Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ ΓΙΑ Escherichia coli (E. coli)

 






Ολοι ξερουμε το βακτηριδιο   Escherichia coli (E. coli), που βρίσκεται μεταξυ των 100 τρις βακτηριδιων του εντερικου μας Μικροβιωματος, σε κατασταση αδρανειας μεχρι να...ενοχληθει.

Νοσογονοι μορφες του μεταδίδονται στον άνθρωπο μέσω του νερού ή της τροφής, οπως  κρέας, ιδιαίτερα ο μη καλά μαγειρεμένος κιμάς.

Οι περισσοτεροι  αναρρώνουν απ αυτό, αλλά παιδιά και ηλικιωμένοι διατρέχουν κίνδυνο νεφρικής ανεπάρκειας ως αποτέλεσμα της μόλυνσης.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας επιβεβαίωσε, πως Είναι μια σοβαρή κατάσταση και συνέστησε το φρέσκο ​​και κατεψυγμένο κρέας να μαγειρεύεται καλά.

Τα ελληνικά καταστήματα ανακαλούν χάμπουργκερ και μοσχαρίσιο κιμά αφού ανακάλυψαν την ύποπτη μόλυνση και έκτοτε το ξέσπασμα έχει αυξηθεί.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας ανέφερε χθες ότι συνολικά μολύνθηκαν 24 άτομα, εκ των οποίων τα 15 ήταν παιδιά κάτω των 13 ετών και τα 9 ήταν σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Aftonbladet από κροατικές εφημερίδες.

Τα παιδιά νοσηλεύονται επί του παρόντος στο νοσοκομείο γι αυτό που ονομάζεται αιμολυτικό σύνδρομο (HUS), μια σοβαρή ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία και νεφρική ανεπάρκεια.

Η Ελληνική Αρχή Δημόσιας Υγείας αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι το σύνδρομο συχνά απαιτεί θεραπεία στην εντατική και αιμοκάθαρση.

Η νόσος του αίματος και των νεφρών συνήθως ξεκινά ως εντερική λοίμωξη, αλλά μετά από λίγες ημέρες οδηγεί σε φλεγμονή των νεφρών και ορισμένες πορτογαλικές αρχές εργάζονται για τον έλεγχο της λοίμωξης, εν μέσω φόβων ότι ο αριθμός των μη αναφερόμενων κρουσμάτων είναι μεγάλος.

Η πηγή του βακτηριδιου βρέθηκε στα χάμπουργκερ, αλλά οι αρχές έχουν ανακαλέσει και άλλα προϊόντα κιμά που χρησιμοποιούν τα ίδια συστατικά από τα καταστήματα.

Οι ελληνικές αρχές τόνισαν τη ύψιστη σημασία για τους ανθρώπους να ακολουθούν τις συμβουλές για ασφαλή χειρισμό τροφίμων.

Αυτά τα βακτηριδια πεθαίνουν σε υψηλή θερμοκρασία, αλλά ζουν στην κατάψυξη. Επομένως, τόσο τα φρέσκα όσο και τα κατεψυγμένα προϊόντα πρέπει να μαγειρεύονται και είναι σημαντικό να θυμάται κανείς να πλένει τα χέρια του και τον εξοπλισμό της κουζίνας αφού χειριστεί φρέσκο ​​και κατεψυγμένο κρέας. 

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από E. coli συχνά ξεκινούν με κοιλιακές κράμπες και διάρροια. 

Μερικοί  εμφανίζουν ναυτία, έμετο και πυρετό. Μετά από δύο έως τρεις ημέρες, η διάρροια μπορεί να γίνει αιματηρή. Συνήθως αναρρώνει μετά από περίπου μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αρχή Δημόσιας Υγείας, το αιμολυτικό σύνδρομο (HUS) μπορεί να επηρεάσει μολυσμένα άτομα όλων των ηλικιών, αλλά ιδιαίτερα παιδιά κάτω των πέντε ετών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΝΕΦΡΑ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ..ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

  Τα νεφρά απομακρύνουν τα παραπροϊόντα του μεταβολισμού, τις τοξίνες και την περίσσεια ηλεκτρολυτών.  Φροντίζουν την καλή λειτουργία όλων τ...