Αποτέλεσμα εικόνας για ιχθυέλαιο




Αποτέλεσμα εικόνας για ιχθυέλαιο






Ρωτά ο Περικλής :
Τί μπορεί να κάνει για μένα το ιχθυέλαιο,που είμαι 33 χρόνων, υγιής, γυμνασμένος.Δεν καπνίζω.Δεν έχω άγχος, μια κι έχω δουλειά.
Εχω μια καλή οικογένεια και σε λίγους μήνες,  θα έχω.και την κόρη μου.

Με μια κουβέντα, Περικλή μου. 
Μπορει να σε κρατήσει όπως είσαι,για πολλά χρόνια.

Εκτός τώρα απ τον Περικλή, που είναι μια απ τις εξαιρέσεις του κανόνα 
Το ιχθυέλαο βοηθα: 
α)Την καρδιά β) Το αίμα γ) Τους συνδέσμους δ) το γαστρεντερικό ζ) Τον εγκέφαλο.






alt






Το ιχθυέλαιο είναι μοναδικό πανίσχυρο φάρμακο (;) πολλαπλής χρησιμότητος που μας προσφέρει η φύση και ΟΧΙ το χημικό οπλοστάσιο.

Ανήκει στην κατηγορία των¨απαραιτητων λιπαρων οξεων μακρας αλυσσιδας¨ με 25+ μόρια άνθρακα,και το  το βρίσκουμε στα λιπαρά, ταπεινά ψάρια,που ευτυχώς μας παρέχει άφθονα ο τόπος μας.

Μακροχρόνιες και επίπονες έρευνες έδειξαν ότι Αυτό το εντελώς ιδιαίτερο λίπος ειναι τόσο απαραίτητο για τα κύτταρα,ώστε αυτά να δυσλειτουργούν χωρίςτην παρουσία του, προκαλώντας μιαν αλυσσιδωτή αντίδραση που τα φθειρει ανεπανόρθωτα, τοσο ώστε σήμερα να μπορούμε με μεγάλη βεβαιότητα να πούμε οτι:

χωρις ω3 λιπαρα οξέα, το σώμα - σε κυτταρικό επίπεδο- καταρρεει.








alt





Ο λόγος αυτής της δραματικής, πλήν όμως όχι ορατής, άμεσα αισθητής κατάρευσης,είναι ότι: 
το ιχθυέλαιο , ουσιαστικά, ελεγχει την συμπεριφορά των κυττάρων. και κατ επέκταση τη λειτουργία όλου του σώματος.
Μιά μικρή ανισορροπία αυτών των τόσο παρεξηγημένων λιπαρών οξέων στα κύτταρα μπορει να απορρυθμίσει όλο το σώμα.

Τα ω3 λιπαρά οξέα ρυθμιζουν τις βίαιες φλεγμονωδεις επιθεσεις των κυττάρων σε άλλα κύτταρα ενισχυουν την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού, ρυθμιζουν την δίοδο των ηλεκτρο-χημικών μηνυμάτων στον εγκέφαλο και στα κύτταρα της καρδιάς.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του ιχθυελαίου , έχουν απίστευτη ευρύτητα και το πιό σπουδαίο ειναι απολυτα τεκμηριωμενες επιστημονικά, άλλο αν οι διάφορες σκοπιμότητες ,δεν επιτρεπουν να προβληθεί το θέμα.







 Σχετική εικόνα




Τα ω3 λιπαρα οξεα Είναι μακρές αλυσσίδες λιπαρών οξέων, που απαντώνται κυριως στα λιπαρά ψάρια σκουμπρι σαρδελλα, αλλά και στα καρυδια, στο λινέλαιο, και στην ελαιοκράμβη. 

Διακρίνονται σε δύο τύπους:

Το ΕΡΑ Εκοσιπεντανοϊκό οξύ, με 25 μορια ανθρακα,και 
Το DHA Εικοσιεξανοϊκό οξύ, με 26 μόρια άνθρακα.

