Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ..ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΑ

 

Αποτέλεσμα εικόνας για τρόπο που περπατάμε

 

Αποτέλεσμα εικόνας για τρόπο που περπατάμε

 

 

Αλλαγή στον τρόπο που περπατάμε  ή ένα ελαφρύ σύρσιμο των ποδιών, μπορει  συνδέεται με τον διαβήτη.  

 





Αποτέλεσμα εικόνας για τρόπο που περπατάμε

 

 



Στην πληκτροδακτυλία ,Το πιο συχνό αίτιο είναι μια πάθηση των πνευμόνων αν και μπορεί να υφερπει καρδιακη παθηση, ηπατικη    ή ορισμένες μολύνσεις. 

Κάποιες φορές εμφανίζεται ενδοοικογενειακά χωρίς να συντρέχει κάποια υποβόσκουσα ασθένεια.

 


Οταν πρηζονται τα πόδια  πρόκειται για κατι προσωρινο που προκαλείται από ορθοστασία ή ακινησία.

Αντιθετα, όταν το πρήξιμο δεν υποχωρεί   μετα απο ξεκουραση, το ψαχνουμε. Ισως να οφείλεται σε κακή κυκλοφορία, νεφρικές διαταραχές   ή υπολειτουργία του θυρεοειδούς.


Το Κάψιμο τωρα είναι συνηθισμένη κατασταση στους διαβητικούς με περιφερειακή νευρική βλάβη. Μπορεί επίσης να προκληθεί από ανεπάρκεια Βιταμίνης Β, από το πόδι του αθλητή, από χρόνιες νεφρικές παθήσεις, από κακή κυκλοφορία στα πόδια  ή από υποθυρεοειδισμό.





 

Σχετική εικόνα

 

 

Τα έλκη  που δεν επουλώνονται, είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι για την ύπαρξη διαβήτη.

Ο διαβήτης μπορεί να επηρεάσει την αίσθηση των ποδιών, την κυκλοφορία και τη φυσιολογική επούλωση των πληγών με αποτέλεσμα ακόμα και μία απλή φουσκάλα να δημιουργεί πρόβλημα.

Οι διαβητικοί πρέπει να πλένουν και να στεγνώνουν  τα πόδια τους και να τα ελέγχουν για τυχόν πληγές καθημερινά.

Η αργή επούλωση των πληγών στα πόδια μπορεί επίσης να προκαλείται από κακή κυκλοφορία που οφείλεται σε καταστάσεις όπως οι περιφερειακές αρτηριακές παθήσεις.

 





 

Αποτέλεσμα εικόνας για πληκτροδακτυλία

 

 

Η ουρική αρθρίτιδα είναι η βασική αιτία για τον ξαφνικό πόνο στο μεγάλο δάκτυλο που συνήθως συνοδεύεται από κοκκινίλα και πρήξιμο.

Η οστεοαρθρίτιδα είναι επίσης ένας από τους ενόχους για την κατάσταση αυτή.

Εάν η άρθρωση είναι άκαμπτη μπορεί να οφείλεται σε δυσκαμψία του μεγάλου δακτύλου (hallux), μία επιπλοκή της αρθρίτιδας κατά την οποία αναπτύσσεται μία επώδυνη άκανθος στο οστό.

Αν πρόκειται για αθλητή, πολύ πιθανό ο πόνος να οφείλεται σε διάστρεμμα της 1ης Μεταταρσιο -φαλαγγικής άρθρωσης (turf toe), μία κατάσταση που προκαλείται από βλάβη των συνδέσμων που περιβάλλουν την άρθρωση.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πληκτροδακτυλία

 

Αν τωρα νιώθετε ότι περπατάτε πάνω σε κάτι σκληρό ή ο πόνος καίει το μπροστινό σημείο του πέλματος και   αντανακλάται  στα δάκτυλα, ίσως υπαρχει νεύρωμα του Morton, μία πάχυνση του ιστού γύρω από το νεύρο ,που εντοπίζεται συνήθως  ανάμεσα από το τρίτο και το τέταρτο δάκτυλο. Είναι οκτώ με δέκα φορές συχνότερο στις γυναίκες και οφείλεται σε τραυματισμό ή σε υπερβολική πίεση στα δάκτυλα

Η   φ α γ ο ύ ρ α   μπορεί να οφείλεται στο πόδι του αθλητή, μία μυκητιασική μόλυνση που είναι πολύ συχνή κυρίως στους άνδρες ηλικίας 20-40 ετών. Επίσης μπορεί να οφείλεται σε δερματίτιδα, δηλαδή σε αντίδραση σε κάποιο χημικό ή προϊόν περιποίησης, και να συνοδεύεται από κοκκινίλα ή εμφάνιση ξηρών περιοχών.

 





Σχετική εικόνα

 

 

Εάν το δέρμα  μοιάζει να έχει εξανθήματα ίσως πρόκειται για ψωρίαση που οφείλεται σε υπεραντίδραση του ανοσου συστήματος.

Οι περισσότεροι συγχέουμε τον καρκίνο του δέρματος με την υπερέκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία , οπότε δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε ασυνήθιστα σημάδια που μπορεί να υπάρχουν στις πατούσες μας. Παρόλαυτα ενα  μελάνωμα,  εμφανίζεται κυρίως σε περιοχές που δεν εκτίθενται στον ήλιο, όπως οι πατούσες.

Είναι μάλιστα πολύ σημαντικό να ελέγχουμε τις ελιές που υπάρχουν στις πατούσες καθώς τραυματίζονται εύκολα και είναι ιδιαίτερα επίφοβες στο να παρουσιάσουν πρόβλημα.

 

 

Σχετική εικόνα

 

Το μελάνωμα μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και κάτω από το νύχι, όπου μπορεί να μοιάζει με μαύρο σημαδάκι.

Τα νύχια των ποδιών μπορούν να μας πουν πολλά για την υγεία μας. Μία μυκητιασική μόλυνση συχνά οδηγεί σε πάχυνση και κιτρίνισμα των νυχιών στα πόδια. Τα παχιά, κίτρινα νύχια μπορούν επίσης να είναι σημάδι μίας υποβόσκουσας ασθένειας όπως είναι το λεμφοίδημα , οι πνευμονικές παθήσεις ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

 

 

Κάποιος τραυματισμός στο νύχι μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση άσπρων περιοχών  στα νύχια. Αν το νύχι είναι ανέπαφο αλλά το μεγαλύτερο μέρος του είναι άσπρο, μπορεί να είναι ένα σημάδι κάποιας πιο σοβαρής κατάστασης όπως ηπατική ασθένεια, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια ή διαβήτης.

 

 



Σχετική εικόνα

 

 

 

Πηγή: https://medlabgr.blogspot.com/2012/01/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΥΠΝΟΛΑΛΙΑ..

  Δύο στους τρεις ανθρώπους   το 67% μιλαν στον ύπνο τους, είτε αυτό σημαίνει ότι μιλούσαν σαν να είναι ξύπνιοι είτε ότι μουρμούριζαν ακατάλ...