alt







alt




Η απώλεια της ακοής,είναι ένα πρόβλημα που παραμένει δίχως θεραπεία στο 85% των περιπτώσεων, και ενδεχομένως αποτελεί 
Την Πιο Βλαβερή Και Ακριβή Αισθητήρια Αναπηρία.Είναι ένα πρόβλημα κρυφό, που συχνά δεν το παρατηρούν ούτε οι άλλοι, ούτε οι ίδιοι οι πάσχοντες.
Η έναρξή της συνήθως είναι ύπουλη, ενώ η επιδείνωσή της τόσο αργή με το πέρασμα του χρόνου, ώστε εύκολα περνάει απαρατήρητη.
Οι περισσότεροι συνάνθρωποί μας με το πρόβλημα ακοής  εξακολουθούν να ακούν ήχους και έτσι συνήθως σκέφτονται πως το πρόβλημα είναι ότι οι άλλοι δεν μιλούν καθαρά.
Σάμπως..πάντα οι άλλοι δεν φταίνε;
Ποτέ εμείς οι ίδιοι Γι' αυτό τους ζητούν συχνά να μιλούν πιο δυνατά, να επαναλάβουν ό,τι είπαν ή να μιλούν πιο αργά.
Ή πάλι προσποιούνται ότι ακούν, και το διαπιστώνεις απ το όλο απορία βλέμμα τους οταν τους απαντάς σε κάτι που ρώτησαν και δεν άκουσαν την συνέχεια.
Καθώς η ακοή επιδεινώνεται, μπερδεύονται ολοένα περισσότερα και σταδιακά απομονώνονται κοινωνικά
Ετσι αδυνατώντας να ακούσουν όταν βρίσκονται με κόσμο, σταματούν σιγά-σιγά να πηγαίνουν στο θέατρο, τον κινηματογράφο, σε χώρους λατρείας,σε εστιατόρια με φίλους και συγγενείς.
Η Κοινωνική Απομόνωση, Με Τη Σειρά Της,  Σχετίζεται Με Κατάθλιψη Και Αυξημένο Κίνδυνο Θανάτου Από Καρδιολογικά Προβλήματα.




Συνεχίστε ν ακούτε Κραουνάκη υπάρχει λόγος 


Τώρα, όμως, και θέλω τη γνώμη σου Αλεξάνδρα μου,προκύπτει ένας ακόμα κίνδυνος που σχετίζεται με την βαρηκοΐα: 
Η Άνοια Και Η Νόσος Αλτσχάιμερ.
Το εύρημα αυτό και μόνο είναι αρκετό για να παρακινηθούν περισσότεροι άνθρωποι να ελέγξουν την ακοή τους και, εάν διαπιστωθεί πως είναι βαρήκοοι, να προμηθευτούν το κατάλληλο ακουστικό που θα τους βοηθήσει να.. διατηρηθούν νοητικά υγιείς.
Για να κουνάς το κεφάλι σου, να συμπεράνω οτι συμφωνείς.Φυσικά και συμφωνώ Ζάχο μου, είπε η Αλεξάνδρα.
Προσωπικά είναι το πρώτο που ελέγχω οταν αντιμετωπίζω κάτι σχετικό, και πίστεψέ με οτι 7 στους 10 έχουν μικροπροβλήματα ακοής που με ελαφρά τη καρδία, συνάδελφοι τ αφήνουν για αργότερα οταν θα γίνουν μετρήσιμα 
Κάτι σαν τον καταρράκτη, που τον αφήναμε να ωριμάσει .




alt



Μόλις προ λίγων μηνών τεκμηριώθηκε η ανεξάρτητη συσχέτιση της βαρηκοΐας με την άνοια.
Αν και έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια από τότε που συσχετίσθηκε για πρώτη φορά η διαταραχή της ακοής με την άνοια.
Για κάθε απώλεια της ακοής κατά 10 ντεσιμπέλ, αυτό που συμβαίνει στους περισσότερους απο εμάς, να ρωτούμε :
τί είπες; ο κίνδυνος άνοιας αυξανεται κατά 20%.



