Μια βόλτα, σ ένα απ τα μεγάλα Νοσοκομεία,θα είναι σοκ, γι αυτόν που βιώνει το δώρο της, έστω και σχετικής, υγείας.
Δεν θα πιστεύει στα μάτια του Ανθρώπινο δυναμικό, απο νέους, παιδιά, μεχρι ηλικιωμένους στο τελευταιο στάδιο της ψυχικής εξαθλίωσης, να περιμένουν με υπομονή κάποιο λόγο παρηγοριάς, απ όπου μπορεί να τους έλθει.
Οχι δεν φταίει το σύστημα υγείας, που αν το δεί κανείς με τη σωστή προοπτική δεν είναι και τόσο για πέταμα.Κι αυτό γιατί Υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές που προσφέρουν τη ζωή τους, όπως και κάθε είδους βοήθεια, όμως δεν ακούγονται,  μια κι οι άρρωστοι έχουν μάθει το δικό τους τρόπο, μη δεχόμενοι υποδείξεις.



Αποτέλεσμα εικόνας για χορτάτος


Ημουν αυτήκοος μάρτυς στις ξεκάθαρες υποδείξεις του Ζάχου σ ένα 68χρονο υπέρβαρο με διαβήτη και Χ.Α.Π που αφού του μιλησε για ώρα γύρω απ την κατάστασή του,δίνοντας του και πλήρεις οδηγίες, μαζί με ένα διαιτολόγιο,  κατέληξε πως με κλάσμα εξώθησης 23, αν δεν χάσει,με τη δίαιτα και προσπάθεια απο μέρους του 10 κιλά μεσα σε τρεις μήνες, θάχει οξύτατο πρόβλημα.

Η απάντηση που πήρε ήταν 
Προτιμώ να πεθάνω χορτάτος .
Ομως απ την άλλη μεριά υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι,ιδίως  μεγάλης ηλικίας, που συχνά παρουσιάζουν μία δεύτερη νεότητα και σε πολλούς τομείς ενδιαφερόντων 
Δεν είναι μόνο η οικογένεια.
Η Ελένη μου .Ο Παναγιώτης μου.Δεν είναι ¨μου¨ δικός μου.Είναι δικός Του δική Του,Δώρο Του

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η συναισθηματική μας διάθεση προκύπτει από τις σκέψεις που κάνουμε. Άλλοι άνθρωποι απελπίζονται καθώς αντιμετωπίζουν οφειλές και χρέη, νιώθοντας ενοχές, και Άλλοι Άνθρωποι  Αδιαφορούν απέναντι σε αυτές, καθώς προτεραιότητα έχει  η επιβίωση της οικογένειάς τους, και όχι οι οφειλές τους. 
Η απόσυρση και το κλείσιμο στο σπίτι, λόγω περικοπών αυξάνουν την καταθλιπτική διάθεση και το άγχος και απειλούν την υγεία μας. 
Η κατάθλιψη φέρνει απόσυρση και σταδιακή παραίτηση από τη ζωή, εκφράζει τον θυμό για την κατάστασή μας ενάντια στον ίδιο μας τον εαυτό.
Τι είναι αυτό όμως που καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο άλλοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τη ζωή τους, αισιόδοξα και με δυναμισμό, και άλλοι είτε με φόβο, είτε απαισιόδοξα ή και παθητικά;
Πρόκειται για αυτό που ονομάζουμε προσωπικότητα. 
Η έννοια της προσωπικότητας όμως στην ψυχολογία, είναι κάπως διαφορετική από αυτήν που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα.






Ενας μόνο μπορεί να απαλύνει τις συνέπειες αυτού του άτεγκτου Νόμου.Να απαλύνει, όχι να καταργήσει.
Οψόμεθα. 


ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ...ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΝ..