Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

ΦΛΥΑΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ..ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

 Κορονοϊός: Σε απόλυτη καραντίνα 6.687 άνθρωποι στην Ελλάδα | Alfavita






Posted on  






 

 

Παρακολουθωντας τον αγωνα δρομου των επιστημονων, για τη δημιουργια παθητικης ανοσιας για τον κορωναϊο, σα να λεμε ποιος θα ειναι ο πρωτος που θα λανσαρει το νεο εμβολιο, σκεφθηκα πως απο το 2009 με απασχολουσε, ενα ισχυρο ανοσο συστημα. 

Δειτε σχετικα :

https://kosmaser.wordpress.com/2009/05/01/

https://ihthielaio.wordpress.com/2019/08/14/

https://ihthielaio.wordpress.com/2018/02/22/

 

Οι  έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να υπάρξει ανοσία στον κορωναϊό, χωρις ομως να γνωριζουμε τη διαρκεια της .


 

 


Σε πειράματα  σε πιθήκους του γένους μακάκος ρήσος  ή μακάκος ο μουλάττος , έδειξαν ότι ο κορωναϊός, δεν κατάφερε να τον  μολύνει για δεύτερη φορά,μια και ειχε δημιουργησει αντισώματα συγκρίσιμα με εκείνα του ανθρώπου.

Η ταχύτητα αντίδρασης βέβαια καθε οργανισμού, είναι διαφορετική για τον καθένα και εξαρτάται από το ιστορικό του καθώς και από τον ιό με τον οποίο έχει έρθει σε επαφή. Επιπλέον το ανοσο μας σύστημα θυμάται τα αντισώματα που έχει δημιουργήσει και έτσι είναι συνήθως προετοιμασμένο για το ενδεχόμενο  μίας νέας μόλυνσης από τον ίδιο εισβολέα.

Δυστυχως, δεν γνωρίζουμε ακόμη τη διαρκεια της ανοσίας.

Η μεχρι σημερα τουλαχιστον εμπειρια δειχνει  ότι η ανοσία διαρκεί τουλάχιστον ένα χρόνο. Μέσα σ αυτό το χρονο, κάθε νέα επαφή με τον ιό δρα σαν ένα νέο εμβόλιο, το οποίο με τη σειρά του θα μπορούσε να παρατείνει την ανοσία.

 

 

 

Imunološki sustav – prva linija obrane organizma - Dom zdravlja ...

 

 

Οι ερευνητές συλλέγουν πλάσμα από υγιείς  πλέον ασθενείς, που είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό, με στόχο την εξέλιξη θεραπείας μέσω παθητικής ανοσίας. Οι μελέτες μεχρι στιγμης ειναι  θετικες , αν και το δείγμα είναι μικρό.

Στην καλύτερη περίπτωση η παθητική ανοσία υποστηρίζει το ανοσό του ασθενούς όταν αυτό έχει ήδη ενεργοποιηθεί και εχει επιτεθει στον ιο. Ετσι φτανουμε στο ευλογο συμπερασμα οτι : 

Όσο περισσότερο προσπαθήσει ο ασθενής να αντισταθει με το ανοσό του στην μόλυνση 

π ρ ι ν  ξεκινήσει η παθητική  ανοσία  ακριβως αυτη που επιτυγχανεται μ ενα εμβολιο, τόσο το καλύτερο, καθώς , η εμπειρια διδασκει πως : 

Μόνο μέσω μίας ενεργούς ανοσίας μπορεί κανείς να προστατευθεί μακροπρόθεσμα.

 

 

Ανοσία της Αγέλης: Το μεγάλο λάθος με τον κορονοϊό

 

 

Η ανοσία  είναι η ικανότητα μας να αμυνομεθα ενάντια σε κάποιον εξωτερικό βλαπτικό παράγοντα . Η ικανότητα αυτή αποκτάται  με τη βοήθεια ενός πολύπλοκου σημαντικού συστήματος που λέγεται ανοσο-ποιητικό σύστημα.

