνο, Χαλαρώνει, Τρώει, Ξεχνά, Κοιμάται Και Προστατεύεται. 
Δεν υπάρχουν από πριν αποθηκευμένα μέσα στα κύτταρα, αλλά  παράγονται  τη στιγμή  της ζήτησης από την κυτταρική μεμβράνη,σαν απάντηση σε κάποιο μήνυμα, και δρουν μόνο στο γειτονικό περιβάλλον, επειδή καταστρέφονται ταχύτατα.



Μέχρι στιγμής είναι γνωστοί δυο υποδοχείς  ενδοκανναβινοειδων. 
ο CB1 και ο CB2.
Τελευταία έχει αναγνωριστεί και ένας τρίτος, ο CB3.
Αυτα τα λιγα, για ουσιες εν ολιγοις αγνωστες στους πολλους, που ομως υπαρχουν και ειναι πεδιο δρασης λαμπρο για τους επιστημονες.
Κρατηστε τα στα υπ οψιν, με την απελευθερωση της χρησης κανναβης, απ εδω και περα θα ακουτε ολο και περισσοτερα γι αυτα, μια και η κανναβη μιμειται, ενισχυει και βοηθα το ενδοκαννανιβινοειδες συστημα , χωρις την παραμικρη παρενεργεια, αν μεινουμε στην καθαρα¨φαρμακευτικη¨ της χρηση.
Χαιρετε..


 alt
  
Χαιρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ..ΠΑΝΕ ΠΑΡΕΑ ΠΡΟΣΟΧΗ

Κ ατάθλιψη   και  καρδιαγγειακά αποτελούν το Διπολο επιβαρυνσης της δημόσιας υγείας. 300 εκατομμύρια παγκοσμίως πάσχουν από κατάθλιψη, ενώ ...