Το μαγνήσιο είναι πολύτιμο, με πολλαπλά οφέλη για τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμου μας Το βρισκουμε παντου. Ατυχως το μαγείρεμα, ειδικά το βράσιμο , μειώνει την περιεκτικότητα του .
Είναι απαραίτητο και έχει συνδεθεί με πρόληψη και προστασία από αρθρίτιδα, υπέρταση, διαβήτης ΙΙ
Η αύξηση πρόσληψης μαγνησίου στην καθημερινή διατροφή οδηγεί και σε καλύτερη υγεία του εγκεφάλου.
Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε μαγνήσιο, όπως σπανάκι και ξηροί καρποί, θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο άνοιας.
Σε έρευνα 6.000 νοητικά υγιων ενήλικων, 40 έως 73 ετών.
Διαπιστώθηκε ότι όσοι καταναλώνουν περισσότερα από 550 mg μαγνησίου καθημερινά, έχουν ηλικία εγκεφάλου κατά ένα χρόνο μικρότερη όταν φτάνουν στα 55, σε σύγκριση με κάποιον που προσλαμβάνει 350 mg την ημέρα.
Η αύξηση κατά 41% της πρόσληψης μαγνησίου θα μπορούσε να οδηγήσει σε μικρότερη συρρίκνωση του εγκεφάλου και συνδέεται με καλύτερη νοητική λειτουργία και χαμηλότερο κίνδυνο ή καθυστέρηση της έναρξης άνοιας.
Η υψηλότερη πρόσληψη μαγνησίου από μικρότερη ηλικία μπορεί ενδεχομένως να προστατεύσει από νευροεκφυλιστικές νόσους και νοητική εξασθένηση, καθώς συμβάλλει στη νευροπροστασία και την επιβράδυνση της γήρανσης.
Οι γυναίκες φάνηκε να ωφελούνται περισσότερο, ειδικά μετά την εμμηνόπαυση.
Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, και σπόροι
Πηγη European Journal of Nutrition.
https://www.giatros-in.gr/2023/03/29/magnisio-symvoli-stin-prolipsi-tis-anoias/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου