Ο Μαϊκλ Ντάγκλας Είπε:
¨Χωρίς να θέλω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες, ο συγκεκριμένος αυτός καρκίνος προκαλείται από ένα ιό (HPV) για τον οποίο ευθύνεται η αιδιολειχία.
Ναι, πρόκειται για μία σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια¨.








Αποτέλεσμα εικόνας για Ο ιός του ανθρωπίνου θηλώματος


Ο ιός του ανθρωπίνου θηλώματος (HPV) προσβάλλει τα επιθηλιακά κύτταρα του δέρματος και των βλεννογόνων, προκαλώντας ένα ευρύ φάσμα νόσων .Η μόλυνση των επιθηλιακών κυττάρων γίνεται με τη σύνθεση και την παραγωγή ιϊκών σωματιδίων.
Έως σήμερα περισσότεροι από 100 διαφορετικοί τύποι HPV έχουν ταυτοποιηθεί . 
Οι 'δερματικοί' υπότυποι μεταδίδονται με άμεση ή έμμεση με μολυσμένα βιολογικά υγρά επαφή, ενώ οι 'γεννητικοί' με σεξουαλική επαφή.
Περιγεννητική μετάδοση συμβαίνει σπάνια και έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη λαρυγγικών θηλωμάτων στο νεογνό.
Αυτά περιγραφικά για τον 
έρπη των ανθρωπίνων θηλωμάτων.
Τώρα αν η άτακτη σεξ. ζωή του ηθοποιού, δικαιολογεί τη δαμόκλεια σπάθη του καρκίνου  και την επίσπευση του θανάτου, είναι ένα άλλο πικρό θέμα. Σήμερα θα δούμε ένα ξαδελφάκι του πιο πάνω ιού. 
Αυτό του έρπητα των γεννητικών οργάνων.




Αποτέλεσμα εικόνας για Ο ιός του ανθρωπίνου θηλώματος


Ο ιός του απλού έρπητα (HSV), ο οποίος παρασιτεί μόνο τα κύτταρα του ανθρώπου  διακρίνεται σε δύο τύπους: ΗSV1 και HSV2.
Ο HSV1 μεταδίδεται συνήθως με άμεση επαφή, ενώ ο HSV2 σεξουαλικώς.
Με την σεξουαλική μετάδοση, αρχικά εμφανίζονται μικρές φουσκάλες πάνω στα γεννητικά όργανα τα οποία στην συνέχεια ανοίγουν και προκαλούνται τοπικά έλκη του δέρματος,που συνοδεύονται από πόνο και κνησμό.
Ο ιός μπορεί να περιοριστεί με την κατάλληλη θεραπεία αλλά δεν μπορεί να εκριζωθεί.  
Περνάει σε μία λανθάνουσα κατάσταση στο σώμα του μολυσμένου ερωτικού συντρόφου,και δεν παρουσιάζει συμπτώματα κι επίσης δεν μπορεί να μεταδοθεί.

Oι ερπητοϊοί 1 και 2 έχουν συσχετιστεί τόσο με γενικευμένες λοιμώξεις ειδικά σε ανοσο κατεσταλμένους ασθενείς όσο και με νεογνικές λοιμώξεις.
Η εγκεφαλίτιδα είναι μια σοβαρή επιπλοκή των λοιμώξεων από HSV1, δεδομένου ότι η θνησιμότητα της χωρίς θεραπεία είναι 70%, ενώ παρατηρούνται σοβαρές νευρολογικές ανωμαλίες στους επιζώντες. 
Οι νεογνικές λοιμώξεις δεν είναι συχνές (1/2000 τοκετούς),είναι δε πάντοτε συμπτωματικές και συχνά θανατηφόρες..



Επιχείλιος έρπης: Αιτίες, συμπτώματα και επούλωση | Dental Alert ...


Ο ιός HSV1 προκαλεί μολύνσεις κυρίως στο στόμα και στα χείλη (επιχείλιος έρπης).Ο ιός αυτός μετά από την πρώτη μόλυνση που θα προκαλέσει, επαναλαμβάνουμε..παραμένει για πάντα στον οργανισμό.Έχει την ικανότητα να ενεργοποιείται ξανά και να δημιουργεί έλκη στα χείλη και στο στόμα.Αυτό συμβαίνει όταν ο ασθενής προσβάλλεται από πυρετό ή παρουσιάζει μιαν άλλη ασθένεια ή όταν για διάφορους λόγους μειώνεται η άμυνα του οργανισμού του.
Ο ιός HSV1, εκτός από τον επιχείλιο έρπη μπορεί να προκαλέσει και έρπη των γεννητικών οργάνων.Αυτό συμβαίνει όταν η γεννητική περιοχή κάποιου ατόμου, έλθει σε επαφή με το σάλιο κάποιου άλλου που πάσχει από επιχείλιο έρπη.
Η μόλυνση με τον ιό HSV1 των γεννητικών οργάνων και της γεννητικής περιοχής συμβαίνει μόνο σε  Περίπτωση Στοματικού Έρωτα.
Τα πρώτα σημεία μετά από την προσβολή από τον ιό HSV2, εκδηλώνονται συνήθως μετά από 2 εβδομάδες. Αρχικά εμφανίζονται μικρές φουσκάλες πάνω στα γεννητικά όργανα ή στην περιοχή του πρωκτο
Στη συνέχεια σπάζουν και προκαλούνται τοπικά έλκη του δέρματοςπου συνοδεύονται από πόνο και κνησμό.Μπορεί να συνοδεύονται από διόγκωση των βουβωνικών λεμφαδένων,μια γενική αδιαθεσία και σπανιότερα πυρετό.
Τα έλκη επουλώνονται μετά από δύο εβδομάδες.Υπάρχει όμως η πιθανότητα να εμφανιστούν ξανά τα ίδια κλινικά σημεία.
Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι ασθενείς μολύνονται από τον ιόHSV2, χωρίς να το αντιληφθούν διότι τα συμπτώματα τους είναι ήπια ή ακόμη δεν παρουσιάζουν έλκη ή εάν τα παρουσιάσουν είναι περιορισμένα με αποτέλεσμα να θεωρήσουν ότι πρόκειται για κάτι άλλο.






alt



Οσοι εκδηλώνουν κλινικά σημεία του έρπη των γεννητικών οργάνων,μπορεί να παρουσιάζουν υποτροπές της ασθένειας,με επαναλαμβανόμενα επεισόδια μέχρι και 4 έως 5 φορές το χρόνο.Σταδιακά ,με το πέρασμα του χρόνου, η συχνότητα και η σοβαρότητα των νέων επεισοδίων του έρπη των γεννητικών οργάνων μειώνεται.Πρέπει να σημειωθεί ότι τα άτομα που γνωρίζουν ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό HSV, είναι πιθανόν να νιώθουν άβολα και να είναι στενοχωρημένα από το γεγονός αυτό.   

Ο έρπης των γεννητικών οργάνων μπορεί να προκαλέσει σοβαρές και θανατηφόρες λοιμώξεις  σε νεογνά των οποίων η μητέρα έχει ενεργό λοίμωξη στα γεννητικά όργανα κατά την ώρα του τοκετού.
Εάν μια γυναίκα έχει ενεργό λοίμωξη με έρπητα κατά τον τοκετό, συστήνεται να γίνεται καισαρική τομή για να αποφευχθεί η μετάδοση και μόλυνση του νεογνού με τον ιό HSV.
Η διάγνωση γίνεται από την κλινική επισκόπηση Η λήψη δειγμάτων από τις δερματικές βλάβες μπορεί να βοηθήσει τη διάγνωση. 
Οι εξετάσεις αίματος μπορούν να δείξουν την ύπαρξη αντισωμάτων που δημιουργήθηκαν εναντίον του ιού HSV2 ή HSV1. 
Η συχνότητα του έρπητα των γεννητικών οργάνων έχει αυξηθεί δραματικά.
Στους έφηβους η μόλυνση αυξήθηκε κατά 500%.
Στους νεαρούς ενήλικες αυξήθηκε κατά 200%.
Στις γυναίκες ο έρπης των γεννητικών οργάνων είναι συχνότερη παρά στους άνδρες.  Υπολογίζεται ότι 1 στις 4 γυναίκες έχει προσβληθεί από τον ιό HSV2.
Αυτό πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός ότι η μετάδοση από τον άνδρα στη γυναίκα είναι πιο εύκολη παρά το αντίθετο. 
Δεν υπάρχει θεραπεία σήμερα η οποία να εκριζώνει τον ιό από τον οργανισμό.

Υπάρχουν φάρμακα εναντίον του ιού HSV, τα οποία δρούν απλά παρηγορητικά..μειώνουν τη διάρκεια και τη συχνότητα των εκδηλώσεων και υποτροπών της ασθένειας. 
Κλασσικά χρησιμοποιειται η ακυκλοβίρη τοπικά και συστηματικά από το στόμα.

Το να μιλήσουμε για πρόληψη είναι περιττόΣυνήθως ο,τι λέγεται , δεν ακούγεται.
Η δύναμη της πορνείας, ξεπερνά κάθε άλλο δεδομένο Θεωρητικά πάντα.
Η καλύτερη πρόληψη σε περίπτωση σεξουαλικής επαφής είναι η χρήση προφυλακτικού.Εντούτοις η προστασία που δίνουν τα προφυλακτικά δεν είναι απόλυτη. 
Η περιοχή που πάσχει μπορεί να μην καλύπτεται και έτσι ο ιός να μεταδίδεται στο άλλο άτομο κατά την επαφή. 
Μέχρις εδώ είναι η επιστημονική προσέγγιση μιας αρρώστιας που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν εμείς οι άνθρωποι είχαμε καταλάβει μερικά απλά πράγματα ξανασκεφτείτε το.
Μούλεγε η Αλεξ, πως καθημερινά φτάνουν στο ιατρείο της νέα παιδιά-ερείπια απ τις κατεστραμμένες σεξουαλικές σχέσεις.
Καμμιά ενημέρωση, πλήν αυτής του διαδικτύου και μάλιστα των ΧΧΧ. Για όσους το αγνοούν τα τρία Χ. σημαίνει porno sites, και είναι οι πλέον περιζήτητοι δικτυακοί προορισμοί.
Οι κορυφαίοι απ αυτούς, δέχονται καθημερινά δισεκατομμύρια επισκέψεις .Αυτό κάτι μας λέει.Ο σημερινός νέος έχει αναζήτηση, μόνο που αυτή κινείται σε λάθος κατεύθυνση.
Μιμητικά ο νέος θεωρεί οτι για να είναι μέσα στη μόδα, πρέπει να κάνει αυτά που βλέπει να κάνουν οι διάσημοι σταρ και τα κάνει χωρίς να γνωρίζει οτι πίσω απο μια σκηνη ερωτικού περιεχομένου που βλέπει, κρύβεται ολόκληρο συνεργείο απο γιατρούς, νοσοκόμους, αντιμικροβιακά, κλπ Κάνει ακριβώς αυτα που βλέπει και καταλήγει με μολύνσεις για τις οποίες διαβάσατε πιο πάνω.
Κι ύστερα μου λένε πως οταν ο νέος δεν έχει τη σωστή αγωγή απ το σπίτι του μπορεί να επιβιώσει στην σημερινή ζούγκλα .
Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο .

Χαίρετε.