Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΑΣ

 










Οι καθημερινές μας συνήθειες επηρεάζουν σιγουρα την υγεία του εγκεφάλου μας. Το ζητημα ειναι.. ποιες βάζουν σε κίνδυνο τις λειτουργίες του.

4 συνήθειες μας μπορούν να προκαλέσουν βλάβη και παρόλο που τις θεωρουμε «φυσιολογικές» , μπορούν να προκαλέσουν αρκετα  προβλήματα στη μνήμη  (κι όχι μόνο).

Να δουμε τις πιο καταστροφικές συνήθειες για τον εγκέφαλό μας :


1. Η 8ωρη εργασία

Συνηθως ξεπερνάμε το 8ωρο  αλλά  η πίεση που σου ασκουμε πιεζει τα εγκεφαλικά κύτταρα.

Δεν είμαστε προγραμματισμένοι  να αφιερώνουμε τόσο χρόνο στη δουλειά, που απλα  είναι για να εχεις έναν σκοπό . 




Τα συνεχόμενα meetings και οι υπερωρίες μπορεί να προκαλέσουν burnout οπότε χρειαζεται φρένο στην τρελή σου καθημερινότητα.

2. Η εσωστρέφεια

Η εσωστρέφεια, ειναι περισσότερο χαρακτηριστικό κι όχι για απλή συνήθεια και μπορεί να αποβεί καταστροφική για τον εγκέφαλό . 

Η εσωστρέφεια  οδηγει σε χαμηλά επίπεδα τις γνωστικές λειτουργίες αφού για να δουλεύουν , θέλουν ανθρώπινη σύνδεση κι επαφή.

Η κοινωνική απομόνωση προκαλεί καρδιαγγειακά και νευρολογικές παθήσεις.


3. Η υπερβολική έκθεση μπροστά στην οθόνη

Αν 6 ωρες  κάθεσαι και δουλεύεις μπροστά από μια οθόνη και μετά για να χαλαρώσεις.. βλέπεις τηλεόραση ή κάθεσαι ξανά μπροστά από έναν υπολογιστή, τότε τα νεα ειναι  δυσάρεστα . Η πολύωρη έκθεση στις οθόνες δεν καταστρέφει μόνο τις ικανότητές του εγκεφάλου αλλά και την ποιότητα του ύπνου .





4. To κυνήγι να τα προλάβεις όλα

Αν θε,εις  να προλαβαίνεις τα πάντα, τότε ο εγκέφαλός σου θα κρασάρει. Χάνεις χρόνο, ενέργεια και το αποτέλεσμα είναι να επιβαρύνεσαι μόνο με επιπρόσθετο άγχος για κάτι που ούτως ή άλλως δεν θα προλάβεις και θα αφήσεις πίσω.

 Αρα, μειωσε τους ρυθμους, 

χαλαρωσε, βγες εξω και περπατησε. 

Μπορεις..






ΠΗΓΗ: www.newsitamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ

Ο  καρκίνος του εντέρου   στους ενήλικες κάτω των 50  έχουν σημειώσει δραματική αύξηση, με τους   ειδικους  να μιλούν για άνοδο στην επόμενη...