Τα αμύγδαλα σαν ενα σνακ είναι η καλύτερη επιλογή ειδικά για όσους έχουν Διαβητη.

Εξαιρετική πηγή βιταμινών  ανόργανων συστατικών,  πρωτεϊνών ινών, ριβοφλαβίνης και ασβεστίου. 






Μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεϊνών απ’ όλους τους ξηρους καρπούς με κέλυφος .

Θρεπτικά για τους πιο πολλους ανθρώπους, εκτος αυτων με υψηλο ουρικο οξυ. 

Αλλά έχουν μοναδικά οφέλη για τους¨γλυκεις¨ συνανθρωπους μας. 

Τα αμύγδαλα μπορούν να περιορίσουν την αύξηση της γλυκόζης  και των επιπέδων ινσουλίνης μετά τα γεύματα.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Metabolism, έδειξε ότι η κατανάλωση περίπου 45 γραμμαρίων αμυγδάλων ρίχνει τις τιμές της ινσουλίνης και της γλυκόζης.

Τα αμύγδαλα εχουν πολυ μαγνήσιο και πειραματικές μελέτες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη μαγνησίου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει διαβήτη τύπου ΙΙ. 

Αρα τρωμε καθημερινα 20-30 αμυγδαλα, εχουμε δεν εχουμε ζαχαρο, αρκει να τα μουσκευουμε απ το βραδυ. Διαβαστε σχετικα.


https://ihthielaio.wordpress.com/2019/03/31/