Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

ΟΥΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΥΝΕΖΕΥΞΕ..




Posted on  

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΥΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΥΝΕΖΕΥΞΕ




Οταν χτυπάει το τηλέφωνο κι η φωνή απ την άλλη μεριά είναι χλωμή και λυπημένη, περιμένεις ν ακούσεις ή για κάποια σοβαρή αρρώστια, ή για διαζύγιο.


Αποτέλεσμα εικόνας για διαζύγιο


Ετσι απλά δυστυχώς.Τα παιδιά, που επειδή μεγάλωσαν έφυγαν από το σπίτι, μια σημαντική ασθένεια που παρουσιάζεται, ο θάνατος ενός γονιού ή άλλου σημαντικού προσώπου,  η εμμηνόπαυση, οι ψυχολογικές μεταβολές λόγω ηλικίας και οι αλλαγές προτεραιοτήτων συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των καταστάσεων που δυνατόν να αλλοιώνουν τις αλληλεπιδράσεις και τη δύναμη των δεσμών μεταξύ των δύο στο ζευγάρι.





Η μεσήλικη φάση της ζωής, χαρακτηρίζεται ως περίοδος υψηλού κινδύνου για την έγγαμη ζωή και για διαζύγιο.
Σε μια από τις πιό σοβαρές κι ενδελεχείς έρευνες που έγιναν για το ζήτημα του διαζυγίου στους μεσήλικες και πιο ηλικιωμένους, εξετάστηκαν οι συνθήκες γύρω από αυτό και οι επιπτώσεις του σε άνδρες και γυναίκες.  
Στην έρευνα συμμετείχαν 1.147 άνθρωποι 581 άνδρες και 566 γυναίκες ηλικίας από 40 έως 79 ετών που είχαν πάρει διαζύγιο, όταν ήσαν ηλικίας μεταξύ 40 και 70 ετών.
Απο 40 ετών ή περισσότερο, αισθάνονται ότι το διαζύγιο είναι συναισθηματικά σημαντικά πιο συντριπτικό από ότι η απώλεια εργασίας.
Οτι ισοδυναμεί με την προσβολή από μια πολύ σοβαρή ασθένεια και ότι είναι σχεδόν εξίσου καταστροφικό όπως ο θάνατος του ή της συζύγου. 

Στη λίστα των λόγων που οδηγούν στο διαζύγιο βρίσκεται πρώτη 
Η Λεκτική, Η Σωματικη ή  Συναισθηματική κακοποίηση ή κακομεταχείριση.
Ακολουθούν οι διαφορές σε αξίες και τρόπου ζωής η συζυγική απιστία  η κατάχρηση  αλκοόλ ή η χρήση ναρκωτικών.
Οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν πολλούς φόβους εξαιτίας του διαζυγίου.
Ο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να μείνουν μόνοι που δηλώθηκε σχεδόν από τους μισούς συμμετέχοντες (45%). Άλλοι φόβοι είναι οι οικονομικές δυσκολίες και ο κίνδυνος νέων αποτυχιών.Παρά τις ανησυχίες και τα ψυχικά τραύματα που υφίστανται κατά τη διάρκεια των διαδικασιών του διαζυγίου, οι διαζευγμένοι αυτής της ηλικιακής ομάδας αντεπεξέρχονται αρκετά καλά στη ζωή μετά το διαζύγιο.
Το 76% δήλωσαν ότι έκαναν τη σωστή απόφαση όταν χώρισαν.
Οι χαρακτηριστικές έννοιες που χρησιμοποίησαν για να περιγράψουν τη νέα τους κατάσταση ήταν η ελευθερία, η εκπλήρωση αυτών που ήθελαν και η ολοκλήρωση της προσωπικό τητας  τους.
Παλαιότερα το διαζύγιο συνέβαινε συχνότερα σε ανθρώπους κάτω των 40 ετών.  Τώρα παρατηρείται μια συνεχής αυξητική τάση διαζυγίων σε ηλικιωμένα άτομα, μεσήλικες.

Επειδή οι άνθρωποι παντρεύονται τώρα πιο αργά αυτό οδηγεί σε διαζύγια σε μεγαλύτερες ηλικίες. 
Επίσης η διάρκεια ζωής των ανθρώπων έχει αυξηθεί και ίσως κάποιοι άνθρωποι να μη θέλουν  να περάσουν τόσα χρόνια σε μια σχέση που δεν τους δίνει όσα ζητούν.
Ας μην ξεχνούμε επιπλέον την οικονομική ανεξαρτησία που έχουν σήμερα οι γυναίκες. Η ανάγκη για μεγαλύτερη  προσωπική ευτυχία, οι αυξημένες απαιτήσεις ή προσδοκίες  μαζί με την οικονομική ανεξαρτησία δημιουργούν  πιο εύκολα τις προϋποθέσεις για διαζύγιο. 
Η αύξηση των διαζυγίων σε μεσήλικες  μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση κατάθλιψης και της συνεπαγομένης δυστυχίας. Ωστόσο η κατάσταση αυτή μπορεί για πολλούς να είναι παροδική ,διότι βρίσκουν συνήθως τον τρόπο για μια νέα αρχή και νια νεα,  θεωρητικά καλύτερη ευτυχία. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ων αναστολέων επαναπρόσληψης σεροτονίνης

Το ατυχές ειναι οτι κι αυτή η ευτυχία είναι παροδική.Υστερα απο λίγο η απογοήτευση επανέρχεται κι η αναζήτηση της ηδονης εναλλασσεται πλέον με την οδύνη σ εναν ατερμονα κύκλο, που συνήθως καταλήγει στην άνοια, ή τον ¨ποταμό των αναστολέων επαναπρόσληψης σεροτονίνης¨.
Χαίρετε.

Λεει ο αγιος Παϊσιος,
οι ανθρωποι χωριζουν ειτε εξ αιτιας της φιληδονιας  ειτε εξ αιτιας του εγωϊσμου τους. 
Ολους τους αλλους λογους τους εμπνέονται εκ των υστερων για να δικαιολογησουν τους εαυτους τους.


Αποτέλεσμα εικόνας για διαζυγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΓΕΡΝΑΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ..

  Μελέτη αναδεικνύει μεταβολή της αντίληψης για την   τρίτη ηλικία   –  Εσείς πόσο νέος ή ηλικιωμένος αισθάνεστε.. Η απάντηση  εξελίσσεται κ...