Εκτός απ τα ψάρια , μπορούμε να τα βρούμε στο φαρμακευτικο  ιχθυελαιο.
Τα Ω3λιπαρά οξέα καταπολεμουν:   

Φλεγμονες Γενικως, οι οποίες προκαλούνται από χημικές ενώσεις και δινουν  πονο :

Στις  Αρθρωσεις ΚαιΣτο Βλενογονο  Του Εντερου.Προκαλώντας:

αρθριτιδες-ασθμα-κολιτιδες-ψωριαση-αρτηριτιδες 

Ολα τα παραπάνω νοσογόνα στοιχεία, 
δημιουργούνται από τη μεγάλη συγκέντρωση ενός άλλου είδους λιπαρών οξέων μακράς αλυσσίδας, 
συγγενικού με τα ω3,τα ω6 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται :  







alt






Στα φυτικα λαδια, καλαμποκελαιο,  ηλιελαιο,  βαμβακελαιο,  σογελαιο.αναλογισθείτε τώρα πόσα βιομηχανοποιημένα τρόφιμα καταναλώνουμε  Αγνοωντας οτι περιέχουν άγνωστες ποσότητες  αυτών των ω6 λιπαρών οξέων.







alt






Ενα μπισκότο, ένα κουλουράκι, μια τυρόπιτα κάθετι που φτιάχνεται με φύλλο κρούστας κάθε σνάκ , που στα συστατικά του αναγράφει:φυτικα ελαια-ή φυτικο λιπος-εννοει,τα τrans λιπαρα μαργαρινες κλπ,ή στην πιό αθώα του έκδοση  ηλιέλαιο σογιέλαιο, ή αραβοσσιτέλαιο.
Κι αυτό γιατί όλα τα παραπάνω αντεχουν στο χρόνο και στα ράφια των καταστημάτων,ενώ το ελαιόλαδο ταγγίζει και το σκεύασμα χαλάει.













Τα ω3 λιπαρα οξέα ειναι σημαντικα για την σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου:στα εμβρυα  στα βρεφη στα παιδια, αλλά και για τη λειτουργία του εγκεφάλου στουςενηλίκους.
Το ψάρι είναι τροφη για τον εγκεφαλο..





Ψάρι: Ένας διατροφικός θησαυρός για την υγεία μας - Επιλογές





Το παράδοξο είναι ότι εδω και 10χρόνια πιστεύονταν οτι το ιχθυέλαιο απέτρεπε τη στεφανιαια νοσο λόγω δράσης του στα στεφανιαία αγγεία, και την αθηρωματική πλάκα.

Σημερα κορυφαίοι ερευνητές πιστεύουν ότι η ευεργετική δράσις του ιχθυελαίου στην καρδιά οφείλεται στην αμεση προστασια της ηλεκτρικης δραστηριοτητας της, που οταν δυσλειτουργεί μπορεί να οδηγήσει σε αιφνίδιο θάνατο.







alt





Και τώρα η πιο σημαντική ιδιότητα των Ω3 λιπαρών οξέων διαλυουν τα τριγλυκεριδια δηλαδή, χαμηλώνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο ορό του αίματος ασφαλέστερα απο οποιοδήποτε φαρμακευτικό σκεύασμα π.χ. φιμπράτες χωρίς παρενέργειες.

Η δόση ιχθυελαίου, που μπορεί να το επιτύχει αυτό είναι 3-4 γραμμ. τη μέρα.

Η πιθανή παρενέργεια: αύξηση της LDL Xoληστερίνης,είναι άνευ σημασίας αν ασκούμεθα με αποτέλεσμα υψηλή HDL ,και με το πηλίκον τριγλυκεριδίων προς HDL να είναι ,όσο το δυνατόν πλησιέστερα στη 1 μονάδα ΤΟΤΕ τα μόρια της LDL κακής χοληστερίνης, μοιάζουν με μεγάλες , αφράτες ,μπάλες, που ΔΕΝ προξενούν βλάβες αν σε χτυπήσουν,αντίθετα αν το πηλίκον είναι μεγαλύτερο του 2 τότε η LDL, μοιαζει με μπάλες του τένις, δηλαδή μικρές και σκληρές που τραυματίζουν, και τραυματίζουν το ενδοθήλιο των αγγείων μας, αποσταθεροποιώντας την αθηρωματική πλάκα.

