Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

ΤΑ ΕΝΔΟΚΑΝΑΒΙΝΟΕΙΔΗ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ...ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ..



alt






Τα ενδοκαναβινοειδή  Είναι ουσίες που παράγει ο οργανισμός μας, και που μοιάζουν κι έχουν ακριβώς την ίδια δράση με τα δραστικά συστατικά της ινδικής κάνναβεως,Φαίνεται πως ο οργανισμός μας Χρειάζεται τη δική του κάνναβη και γι' αυτό διαθέτει ένα ολόκληρο σύστημα που την παράγει.







alt







Είναι το σύστημα των ενδο-κανναβινοειδών.και ανήκει στα φυσιολογικά συστήματα  επικοινωνίας του οργανισμού.
Είναι ένα σύστημα απολύτως απαραίτητο για τη διατήρηση της ομοιόστασης του,τη ρύθμιση και την ισορροπία της ενέργειας του, και την αντιμετώπιση και την έξοδο του από το στρες .
Συμμετέχει σε μια πληθώρα φυσιολογικών λειτουργιών,
Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην έκκριση ορισμένων ορμονών,
Συμβάλλει στην προστασία των νευρικών κυττάρων,
Τροποποιεί την αίσθηση του πόνου,Ρυθμίζει την δραστηριότητα,
Ελέγχει τις διάφορες φάσεις της διαδικασίας της μνήμης,
Τροποποιεί την απάντηση του οργανισμού στη φλεγμονή και στην ανάπτυξη ανοσίας. 
Επηρεάζει το καρδιαγγειακό και το αναπνευστικό σύστημα,ρυθμίζοντας την καρδιακή συχνότητα, την αρτηριακή πίεση και  τη λειτουργία των βρόγχων.














Ενδιαφέρον είναι, το γεγονός ότι ασκεί  ανασταλτική  δράση   στην ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό των νεοπλασματικών κυττάρων.
Μία από τις λειτουργίες του συστήματος  ενδοκανναβινοειδών,εξοχως σημαντικη, είναι η ρύθμιση της όρεξης, της πρόσληψης τροφής και γενικότερα της διατροφικής συμπεριφοράς, αφού, όπως φαίνεται, το σύστημα αυτό επηρεάζει όλες τις νευρωνικές οδούς που ρυθμίζουν το λεγόμενο σύστημα επιβράβευσης του εγκεφάλου και το οποίο εντοπίζεται σε διάφορους πυρήνες του υποθαλάμου.Αυτό το σύστημα 
επιβράβευσης εμπλέκεται στην ικανοποίηση που προκαλείται στο άτομο σαν ανταμοιβή από ερεθίσματα όπως το φαγητό,η σεξουαλική επαφή,το κάπνισμα κ.ά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μητρικό γάλα τα ενδογενή κανναβινοειδή είναι πολύ αυξημένα και αυτό φαίνεται πως είναι απαραίτητο για να ενεργοποιηθεί το αντανακλαστικό του θηλασμού στο νεογνό. Όταν Εκκρίνονται Τα Ενδοκανναβινοειδή, Αισθανομαστε Λιγότερο Πόνο,Τρώμε, Ξεχνάμε, Κοιμομαστε Και Προστατεύομαστε.αποτελείται από τα ενδογενή κανναβινοειδή, που είναι ουσίες παράγωγα λιπαρών οξέων, και κυρίως του αραχιδονικού οξέος,τους υποδοχείς πάνω στους οποίους δρουν αυτές οι ουσίες και από όλους τους μηχανισμούς, τους απαραίτητους για τη βιοσύνθεση και τον μεταβολισμό τους.

Κατανέμεται σε όλο τον οργανισμό, κυρίως στον εγκέφαλο αλλά και στο ήπαρ, τους μυς, το γαστρεντερικό σύστημα, τον λιπώδη ιστό, την καρδιά, τους γεννητικούς αδένες, τα μάτια κ.λπ. 
Τα ενδογενή κανναβινοειδή δεν υπάρχουν από πριν αποθηκευμένα μέσα στα κύτταρα,  αλλά παράγονται τη στιγμή  της ζήτησης από την κυτταρική μεμβράνη,σαν απάντηση σε κάποιο μήνυμα, και δρουν μόνο στο γειτονικό περιβάλλον, επειδή καταστρέφονται ταχύτατα.
Για να δράσουν πρέπει να προσδεθούν στους υποδοχείς τους,οι οποίοι βρίσκονται επίσης στην κυτταρική μεμβράνη.

Οι υποδοχείς αυτοί ανήκουν στην κατηγορία των G πρωτεϊνών, και συγκεκριμένα των ανασταλτικών G πρωτεϊνών.
Μέχρι στιγμής είναι γνωστοί δυο υποδοχείς για τα ενδοκανναβινοειδή, ο CB1 και ο CB2.

Τελευταία έχει αναγνωριστεί και ένας τρίτος, ο CB3.Υπό κανονικές λοιπόν συνθήκες η ενεργοποίηση του συστήματος πυροδοτείται από την πρόσδεση των ενδοκανναβινοειδών στους υποδοχείς τους, ενεργοποιείται μόνον όταν χρειάζεται και μόλις ολοκληρωθεί η δράση του, απενεργοποιείται ταχύτατα.  

Αντιθέτως, σε παθολογικές καταστάσεις, όπως η παχυσαρκία, το σύστημα απορρυθμίζεται και δεν απενεργοποιείται. 

Αποτέλεσμα είναι η συσσώρευση των ενδοκανναβινοειδών με όλα τα επακόλουθα της διαταραχής αυτής, που είναι η αύξηση της όρεξης, της πρόσληψης τροφής και κατά συνέπεια ηπαχυσαρκία
Ετσι δημιουργείται φαύλος κύκλος παραγόντων κινδύνου,ΑύξησηΤου ΕνδοκοιλιακούΛίπους, 
Αντίσταση  Στη ΙνσουλίνηΔυσλιπιδαιμία
Καρδιοπάθειες κ.λπ. 




 alt
  


Η ουσία που κυκλοφόρησε για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας ανταγωνίζεται τους CB1 υποδοχείς των ενδο-κανναβινοειδών και αποτρέπει τη συνεχή και επιζήμια δράση τους. Αυτό με δυο λόγια, είναι το σύστημα των ενδοκανναβινοειδών,το οποίο διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στον ανθρώπινο οργανισμό.

Χαιρετε.





 alt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΔΙΥΔΡΟΞΥ-ΒΙΤΑΜΙΝΗ..D3 ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

  Η βιταμίνη D3 τελικα φροντιζει για την   υγεία του ανοσου συστήματος .  Ο τροπος δρασης της ειναι περιπλοκος. Μεταξύ αλλων περιλαμβάνεται ...