alt




Δεν μπορείτε να καταλάβετε τί ακριβώς σημαίνει αυτό, εάν δεν δείτε το ακουόγραμμα κάποιου με σχετικό πρόβλημα.
Κίνδυνος Άνοιας Διπλασιάζεται Σε Όσους Εχουν Ήπια Απώλεια Της Ακοής.
Τριπλασιάζεται Όμως Σε Όσους Εχουν Μέτρια Απώλεια Της Ακοής Και Πενταπλασιάζεται Σε Όσους Εχουν Σοβαρή Απώλεια Της Ακοής.
ΗΗ συσχέτιση βαρηκοΐας και άνοιας παραμενει ισχυρή,  ακόμα και όταν λαμβάνονται υπ' όψιν και άλλοι παράγοντες κινδύνου για άνοια, όπως 
Η Υπέρταση, Ο Διαβήτης Και Το Κάπνισμα.
ΟΟι άνθρωποι είναι δυνατόν να αντιληφθούν πως υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας, όταν η απώλεια της ακοής τους έχει υπερβεί τα 25 ντεσιμπέλ 
Απλά δεν καταλαβαίνουν καλά τι λένε οι άλλοι. Αυτού του βαθμού η απώλεια της ακοής επηρεάζει την σαφήνεια των λέξεων Αλλα ακούν ,άλλα καταλαβαίνουν, αλλιώς απαντούν, και ο εντεύθεν εκνευρισμος αυτού που μιλά και εκείνου που αντιλαμβάνεται λάθος χειροτερεύει τα πράγματα, ανταλλάσσονται βαρειές κουβέντες, του τύπου:Δε πας να καθαρίσεις τ αυτιά σου Τί θα γίνει τώρα θα το λέω δέκα φορές για να με καταλάβεις .Τί έχεις πάθει και αποσπάται η προσοχή σου Τί κάπνισες πάλι και ξεφεύγει η προσοχή σου κλπ.






alt




Όλα όμως αυτά στενοχωρούν τον βαρήκοο, που σταδιακά, προκειμένου να μην ρεζιλευεται, αποσύρεται απ την κοινωνική ζωή, γιατί επ ουδενί δέχεται το πρόβλημα του Πάντα οι άλλοι δεν τον καταλαβαίνουν καταβάλλει εξαιρετική προσπάθεια για να καταλάβει..Κι είναι τόσο απλό Γιάννη μου, με την τεχνολογία να έρχεται αρωγός στο πρόβλημα της καλής σου γυναικούλας Ασύρματα ακουστικά 





alt

( οχι βαρηκοϊας φυσικά ) που την ανακουφίζουν μια και ακούει άψογα τις αηδίες της τηλεοράσεως ,που της κρατούν συντροφιά όλη μέρα .Ομως η άρνηση αποδοχής της καταστάσεως, χειροτερεύει και τον ψυχισμό του ανθρώπου.



           
alt




Η Προσπάθεια Αυτή, Όμως, Γίνεται Εις Βάρος Των Άλλων Λειτουργιών Του Και Το Τίμημα, Με Το Πέρασμα Του Χρόνου,δυστυχώς Είναι Βαρύ και το σπουδαιότερο, δεν του δίνεται η πρέπουσα σημασία, όπως ας πούμε αν υπάρξει κάτι στην όραση, που μας τρομοκρατεί και μας κινητοποιεί άμεσα.Ο εγκέφαλος μας βάζει προτεραιότητα την επιδιόρθωση της ακοής, και σταματά κυριολεκτικά να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο.

Παρακολουθείστε ένα βαρήκοο, να προσπαθεί να ακούσει.Θα δείτε οτι η προσπάθεια που καταβάλλει ,του φέρνει ιδρώτα στο μέτωπο, σαν να κάνει μια κοπιαστική δουλειά Ένας άλλος μηχανισμός που αιτιολογεί τη συσχέτιση  
βαρηκοΐας-άνοιας είναι η κοινωνική απομόνωση.



alt



Ο βαρήκοος, ας μη μας ξενίζει ο όρος γιατί θα τον αντιμετωπίζουμε όλο και πιό συχνα στο μέλλον,αργά αλλά σταθερά απομονώνεται,εφευρίσκοντας άπειρες δικαιολογίες είμαι κουρασμένη πονά η μέση μου έχω πονοκέφαλο δεν αισθάνομαι καλά βαριέμαι δεν έχω ρούχα κλπ Ετσι σιγά-σιγά, η μείωση των κοινωνικών επαφών και η απομόνωση που αυτή επιφέρει, αποτελούν έναν από τους καθοριστικότερους παράγοντες της μελλοντικής υγείας  σωματικής αλλά και ψυχικής αυτων των ανθρώπων.
Τώρα θα σας πω κάτι που θα δικαιολογήσει μέσα σας το κόλλημα που έχω με την πανταχού παρούσα φλεγμονή.Λοιπόν  φίλοι μου, η κοινωνική απομόνωση 
των βαρήκοοων, έχει σχετισθεί με αύξηση της φλεγμονής σε όλο το σώμα, η οποία με τη σειρά της αποτελεί την  γενεσιουργό αιτία για προβλήματα όπως η καρδιοπάθεια και η άνοια.





alt



Αυτά είχα να σας πώ, και να ξαναφωνάξω: 

Προς Θεού ενημερώστε το περιβάλλον και τους φίλους σας, μην ξεχνάτε δεν μπορούμε να σώσουμε όλον τον κόσμο, τουλάχιστον όσους μπορούμε, και ακούν τις ανοησίες μας 






alt


ιχθυέλαιο προληπτικά, για να πολεμήσουμε την φλεγμονή, και ισορροπημένη διατροφή.

Σας έχω φέρει κάτι στρούντελ απ τη Βιέννη , που θα πάθετε πλάκα..



Αποτέλεσμα εικόνας για στρούντελ