Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ..ΠΡΟΣΩΠΙΔΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ

 


FARMAKOPOIOI: Τα μαντίλια, οι κουκούλες και τα «κολάρα» λαιμού ΔΕΝ ...







 

 

Οι μασκες μπηκαν τελικα μονιμα στην καθημερινοτητα μας. 

Οι κοινές χειρουργικές ή πολυπροπυλενίου μάσκες μιας χρήσης, καθώς και οι χειροποίητες βαμβακερές μάσκες 


Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι, καθώς αυξάνονται οι χώρες που καθιστούν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε ολοένα περισσότερους χώρους, προκειμένου να αποτρέψουν ένα δεύτερο επιδημικό κύμα της Covid-19, παρατηρούνται ελλείψεις στην τροφοδοσία μασκών λόγω αυξημένης ζήτησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να στρέφονται σε εναλλακτικές λύσεις, μετατρέποντας σε μάσκες διάφορα ρούχα που μπορούν να καλύψουν το στόμα και τη μύτη.



Έρευνα για κορωνοϊό και μάσκες: Τα μαντίλια δεν προστατεύουν



Τα πειράματα επιβεβαίωσαν ότι οι μάσκες Ν95 χωρίς βαλβίδα είναι αυτές που μπλοκάρουν καλύτερα από όλες τα σταγονίδια, αλλά επίσης οι φθηνότερες απλές μάσκες μιας χρήσης και οι χειροποίητες βαμβακερές είναι αρκετά αποτελεσματικές.

 

 

 Προστασία



maskesparisireuters

 

 

 

 

Κορωνοϊός – Ασπίδες προσώπου: Πιο αποτελεσματικές από τις μάσκες για προστασία;

 

 

Μίαν εναλλακτική επιλογή στη γνώριμη πλέον χάρτινη ή υφασμάτινη μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό προτείνει μια ομάδα ειδικών, υποστηρίζοντας ότι οι πλαστικές ασπίδες προσώπου –που χρησιμοποιούνται ήδη από μεγάλο μέρος του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις ΗΠΑ- μπορούν να αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές μάσκες προσώπου σαν μια πιο άνετη και αποτελεσματική λύση έναντι του COVID-19.

 

Οι ασπίδες προσώπου, που παράγονται και διανέμονται γρήγορα, εύκολα και οικονομικά, θα πρέπει να περιληφθούν στις στρατηγικές για την ασφαλή και σημαντική μείωση της μετάδοσης του ιού στην κοινότητα, αναφέρουν οι επιστήμονες με επικεφαλής τον Eli Perencevich από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, στη δημοσίευση της εργασίας τους στο Journal of the American Medical Association.

 

Για το λόγο αυτό, οι ασπίδες προσώπου ίσως αποτελούν μια καλύτερη επιλογή, τονίζει η ομάδα του Δρ. Perencevich.

Για να είναι απόλυτα αποτελεσματική στη διακοπή της εξάπλωσης του ιού, μια ασπίδα προσώπου θα πρέπει να εκτείνεται κάτω από το πηγούνι, να καλύπτει τα αυτιά και να μην υπάρχει εκτεθειμένο κενό ανάμεσα στο μέτωπο και το πάνω τμήμα της ασπίδας.

Τα πλεονεκτήματά μιας ασπίδας προσώπου έναντι μιας μάσκας είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, αφενός το γεγονός ότι μπορoύν να επαναχρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά απλώς με ένα καθάρισμα με σαπούνι και νερό ή απολυμαντικό και αφετέρου ότι είναι πιο άνετη από τη μάσκα.

Τέλος, σχηματίζει ένα φράγμα το οποίο εμποδίζει τους ανθρώπους να ακουμπούν συνέχεια το πρόσωπό τους.

Επιπλέον, είναι σύνηθες όταν μιλούν οι άνθρωποι να κατεβάζουν τη μάσκα για να εκφράζονται καλύτερα, πράγμα που δεν είναι απαραίτητο στην περίπτωση της ασπίδας προσώπου.

Και η χρήση της ασπίδας αποτελεί ένα τρόπο να θυμόμαστε να διατηρούμε την κοινωνική απόσταση, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπει την ορατότητα των εκφράσεων του προσώπου και της κίνησης των χειλιών για την αντίληψη της ομιλίας, επισημαίνουν οι συγγραφείς.

Όσον αφορά, τέλος, στην ικανότητα της ασπίδας προσώπου να αποτρέψει τη μετάδοση του κορωνοϊού, η ομάδα των οδικών αναφέρει πως μπορεί προς το παρόν να μην έχουν διεξαχθεί μελέτες μεγάλης κλίμακας, σε μία μελέτη προσομοίωσης,

όμως, αποδείχθηκε ότι οι ασπίδες προσώπου μείωναν την άμεση έκθεση στον ιό κατά 96% όταν φοριούνταν από έναν υποτιθέμενο εργαζόμενο στον τομέα της υγείας, σε απόσταση 45 εκατοστών από έναν άνθρωπο που βήχει.

Όταν, μάλιστα, η μελέτη επαναλήφθηκε με την παρούσα συνιστώμενη σωματική απόσταση των δύο μέτρων, οι ασπίδες προσώπου μείωσαν τον εισπνεόμενο ιό κατά 92%.

Το επόμενο βήμα των επιστημόνων είναι να διεξάγουν μελέτες προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο βοηθούν οι ασπίδες προσώπου όταν ο ιός εκπνέεται ή μεταφέρεται στον αέρα από τα σταγονίδια του βήχα ενός μολυσμένου χρήστη

 

 

Ο κίνδυνος μόλυνσης από άτομα με μέτριο ιικό φορτίο που αναπνέουν κανονικά ήταν μικρός, ειδικά αν διατηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας.

Με βάση  αποτελέσματα μελέτης, μόνο λίγα άτομα με πολύ μεγάλο ιικό φορτίο σε ένα φτωχά αεριζόμενο κλειστό περιβάλλον αποτελούσαν κίνδυνο μόλυνσης για τα επίνοσα άτομα, κυρίως όταν ο ασθενής βήχει.

Συχνά στους αναπνευστικούς ιούς έχει παρατηρηθεί ότι μικρός αριθμός αντιγράφων του ιού είναι επαρκής για να προκαλέσει λοίμωξη.  Παρότι οι ασθενείς με υψηλό δείκτη μετάδοσης είναι λίγοι, αν μιλάνε δυνατά ή τραγουδάνε , αυξάνουν κατά πολύ τη μολυσματικότητα τους, εξηγώντας έτσι τις περιπτώσεις εμφάνισης πολλαπλών κρουσμάτων μετά από περιπτώσεις με στενό συγχρωτισμό.

Το περιστασιακά υψηλό ιικό φορτίο στα μικροσταγονίδια πιθανά εξηγεί τον υψηλότερο ρυθμό μετάδοσης του ιού και στο προσωπικό των νοσοκομείων.

Ως φαινεται, η χρήση της απλής μάσκας ίσως να μην επαρκεί αν η συναναστροφή με τον ασθενή είναι παρατεταμένης διάρκειας σε ένα μικρό χώρο με ανεπαρκή εξαερισμό.

Τοτε η προσωπιδα ειναι μια λυση .




Κορονοϊός: Τα μαντίλια, οι κουκούλες και τα "κολάρα" λαιμού δεν...


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ..

  Posted on   2 Ιουλίου, 2018   by   kosmaser Αν καποιος γραψει την λέξη,  Sex    σε μια μηχανη αναζητησης   Σε 0,26 δευτερ,  θα εχει μπροστ...