Τι πρέπει να κάνει κανείς σε τσιμπήματα κουνουπιών;Ολα τα είχαμε φτώχεια, κακομοιριά, γκρινια,λοιμώξεις,υποβαθμισμένα τρόφιμα, και κυρίως πολιτικούς ακριβώς στα μέτρα μας.Τα κουνούπια μας έλειπαν, που με τα τσιμπήματά τους αυξάνουν τη μιζέρια μας Ακριβώς αυτά μου έγραψε η (Κωνστα) Ντίνα, σαν σχόλιο στην ανάρτησή μου για τα εντομοκτόνα  


Με  ρωτά τί θα πρέπει να βάζει για να ανακουφίζει τον κνησμό απ τα τσιμπήματα.Απλά πράγματα.Το κακό είναι οτι δεν το παίρνουμε ειδηση.Μας τσιμπούν, φεύγουν χορτάτα, αλλά αφήνουν το σάλιο τους, που μας ρημάζει μετά .





alt





Όσο περισσότερο ξύνουμε τα τσιμπήματα,τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να ματώσουμε τη επιδερμίδα,και να προκαλέσουμε  βακτηριδιακή επιμόλυνση. Η  αίσθηση της φαγούρας κορυφώνεται στη θαλπωρή του κρεβατιού, και κατά τη διάρκεια της νύχτας, χάνουμε τον έλεγχο είναι συχνό φαινόμενο ότι μέχρι το πρωί έχουμε γεμίσει¨καντήλες¨ απ το ξύσιμο Εδώ χρειάζεται ψυχραιμία κι οχι ιδιαίτερη μεριμνα για τα τσιμπηματα και κυρίως καμία αγωγή.Να θυμάστε πως για την ανακούφιση από τον κνησμό  Μια απλή επάλειψη με μαγειρική σόδα  (3 κουταλιές σόδας σε μία κουταλιά νερόή τρίψιμο της περιοχής του τσιμπήματος με ένα δισκίο ασπιρίνης.






alt





Εάν σχηματισθεί μια μικρή φυσαλίδα, μεγαλύτερη από το σύνηθες ερύθημα και εντονότερο πρήξιμο χρειάζεται επάλειψη τοπικά με κορτιζονούχο κρέμα και ίσως αντιϊσταμινικά. σε χάπια σιρόπι ή σταγόνες και όχι σε τοπική εφαρμογή με τη μορφή γέλης (ζελέ) ή κρέμας.

Την (Θαυματουργή) κορτιζόνη, από του στόματος, την έχουμε για ώρα ανάγκης,εάν μας τσιμπήσουν αυτά τα απαίσια ταμπάνια, κατι μεγάλες ιδιόμορφες μύγες, επειδή εκεί η δερματική τοπική αντίδραση μπορεί να επιμείνει για μερικές ημέρες.Εάν παρ ελπίδα,σχηματισθεί φυσαλίδα με υγρό,δεν την πειράζουμε διότι υπάρχει κίνδυνος επιμόλυνσης και τότε μόνο μπορεί να χρειασθούν αντιβιοτικά.

Το αλλεργικό shock από τσίμπημα κουνουπιών σίγουρα είναι σπάνιο, και αφορά πολύ ντελικάτους οργανισμούς Είπαμε όχι σε χημικά απωθητικά, ιδίως στο παιδικό δέρμα όπως και  αρώματα, λοσιόν ή άλλα καλλυντικά προϊόντα, γιατι τα κουνούπια έλκονται από τις ευχάριστες οσμές όπως τα έντονα χρώματα και τον ιδρώτα.


Οχι  εντομοαπωθητικά σε  μωρά κάτω των 3 μηνών.Αυτά καλύτερα να τα προστατεύσουμε με κουνουπιέρασε κάθε περίσταση.Εάν παρ όλα αυτά είστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσετε λοσιόν και σπρεϊ, τουλάχιστον κάντε το σωστά .ίσως είναι άβολη η σκέψη, αλλά με τα σκευάσματα αξίζει να αλείψουμε και το πρόσωποακριβέστερα κάθε τετραγωνικό εκατοστό της εκτεθειμένης περιοχής.
Τα κουνούπια αρέσκονται στα τσιμπήματα .Πίσω Απ' Τα Αφτιά, Στους Λοβούς Των Αφτιών, Στα Βλέφαρα, Επίσης Και Σε Κάθε Εσοχή Του Σώματος.






alt





Για τον ύπνο η κουνουπιέρα είναι μονόδρομος Εξ άλλου και μόνο το συναίσθημα να ακούς τα κουνούπια θυμωμένα να βουϊζουν έξω, και σχεδόν δίπλα στ αυτί σου  είναι υπέροχο, χώρια που σου χαρίζει έναν ηρεμο και δικαιωμένο για την σωστή επιλογή σου ύπνο προσοχή μόνο μην¨παρεισφρήσει¨ κάποιο μέσα στην κουνουπιέρα Απ εκεί κι έπειτα τον χασατε τον ύπνο.
Χαιρετε.