Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

ΓΡΙΠΗ ΚΑΙ ΒΡΑΔΥΝΟΣ ΥΠΝΟΣ..ΜΑΡΤΥΡΙΟ

 






Κρυολόγημα, γρίπη ή επαναλοιμωξη COVID-19  ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες ταλαιπωρουν πολλους, που θεωρησαν οτι ολα τελειωσαν βοηθουντος και του καιρου, αφησαν τη μασκα και γεμισαν ιωσεις..






Η  βουλωμένη μύτη,  ο πονόλαιμος, τα δέκατα ή ο πυρετός τα βασικότερα συμπτώματα που βιώνει κανεις όταν ειναι άρρωστος.

Τα συμπτώματά  επιδεινώνονται ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Συνήθως,  χειρότερα το πρωι με το ξυπνημα, αν κοιμηθηκατε, τα οποία στη συνέχεια υποχωρούν εν μέρει στη διάρκεια της ημέρας, για να χειροτερέψουν καθώς ερχεται η ωρα του ύπνου.

Τωρα γιατί νιώθουμε χειρότερα τη νύχτα 

Η βασική ιδέα είναι ότι η σοβαρότητα των συμπτωμάτων συνδέεται με τον κιρκάδιο ρυθμό μας. Ο κιρκάδιος ρυθμός είναι απίστευτα σημαντικός για τις καθημερινές κυτταρικές διεργασίες και μπορεί να επηρεαστεί από την ποσότητα του ύπνου και του φωτός που παίρνουμε κάθε μέρα. Παίζει επίσης κρίσιμο ρόλο στη ρύθμιση του καρδιακού ρυθμού και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Κατά την φάση ανάπαυσης  το σώμα χρησιμοποιεί τον χρόνο για να κάνει… επιδιορθώσεις. Γι’ αυτό και ο ύπνος είναι τόσο σημαντικός μετά από σωματική καταπόνηση.

Αυτό ισχύει και όταν είστε άρρωστοι: το σώμα πλημμυρίζει το αίμα με λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα μια συντονισμένη ανοσοαπόκριση ενάντια σε μια ασθένεια.

Αυτό μπορεί συνήθως να παρατηρηθεί σε χρόνιες ασθένειες στις οποίες τα συμπτώματα μπορεί να επιδεινωθούν τη νύχτα και μειώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, πιθανότατα λόγω του ανοσοποιητικού συστήματος που καταπολεμά την λοίμωξη .

Τωρα καταλαβαινουμε γιατί τα συμπτώματά χειροτερεύουν καθώς χαλαρώνουμε για τον βραδινό ύπνο ή ξυπνάμε το πρωί.

Αυτά τα συμπτώματα ερχονται ως αποτέλεσμα ενός δραστηριου ανοσου που προσπαθεί να καταπολεμησει την μόλυνση. 

Τα κύτταρα του ανοσου συστήματος στρατολογούν ανοσοκύτταρα σε κάποιο σημείο , προκαλώντας φλεγμονή και κυτταρικό θάνατο.

Οσα έχουν μολυνθεί από ιούς σκοτώνονται, προκαλώντας πόνο στους προσβεβλημένους ιστούς και βλέννα πλημμυρίζει την μύτη για να αποβληθούν από το σώμα.

Υπάρχουν τωρα και καποιοι άλλοι λόγοι που μας κανουν να αισθανομαστε χειρότερα τη νύχτα.

Το πρώτο είναι η… βαρύτητα: 

όταν ξαπλώνετε, η βλέννα γεμιζει ασφυκτικα τα ιγμόρεια αντρα https://kosmaser.wordpress.com/2014/11/14/ 

προκαλώντας πίεση και πονοκεφάλο. Απλα σηκώνεστε  και καθαρίζετε την μύτη σας, με ρινικες πλυσεις κι αρχίζετε να αισθάνεστε καλύτερα.

https://kosmaser.wordpress.com/2018/09/22/

Εκτός από αυτό, ορμονικές ανισορροπίες μπορεί να προκληθούν από την έλλειψη ύπνου τη νύχτα και θα μπορούσαν επίσης να συνδεθούν με την λειτουργία του ανοσου. 







ΠΗΓΗ – www.iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΕΝΔΟΚΑΝΑΒΙΝΟΕΙΔΗ..

  Τα ενδοκανναβινοειδή  παίζουν βασικό ρόλο στην πρόσληψη τροφής και στη χρήση ενέργειας.  Η τροποποίηση της δράσης των θα μπορούσε να βοηθή...