Τα Ω3 λιπαρά οξέα,μειωνουν τον πόνο από την αρθρίτιδα.όπως έδειξαν δεκάδες μελέτες, που έγιναν τα τελευταία χρόνια,το ιχθυέλαιο, βοηθά στην ανακούφιση του πόνου, του πρηξίματος και της ακαμψίας, που συνοδεύουν την ρευματοειδη αρθριτιδα.
Οι δόσεις ιχθυελαίου είναι υψηλές : 
3-5 γραμμ την μέρα για περίοδο 12 μηνών, συνεχώς.
Ο τρόποςλειτουργίας των Ω3 είναι απλός:

Επεμβαίνουν στη φλεγμονώδη διαδικασία των κυττάρων μειωνοντας την παραγωγή προσταγλαδινων και λευκοτριενιων,  που είναι υποκατηγορίες των Ω6 λιπαρών οξέων, προ-ερχομένων από το αραχιδονικο  οξυ, ένα ω6 λιπαρό οξύ,που προσλαμβάνουμε με την καταναλωση σπορελαίων, συκωτιού ζώων, εντοσθίων και του κρόκου των αυγών.

Τα Ω3 λιπαρά οξέα, είναι εξαιρετικά για την κολιτιδα και τη νοσο του Κρον.
Το ιχθυέλαιο διασπά τα λευκοτριένια Β4 που δημιουργούν προφλεγμονωδεις  κυτοκινες, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60%. 
Οντως εκπληκτικο.
Συνήθως , όσο περισσότερα Λευκοτριένια μαζεύονται στο έντερο, τόσο σοβαρότερη είναι η κολίτιδα.






Αποτέλεσμα εικόνας για ιχθυέλαιο






Και τώρα το πιό σοβαρό σημείο: 
ποσο ιχθυελαιο  πρεπει  να παιρνουμε.
Δεν είναι κάτι σταθερό η δοσολογία.
Εξαρτάται από το πόσο ψάρι καταναλώνουμε εβδομαδιαίως.Αν τρώμε λιπαρά ψάρια, όπως σκουμπρί, σαρδέλλα, γαύρο, τρείς φορές την εβδομάδα, καλύπτουμε τις ανάγκες του οργανισμού σε Ω3λιπαρά οξέα.

Η προφύλαξη πάντως σε κάθε περίπτωση, 
από στεφανιαία νόσο, κ.λ.π. ειναι το ιχθυελαιο.


Ισως η λήψη απο ολους  300-600mg ιχθυελαίου προληπτικα, τους βοηθούσε στη πρόληψη απόφραξης των αρτηριών και στην αποτροπή καρδιακών ανακοπών.

Πόσο ασφαλές είναιτο ιχθυέλαιο που κυκλοφορεί στην αγορά;Το ιχθυέλαιο σε υγρή μορφή, ή σε κάψουλες.ισως είναι ασφαλέστερο απ την κατανάλωση ωρισμένων ψαριών, που αλιεύονται σε ύποπτα νερά.






Αποτέλεσμα εικόνας για ιχθυέλαιο






Το ιχθυέλαιο που παίρνουμε στα φαρμακεία καθαρίζεται απο τις επικίνδυνες ουσίες,όπως είναι ο υδράργυρος και άλλα βαριά μέταλλα που δυστυχώς γεμίζουν τις θάλασσες οι διάφορες βιομήχανίες με τα απόβλητά τους.

Ας κάνουμε ένα απλό πείραμα με το ιχθυέλαιο 
που προμηθευτήκαμε από το φαρμακείο μας:
Το βάζουμε σ ένα μικρό ποτηρακι στο ψυγείο στους +8 βαθμούς. Πρέπει να παραμείνει λεπτορευστο και να μην γαλακτοποιηθεί, όπως ας πούμε το ελαιόλαδο, που είναι μονοακόρεστο.
Ακόμα το χρώμα του πρέπει να είναι ανοικτόχρωμο,όχι σκούρο.

Αυτα τα λιγα, για ενα πολυ σοβαρο θεμα, που φοβαμαι πολλοι λιγοι θα το ενστερνιστουν.



Χαιρετε.







alt