Posted on  
alt










alt

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ένας στους τρεις ενήλικες παγκοσμίως εχει πίεση 
Η υπέρταση ευθύνεται για το 50% των θανάτων από εγκεφαλικό και καρδιοπάθειες.
Μεχρις εδώ όλα γνωστα και δεδομενα.Η  Αμερικανική Εταιρία Υπέρτασης (ASH), Κατά τη διαρκεια του 31ου Επιστημονικού Συνεδρίου της αναφερθηκε σε νέα δεδομένα, σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της υπέρτασης. 
Μεταξύ των μελετών αυτή που προκαλεσε απορια και εκπληξη είναι των Ιταλων ερευνητων, από το Νοσοκομείο Guglielmo da Saliceto και το Πανεπιστήμιο UCSC της Πιατσέντσα, συμφωνα με την οποια μολις 30 γραμμάρια, του δημοφιλούς ιταλικού τυριού Grana Padano ,μια ας πουμε φτηνοτερη απομιμηση της ακριβης και διασημης παρμεζάνας..


alt



Συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. 
Η συμβολή του ,ενάντια στην υπέρταση προκύπτει από την περιεκτικότητά του σε πεπτίδια μικρού μήκους αλυσίδες αμινοξέων, τα οποία αποτρέπουν σε σημαντικό βαθμό τη συσσώρευση ενός ενζύμου του μετατρεπτικου ενζυμου της αγγειοτασίνης Που αυξάνει έμμεσα την αρτηριακή πίεση λόγω της συστολής που προκαλεί στα αιμοφόρα αγγεία. ACE για το οποιο και χρησιμοποιουμε έναν εξ ισου διασημο και ακριβη ¨αναστολεα¨Α-ΜΕΑ..




alt

Τα πεπτίδια του τυριού παρέχουν οφέλη για τα αιμοφόρα αγγεία παρόμοια με δημοφιλή αντιυπερτασικά φάρμακα δραστικές βεναζεπρίλη και καπτοπρίλη, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου που δημοσιεύεται στο EurekAlert.
Η σπερμιδίνη,που ανηκει στην ομαδα των πεπτιδιων που αναφεραμε πιο πανω,  έχει την ικανότητα να σταματάει την αναπαραγωγή των καρκινικών κυττάρων στο συκώτι,και τη δυνατότητα να αποτρέψει την κίρρωση του ήπατος.
Η σπερμιδίνη είναι μια πολυαμίνη .
Ανακαλύφθηκε στο σπέρμα, και πηρε το όνομά της. Ζει στα ριβοσώματα μικρά οργανίδια που συμβάλλουν στη σύνθεση των πρωτεϊνών, και βοηθα στο μεταβολισμό.
Επειδή είναι προϊόν μεταβολισμού στο σώμα των θηλαστικών, υπάρχει σε ζωικές τροφές, όπως σε ορισμένα είδη τυριών υψηλής ωρίμανσης , όπως η παρμεζανα, αλλα και η φθηνοτερη εκδοση της Grana Pandano.
Υπάρχει ακομα στα μανιτάρια, τον αρακά, τα ρεβίθια, το μπρόκολο και το κουνουπίδι.
Στα δημητριακά,  μια από τις καλύτερες διατροφικές πηγές είναι το φύτρο σιταριού το οποίο έχει περίπου 243 mg σπερμιδίνης ανά κιλό.
Η Σπερμιδίνη Αντιμετωπίζει Τις Ελεύθερες Ρίζες, Επιβραδύνει Τη Γήρανση Και Ενισχύει Τη Μακροζωία Απλών Οργανισμών Όπως Είναι Οι Μύκητες, Οι Μύγες, Τα Σκουλήκια Αλλά Και Τα Ανθρώπινα Αιμοφόρα Κύτταρα.


alt



Γιατί βλέπουμε, καμιά φορά, ολόκληρα κεφάλια παρμεζάνας εκτός ψυγείου; 
Μήπως κακώς βάζουμε εμείς στο σπίτι την παρμεζάνα στο ψυγείο; 
τα γαλακτοκομικά γάλα, γιαούρτι, τυρί και λοιπά τα φυλάμε στο ψυγείο ...

Την παρμεζανα Πρέπει Πάντα Να Τη Διατηρούμε Στο Ψυγείο Η πολύ μικρή περιεκτικότητα της σε υγρασία, την κάνουν εξαιρετικά ανθεκτική στα κακά βακτηρίδια. Επιπλέον, το pH της  κυμαίνεται γύρω στο 5,2-5,3. 
Η οξύτητα αυτή σκοτώνει τα βλαβερά βακτηρίδια.
Το κομμάτι όμως της παρμεζάνας που αγοράζουμε για το σπίτι είναι, πολύ μικρότερο. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιο επιρρεπές στην ανάπτυξη βακτηριδίων .
Όχι στο συρτάρι των τυριών, αλλα στο συρτάρι των λαχανικών.
Δεν ξεχνάμε πως το τυρί, πρέπει να έρχεται σε θερμοκρασία δωματίου πριν φαγωθεί. 
Βγαλτε την απ το ψυγειο μιση ωρα πριν. 
Θα δειτε μεγαλη διαφορα στην πιπερατη γευση της..

Εγω σας ενημερωσα, Εσεις αποφασιζετε 

Χαιρετε.

alt
Πηγή: http://www.nature.com/nm/journal/vaop/ncurrent/full/nm.4222.ht