Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΝΟΣΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ..








Posted on  






Το α ν ο σ ο   σύστημα μας ειναι το μονο που μπορει να μας προφυλαξει απ τον  κορονοϊο. Κανει πολλα, μεταξυ των οποιων ,είναι υπεύθυνο για την αναγεννητική ικανότητα του εγκεφάλου. Ετσι παρατηρουμε πως  μετά Από Σοβαρό Τραυματισμό Του Εγκεφάλου ή της σπονδυλικής στήλης , παρατηρείται μια έντονη φλεγμονώδης Διαδικασία από τα κύτταρα του ανοσου συστήματος. 
Αυτή Η Φλεγμονώδης Διεργασία εθεωρείτο  μεχρι προτινος, ανασταλτικός παράγοντας της αποκατάστασης του τραύματος, κι ολόκληρος ο ιατρικός κόσμος 
κατέστειλε το ανοσο συστήμα  προφανώς για καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα.
Οπως ομως σε χιλιάδες παρομοιες λανθασμένες προσεγγίσεις του ιατρικού κατεστημενου,κι εδώ φαίνεται έχουμε πέσει έξω στους υπολογισμούς μας
 Η Φλεγμονώδης  Αντίδραση, Μετά Από Τραυματισμό, όχι μόνο δεν είναι ανασταλτικός  παράγοντας, αλλά είναι και απολύτως απαραίτητη,για την εκκίνηση της αναγεννητικής δραστηριότητας.
Το περίεργο της φύσης της φλεγμονής που λέγαμε παλιότερα   







Αποτέλεσμα εικόνας για Φλεγμονώδης Διεργασία




Ως φαίνεται, ο εγκέφαλος,  στα κατώτερα θηλαστικά, με την ενεργοποίηση των ενήλικων βλαστικών κυττάρων του,μπορεί να δημιουργήσει  νέους νευρώνες, που αποκαθιστούν πλήρως το τραύμα. 



Αποτέλεσμα εικόνας για Φλεγμονώδης Διεργασία



Μετά από αντίστοιχο τραυματισμό σε ποντίκια αλλά και σε ανθρώπους σε περιπτώσεις ατυχημάτων,η φλεγμονώδης αντίδραση,που παρατηρείται,συμβάλει στη δημιουργία ουλών που εμποδίζουν τη δημιουργία νέων λειτουργικών  νευρώνων. 
Σχετικά πρωτόκολα δημοσιεύθηκαν  στο περιοδικό Science. 
Η χρήση  δεξαμεθαζόνης,ενα κοινό κορτικο στεροϊδές, ανοσοκατασταλτικό, για τη θεραπεία των φλεγμονών, αλλά και για την καταστολή του ανοσου, έδειξε ότι μετά από προκλητό τραυματισμό στον εγκέφαλο πειραματοζώων, τα βλαστικά κύτταρα δεν  ενεργοποιήθηκαν και δεν δημιουργήθηκαν νέοι νευρώνες για να αποκαταστήσουν τη ζημιά,αποδεικνύοντας Την Αναγκαιότητα Της Φλεγμονώδους Αντίδρασης Για Την Αναγεννητική Διαδικασία,πράγμα που δείχνει πως τα βλαστικά κύτταρα  ενεργοποιούνται Μόνο με τη Παρουσία  Μιας  Φλεγμονώδους Απόκρισης .
Εδώ έχουμε μιαν άλλη έκπληξη: 
Τα κατα τα άλλα φοβερά λευκοτριένια,  
φαίνεται πως έχουν την ιδιότητα του Ιανού.Μπορεί να κάνουν ζημιά, αλλά κατω απο ωρισμένες συνθήκες,  προσφέρουν  την σωτηρία μια και εμπλέκονται στη διαδικασία αναγέννησης .
Ενας συγκεκριμένος τύπος λευκοτριενίων   LTC4 ενεργοποιησε και πάλι τα νευρικά βλαστικά κύτταρα και να τα οδηγήσε στην παραγωγή ολοκαίνουργιων νευρώνων.
Φυσικά όλα τα παραπάνω έγιναν  σε πολυτιμα πειραματόζωα ποντίκια, θηλαστικά που εξ’ ορισμού η αναγεννητική τους ικανότητα, σε εγκεφαλικούς τραυματισμούς,είναι από περιορισμένη εως ανύπαρκτη.
Χαιρετε

 Εποχικές αλλεργίες και τρόποι αντιμετώπισης



Πηγή :
Κυρίτσης και συνεργάτες, Science 2012, DOI 10.1126/science.1228773

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΜΕΤΑΠΝΕΥΜΟΝΟΙΟΣ..ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ..

Χαρακτηριστικά 1. Γενετικό υλικό:  Διαθέτει μονόκλωνο RNA αρνητικής πολικότητας. 2. Κατηγοριοποίηση:  Σχετίζεται στενά με τον RSV και προκαλ...