Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

ΧΥΤΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ..ΠΟΤΕ ΔΕΝ..

 



Οι χύτρες ταχύτητας είναι χρήσιμες, επειδή μπορούν να μαγειρέψουν  γρήγορα , και οικονομικα

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες τροφές που δεν πρέπει να μαγειρευουμε   στη χύτρα ταχύτητας. 

Το μαγείρεμα σε χύτρα  μπορεί να είναι γρήγορο και νόστιμο. Ομως 

9 τρόφιμα που δεν πρέπει να μαγειρεύουμε στη χύτρα ταχύτητας

Άπαχα κρέατα



Μια χύτρα μπορεί να είναι ιδανική για το μαγείρεμα κρέατος 

Ωστόσο,  άπαχα κρέατα, όπως στήθος κοτόπουλου ή φιλέτο , είτε θα διαλυθούν είτε θα γίνουν σαν λάστιχο.

Πάρα πολλά υγρά




Επειδή η χύτρα  δεν παίρνει πολύ ατμό, το νερό δεν μειώνεται . 

Γι’ αυτό μειώνουμε την ποσότητα νερού  στο μισό για μια χύτρα ταχύτητας.


Καλοκαιρινά  λαχανικά




Τα καλοκαιρινά λαχανικά όπως  κολοκυθάκια, σπαράγγια αρακάς είναι  ευαίσθητα για χύτρα . 

Ωστόσο, είναι καλη για να μαλακώσει τα ριζώδη λαχανικά  παντζάρι και  καρότο.


Έντονα μπαχαρικά





Τα μπαχαρικά όπως το πιπέρι καγιέν προσθέτουν περισσότερη γεύση στο φαγητό μέσα στη χύτρα λόγω της υψηλότερης θερμοκρασίας που δημιουργείται μέσα σε αυτήν. 

Επομένως, 

είτε μειώστε την ποσότητα των μπαχαρικών που θα χρησιμοποιήσετε είτε προσθέστε μπαχαρικά στο τέλος του μαγειρέματος.

Ξερά φασόλια





Ορισμένα είδη αποξηραμένων φασολιών περιέχουν μια τοξική ουσία που πρέπει να καταστραφεί με το μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες. 

Επομένως, πριν βάλετε φασόλια στη χύτρα ταχύτητας, 

βράστε τα για 10 λεπτά σε μια κανονική κατσαρόλα, πλύντε τα και μετά βάλτε τα στη χύτρα ταχύτητας.

Κρέατα με πέτσα




Τα  κρέατα που μαγειρεύονται με πέτσα, όπως τα μπούτια κοτόπουλου, χρειάζονται σιγανή φωτιά γι’ αυτό και στη χύτρα ταχύτητας δεν ψήνονται καλά


Φρέσκα βότανα




Τα βότανα όπως ο βασιλικός, ο κόλιανδρος ή η μέντα χάνουν τη μυρωδιά τους κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος σε μία χύτρα ταχύτητας. 

Τα ξυλώδη βότανα όπως το δεντρολίβανο ή το θυμάρι μπορούν να αντέξουν τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες της χύτρας!

Θαλασσινά





Τα ψάρια και τα οστρακοειδή δεν πρέπει να μαγειρεύονται σε χύτρα ταχύτητας!

Ζυμαρικά και ρύζι






Επειδή τα  ζυμαρικά και το ρύζι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο, δεν είναι κατάλληλα  για μαγείρεμα σε χύτρα ταχύτητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΕΝΔΟΚΑΝΑΒΙΝΟΕΙΔΗ..

  Τα ενδοκανναβινοειδή  παίζουν βασικό ρόλο στην πρόσληψη τροφής και στη χρήση ενέργειας.  Η τροποποίηση της δράσης των θα μπορούσε να βοηθή...