ΗΡΕΜΗ ΖΩΗ.. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ






Δανοί ερευνητές δήλωσαν πως , 
η λιποπρωτεΐνη "α",μπορεί  να προκαλέσει εμφράγματα σε βαθμό αντιστρόφως ανάλογο με εκείνο της υπερ-χοληστερολαιμίας 




Ετσι λοιπον , οσοι έχουν  υψηλα επίπεδα αυτής της ελάχιστα  γνωστής και κατανοητής λιποπρωτεΐνηςΑ,έχουν διπλάσιο ή και τριπλάσιο κίνδυνο εμφράγματος.

Τα επίπεδα αυτά διαφέρουν πολύ από άνθρωπο σε άνθρωπο,μέχρι και 1.000 φορές









alt







Οι στατίνες, που εκατομμύρια άνθρωποι
με υψηλή χοληστερίνη σε όλο τον κόσμο παίρνουν για να μειώσουν τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού δεν  επιδρούν στη λιποπρωτεΐνη Α,κατά τον  Borge Nordestgaard του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Κοπεγχάγης 


Η λιποπρωτεΐνη "Α" είναι μια από τις πολλές μορφές της χοληστερίνης, οι οποίες βρίσκονται στο αίμα και το επίπεδό της καθορίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από γενετικούς παράγοντες.










alt







Σύμφωνα με την έρευνα, η αυξημένη παρουσία της λιποπρωτεΐνης "Α" πιθανώς μπορεί να εξηγήσει γιατί οι στατίνες δεν έχουν αποτέλεσμα σε μερικούς ανθρώπους.




Οι στατίνες μειώνουν το επίπεδο της "κακής"

χοληστερίνης χαμηλής πυκνότητας -LDL. 

Όπως   διαπιστώθηκε, τα άτομα με τα υψηλότερα επίπεδα  λιποπρωτεΐνης "Α" είχαν τα περισσότερα εμφράγματα.

Μια συγκεκριμένη γονιδιακή παραλλαγή  βρέθηκε ότι ευθύνεται   για το ένα τέταρτο περίπου του υψηλού επιπέδου 
της λιποπρωτεΐνης "Α" που εθεωρειτο ως ένας παράγων κινδύνου, όμως οι άνθρωποι δεν την έπαιρναν πολύ στα σοβαρά, γιατί δεν θεωρούσαν ότι προκαλεί εμφράγματα",δήλωσε ο Nordestgaard. 









alt








alt







Η ασπιρίνη μπορεί να μειώσει το 
επίπεδο της λιποπρωτεΐνης "Α".
Και τέλος τί άλλο;Και βέβαια το ιχθυέλαιο, συνδυαζόμενο με ισορροπημένη διατροφή, 
όπου η πρωτεϊνη απο ψάρι και θαλασινά ,θα είναι 30-35%, οι υδατάνθρακες, κυρίως απο λαχανικά και φρούτα, 35%, και το μονοακόρεστο χρυσάφι της ελληνικής γής , το εξαιρετικό παρθένο λάδι μας το υπόλοιπο 30 %. 









alt

  




Δεν λέω οτι είναι εύκολο, μπορούμε ομως να 

το παλέψουμε.Δεν το αξίζει η καρδιά μας;