Αποτέλεσμα εικόνας για ενδοκοιλιακό λίπος



Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΝΔΟΚΟΙΛΙΑΚΟ ΛΙΠΟΣ...

 Αυξημένο ενδοκοιλιακό λίπος

Τζίρος εκατομμυρίων το αδυνάτισμα.Ολοι τρέμουμε στην ιδέα του λίπους που βλέπουμε να μας στρογγυλεύει, πολύ πριν το δούμε στα νούμερα της ζυγαριάς.Η εναπόθεση του λίπους στο σώμα γίνεται με δύο τρόπους 
Υποδόρια ,Οταν το λίπος αποθηκεύεται κάτω από το δέρμα. 
Ενδοκοιλιακά  Οταν Το λίπος  είναι ανάμεσα στα όργανα μας και, οταν, δεν παίρνουμε είδηση ότι υπάρχει.
Το ενδοκοιλιακό λίπος είναι φυσιολογικό να υπάρχει, αλλά η υπερβολική εναπόθεση του ενδοκοιλιακά, Αυξάνει Τον Κίνδυνο Για Καρδιαγγειακά, Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου ΙΙ Και Ορισμένα Είδη Καρκίνου.Και τα δύο,  
υποδόριο και ενδοκοιλιακό, συσσωρεύονται με την αύξηση του βάρους, αλλά το παρα πάνω ενδοκοιλιακό ,δεν παρατηρείται  μόνο σε 
υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα. Αυξημένο ενδοκοιλιακό λίπος μπορεί να παρατηρηθεί και σε άτομα φυσιολογικού βάρους ιδιαίτερα όταν δεν ασκούνται.
Για να δούμε ομως.Τι σημαίνει για μας όμως ηυξημένο ενδοκοιλιακό λίπος.



Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΝΔΟΚΟΙΛΙΑΚΟ ΛΙΠΟΣ...



Εχουν πλέον καταλήξει οι ερευνητές, ότι η περιφέρεια μέσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δείκτης για την εκτίμηση της ύπαρξης ή μη αυξημένου ενδοκοιλιακού λίπους. 
Γυναίκες Με Περιφέρεια Μέσης Μεγαλύτερη Από 80 Εκατοστά Και 
Άνδρες Με Περιφέρεια Μέσης Μεγαλύτερη Από 94 Εκατοστά.
θα πρέπει να προσπαθήσουν να χάσουν βάρος από μόνοι τους.Ενώ Γυναίκες Και Άνδρες με περιφέρεια μέσης μεγαλύτερη από 88 και 102 εκατοστά αντίστοιχα, θα πρέπει  να αναζητήσουν  επαγγελματική βοήθεια προς τον στόχο αυτό.
Ας δούμε δύο άτομα με το ίδιο ύψος και το ίδιο βάρος, αλλά με διαφορετική κατανομή του λίπους στο σώμα, με το πρώτο άτομο να εναποθέτει το περισσότερο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, ενώ το δεύτερο στην περιοχή των γοφών.Το πρώτο άτομο έχει πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά σε σχέση με το δεύτερο, καθώς έχει μεγαλύτερη περιφέρεια μέσης και άρα περισσότερο ενδοκοιλιακό λίπος.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΝΔΟΚΟΙΛΙΑΚΟ ΛΙΠΟΣ...


Η άσκηση μπορεί να μας προστατέψει από τη συσσώρευση λίπους ενδοκοιλιακά και μπορεί να μειώσει το ενδοκοιλιακό λίπος που ήδη υπάρχει.Οποιαδήποτε μορφή άσκησης μπορεί να βοηθήσει αλλά τα μεγαλύτερα οφέλη τα έχει η έντονη άσκηση,  το γρήγορο περπάτημα , γρήγορο υπτιο κολύμπι κ.ά. 
Διατηρώντας ένα χαμηλό βάρος, οι πιθανότητες συσσώρευσης λίπους ενδοκοιλιακά είναι μικρότερες.Τοπικό αδυνάτισμα δεν υπάρχει, ούτε υπάρχουν τρόφιμα που στοχεύουν στη μείωση του ενδοκοιλιακού λίπους ειδικά.Όμως μία ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία, μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση χαμηλού ενδοκοιλιακού λίπους. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΝΔΟΚΟΙΛΙΑΚΟ ΛΙΠΟΣ...



Ο Επαρκής Ύπνος Με 6-7 Ώρες Ύπνου Βοηθά.Το Στρες Είναι Αναπόφευκτο Και Μπορεί Να Επηρεάσει Τον Οργανισμό Μας Με Πολλούς Τρόπους Συμπεριλαμβανομένης Και Της Αύξησης Του Ενδοκοιλιακού Λίπους.