Διακρίνεται σε 

Εγγενή ή σύμφυτη και σε Επίκτητη.

Σύμφυτη ονομάζεται η ανοσία που διαθέτει ο άνθρωπος από τη γέννησή του και οφείλεται σε διάφορους αμυντικούς μηχανισμούς που αναπτύσσει το έμβρυο κατά την ενδομήτρια ζωή ή αποκτά κατά τη διάρκεια του θηλασμού, μέσω των αντισωμάτων που λαμβάνει από το μητρικό γάλα.

Επίκτητη είναι εκεινη που αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της ζωής μας . Με τον μηχανισμό αυτόν ο οργανισμός, κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με κάποιο βλαπτικό παράγοντα, τον περνα στην ανοσοποιητική μνήμη του, αναπτύσσοντας μηχανισμούς αυτοπροστασίας για  ενδεχόμενη επόμενη επαφή. 

Μεσα σ αυτο το πνευμα κινουνται  και οι εμβολιασμοί, οπου εισάγουμε τον βλαπτικό παράγοντα ειδικά επεξεργασμένο,με τη μορφη  του εμβολιου, ώστε αυτός να μάθει να τον αναγνωρίζει στο μέλλον ,και να αμύνεται ενάντια σ αυτόν.

 

 

 

Το α ν ο σ ο  σύστημα είναι βασικός  παίχτης  στον αγώνα κατά της πανδημίας. Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή εναντίον του εισβολέα, ενώ είναι και σύμμαχος στη θεραπεία.

Μερικές φορές όμως στρέφεται και εναντίον μας.

Όπως κάθε ιός, έτσι και ο κορωνοϊός αποτελείται από ένα κέλυφος που περικλείει το γενετικό του υλικό και πρωτεΐνες. Για να πολλαπλασιαστεί χρειάζεται έναν ξενιστή ,ενα ζωντανο κυττάρο. Όταν το κύτταρο-ξενιστής μολυνθεί, ο ιός αρχίζει να πολλαπλασιάζεται με μεγαλη ταχύτητα. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά το ανοσο σύστημα  του οργανισμού αντιδρά:

 

 

 


 

 

 



Τα κοκκιοκύτταρα,τα φαγοκύτταρα  και οι φυσικοί δολοφόνοι ρέουν από το αίμα και τους λεμφαδένες για να καταπολεμήσουν τον ιό. Ειναι η πρώτη αντίδραση του ανοσου συστήματος , η οποία συνηθως είναι επαρκής για την καταπολέμηση του ιου εισβολέα . Σαν αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής εχουμε το ρίγος και το πυρετό. Μεχρις εδω ολα κατανοητα.Μερικές φορές όμως, ο οργανισμός αντιδρώντας, μπορεί να επιτεθεί και σε υγιή κύτταρα. 

Το ιδιο μπορεί να συμβεί και με τον κορονοϊό. Βασει τουτου, δοκιμάζονται και φάρμακα που καταστέλλουν  την πιθανη  υπερβολική ανταπόκριση του οργανισμού στον ιό, τα οποία είναι ήδη γνωριζουμε από τη θεραπεία αυτοάνοσων νόσων. Ως εδω. Περιμενουμε με αγωνια την εξελιξη στον τομεα των εμβολιων. 

Μεχρι τοτε, μενουμε προφυλαγμενοι, χωρις εντονες συγκινησεις που εξασθενουν το ανοσο μας, και με χαρα που το ενισχυει. 

Χαιρετε.

 

https://kosmaser.wordpress.com/2011/07/04/

 

 

Κορονοϊός-2019 ή Αλλεργία; | Πώς Να Τα Ξεχωρίσετε!

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΓΕΡΝΑΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ..

  Μελέτη αναδεικνύει μεταβολή της αντίληψης για την   τρίτη ηλικία   –  Εσείς πόσο νέος ή ηλικιωμένος αισθάνεστε.. Η απάντηση  εξελίσσεται κ...