Κάθε κύτταρο, και κατ ακολουθιαν, καθε όργανο στο σώμα μας δημιουργει ένα ενεργειακό πεδίο.
Επειδή ,η καρδιά δημιουργει το ισχυρότερο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο,οι πληροφορίες που εν δυναμει ¨αποθηκεύονται¨ στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο αυτό της καρδιας, επηρεάζουν κάθε κύτταρο και όργανο στο σώμα μας.
Θυμομαστε πως η καρδιά είναι το πρώτο όργανο που ¨διαφοροποιειται¨ κυτταρικα σ ένα έμβρυο
Εκτός από τη δημιουργία του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, η καρδιά έχει μια δική της νοημοσύνη.
Σύμφωνα με την Νευροκαρδιολογια
Η καρδιά δεν αποτελειται απλα και μόνον από τα μυϊκά κύτταρα, αλλά και από νευρώνες.
Απ το Ινστιτούτο HeartMath μαθαινουμε ότι ο ρόλος της καρδιάς δεν περιορίζεται στην άντληση του αίματος.
https://www.heartmath.org/
Φαινεται ότι η ¨καρδια¨μας έχει νοημοσύνη και παίζει σημαντικό ρόλο στην αντίληψη της πραγματικότητας.
Η καρδιά είναι το πιο σημαντικο όργανο μας άλλο αν εμεις την καταστρεφουμε βλακωδως. Ετσι λοιπον Εκτός από την άντληση του αίματος, η καρδιά έχει ¨μια δική της νοημοσύνη¨για την οποια οι neuro cardiologists, βεβαιωνουν πως το 60 έως 65% τοις εκατό των κυττάρων της είναι νευρώνες, κι όχι μ υ ς Αυτή η ανακάλυψη τους οδηγησε σε πειράματα που αποδεικνυουν ότι η καρδιά λειτουργεί παρόμοια με τον εγκέφαλο και κατά κάποιον τρόπο ισως είναι ανώτερη κι απ αυτον.
Οι ειδικοι μιλουν μετ επιτασεως για το γεγονος ότι η καρδιά μπορεί να λειτουργήσει σαν ένας εγκέφαλος και να μας καθοδηγήσει με μια διαφορετική μορφή νοημοσύνης ,που την λεμε καρδιακη νοημοσυνη
Ετσι φτανουμε σ ένα πρωτο συμπερασμα, πως η αγάπη και αλλες συναισθηματικές καταστάσεις παράγουν ποικιλες, φυσιολογικές, αντιδράσεις στο επιπεδο της καρδιάς.
Όταν βιώνουμε γενικα άγχος, απ οποιαδηποτε αιτια,απ το αυτοκινητο που αργει, την μπορα, που θα μας καθυστερησει , ή το ατυχημα ενός αγαπητου μας προσωπου ή από καποιο αρνητικό συναίσθημα,οι κτύποι της καρδιάς επηρεάζονται προκαλωντας αυτο που λεμε διαταραχή του καρδιακού ρυθμού.
Το αντιθετο συμβαινει, όταν νοιωθουμε καλα.Ο καρδιακος ρυθμος είναι τακτικος και σταθερος.
Το νευρικό σύστημα της καρδιάς περιλαμβανει καπου¨40.000 νευρώνες¨ ή αισθητηριακους νευρίτες.
Ο νευράξονας ή νευρίτης έχει μήκος που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει το ένα μέτρο.
Οι νευρώνες παρουσιάζουν μορφολογικές και λειτουργικές διαφορές και διακρίνονται, ανάλογα με τη λειτουργία που επιτελούν, σε αισθητικούς, κινητικούς και ενδιάμεσους.
Με αρμοδιοτητα την παρακολουθηση του καρδιακου ρυθμου, και την πίεση του αιματος.
Καρδιά και εγκέφαλος επικοινωνουν συνεχως μέσω του πνευμονογαστρικού νευρου μας και του ηλεκτρομαγνητικου πεδίου του σώματος.
Το πνευμονογαστρικό νεύρο ξεκινα απ το εγκεφαλικό στέλεχος κατεβαίνει προς την καρδιά και συνεχίζει προς την κοιλιακή χώρα και το παχυ εντερο. Εκτος των αλλων το πνευμο νογαστρικό νεύρο με τη βοηθεια της ακετυλοχολίνης ¨μιλάει απευθείας¨με το ανοσο μας συστημα . Είναι μέσα από αυτή τη δυναμική διαδικασία επικοινωνίας που η ¨συνείδηση της καρδιάς¨ μπορεί να αλλάξει τον τρόπο της επεξεργασίας πληροφοριών στον εγκέφαλο.
Βλεπουμε λοιπον, ότι η καρδιά ,σε συνεργασια με τον εγκέφαλο, με τη αμυγδαλή , επεξεργάζεται τα συναισθήματα και ενσωματώνει τις οποιες συναισθηματικές αναμνήσεις.
Η αμυγδαλή,τη λενε και αμυγδαλοειδη πυρηνα μας βοηθά στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις εισερχόμενες πληροφορίες και την επεξεργασία τους με βάση εμπειρίες του παρελθόντος.
Ο θυμος,το άγχος,τα αρνητικά συναισθήματα μπορεί ν αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων .
Ως εκ τούτου, ολες οιαγχωτικές καταστάσεις επηρεάζουν αρνητικά την καρδιά ως εις όργανο
Όταν μαθαίνουμε Πώς Να Σκεφτόμαστε Με Την Καρδιά Μας, γίνεται πιο εύκολο για μας να κατανοήσουμε τους άλλους και να ζούμε σε αρμονία μαζι τους.
The wordh e a r t is an anagram for the word earth . Hence, the phrase
¨home is where the heart is¨.
Η λέξη καρδιά είναι αναγραμματισμός της λέξης γη.
Ως εκ τούτου, η φράση ¨το σπίτι είναι όπου η καρδιά είναι¨ειναι χαρακτηριστικη του ρολου της καρδιας στην ολη ζωη μας .
Ας ειμαστε επομενως περισσοτερο προσεκτικοι με την καρδια
γ ε ν ι κ ω ς .
Κλεινοντας, να παμε απ εκει που ξεκινησαμε. Την μεταμοσχευση καρδιας απο γενετικα τροποποιημενο χοιρο.Για να το σκεφθουμε λιγο . Ισως να βγαλουμε χρησιμα συμπερασματα.
Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, της αμερικης η οποία επιβλέπει τέτοια πειράματα, επέτρεψε τη χειρουργική επέμβαση στο πλαίσιο της λεγόμενης εξουσιοδότησης έκτακτης ανάγκης παρηγορητικής χρήσης, που είναι διαθέσιμη όταν ένας ασθενής με μια απειλητική για τη ζωή του κατάσταση δεν έχει άλλες επιλογές.
Οψομεθα.
Χαιρετε..
Πέθανε σημερα 8 Μαρτιου 2022 σε ηλικία 57 ετών ο David Bennett, που ήταν ο πρώτος άνδρας στον οποίο έγινε μεταμόσχευση καρδιάς με μόσχευμα από χοίρο. Δεν εντοπίστηκε καμία προφανής αιτία τη στιγμή του θανάτου του», είπε μια εκπ
ΑπάντησηΔιαγραφήόσωπος του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.
https://www.newsbeast.gr/world/arthro/8391797/