alt



Ο Αβραάμ  ακριβώς Αβραάμ, έτσι τον λένε και τον φωνάζουνε Μάκη πήγε επειγόντως στο Νοσοκομείο, γιατί, κατά δήλωσίν του, ¨οικονόμησε¨ μια φλεγμονή, που ουτε την ήξερε, αλλά ούτε την προσκάλεσε για πάρτυ στον ταλαίπωρο οργανισμο του.
Εκεί τον περιποιήθηκαν με το παραπάνω.Γερή αντιβίωση, και βαριά αντιφλεγμονώδη.Επειτα από δέκα μέρες πήγε σπίτι του κι ορκίσθηκε ότι θα ξανα ξεκινήσει το ιχθυέλαιο 

alt


Ολοι εμείς οι υποψιασμένοι, προσπαθούμε να τρεφόμαστε με ό,τι καλλίτερο και υγειινό.
Οι πιο συνειδητοποιημένοι, αγοράζουν βιολογικά προϊοντα, σωστό (;) κρέας, καλό ψάρι, εξαιρετικό λάδι και αποφεύγουν ότι θεωρούν ότι μπορεί να τους βλάψει. 
Ισως δεν γνωρίζουν επισταμένως, όμως φροντίζουν, εμμέσως, και τον εγκέφαλό τους, με τη σωστή διατροφή που ακολουθούν.

alt

Ετσι αποφεύγουν το κάπνισμα που σίγουρα καταστρέφει τον εγκέφαλο τους, όμως δεν αποφεύγουν το αγχος το στρεςΔηλαδή τον παραγοντα που προκαλεί φλεγμονη στον εγκέφαλό τους.

alt

Δυστυχως η φλεγμονή ,είναι αυτό που ο εγκέφαλος απεχθάνεται περισσότερο απ οτιδήποτε άλλο.
Η φλεγμονή ένας απ τους γενεσιουργούς  παραγοντες του Αλτσχάϊμερ.
Το άγχος είναι αποτέλεσμα υπερπαραγωγής μιας ορμόνης των επινεφριδίων, της κορτιζόλης
Η ορμόνη αυτή, κυριολεκτικά διαλύει,σε πρώτο στάδιο,την  Συντομη,Πρόσφατη Μνήμη , και τελικά δυναμιτίζει τη μνήμη σαν σύνολο, ξεκινώντας απ την πιο σημαντική νευρική του συστάδα, τον ιπποκαμπο, όπου είναι η ¨αποθήκη ¨ ολόκληρου  του συναισθηματικού κόσμου μας.
Το άλλο πράγμα που ο εγκέφαλός μας απεχθάνεται είναι να χάνει νευρο-διαβαστές.
Δηλαδή  να εκκρίνει όλο και μικρότερες ποσότητες,ντοπαμίνης,και σεροτονίνηςπου είναι ορμόνες υπεύθυνες για τη ροή πληροφοριών  μεταξύ των νευρώνων.

alt

Η σεροτονίνη είναι υπεύθυνη για το αγχος και η ντοπαμίνη για την αποφασιστικότητά μας.Τί γίνεται όταν η σεροτονίνη πέφτει; 
Μας πλακώνει η μαύρη κατάθλιψη παράδειγμα:

alt


Αν ποτέ βρεθείτε σε ικανό υψόμετρο όπου συχνά φυσούν νότιοι άνεμοι με αρκετή ένταση, τα επίπεδα της σεροτονίνης μειώνονται δραματικά στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα ο ψυχισμός σου να σπαραλιάζεται.
Εχω δεί ανθρώπους απόλυτα ισορροπημένους, να γίνονται κουρέλια μέσα σε λίγη ώρα ,όντας εκτεθειμένοι σε έντονο νότιο άνεμο.
Η μόνη λύση είναι τα αρνητικα ιοντα και εξηγούμαι: Όταν ο νότιος άνεμος , τελικά, φέρει βροχή,ο χρόνος που προηγείται, με αστραπόβροντα και κεραυνούς ,φορτίζει την ατμόσφαιρα με τρισεκατομμύρια αρνητικά ιόντα τα οποία ενεργούν σαν Αναστολείς Της Μονοαμινοξειδάσης, και αυξάνουν δραματικά τα επίπεδα της σεροτονίνης
Μέσα σε λίγη ώρα αντιστρέφονται όλα τα συμπτώματα καταθλιψης, και το χαμόγελο ξαναγυρίζει στα πρόσωπα.
Είπαμε, ο εγκέφαλος βλάπτεται απ την πολλή κορτιζόλη.Θέλει ήπιους ρυθμούς.Μισεί το άγχος Ο σύγχρονος άνθρωπος ξυπνά με άγχος και το βιώνει στην συνέχεια όλες τις ώρες, ξερω που σας το λεω.
Εχω εναν καλο φιλο, συνειδητο Χριστιανο, που ομως¨δολοφονειται εν ψυχρω¨απο μια δυσλειτουργια των επινεφριδιων, που το ¨στραβο του κεφαλι¨αρνειται να  ψαξει και να θεραπευσει αγνωστο γιατι. 
Ετσι έχουμε μια συνεχή απελευθέρωση κορτιζόλης για να υπάρξει κάποιος έλεγχος του.Όμως τιποτα αλλο  δεν σκοτώνει τα κύτταρα του εγκεφάλου σας, και ειδικά εκείνα τα τοσο πολυτιμα  του ιππόκαμπου, όσο η υπερβολική κορτιζόλη.

alt



alt

Ο Ιπποκράτης διατύπωσε πριν από 2500 χρόνια μιαν απλή , σαν σύλληψη, άποψη: 
Ο,Τι Βλάπτει Την Καρδιά, Βλαπτει Και Τον Εγκέφαλο. Η φλεγμονή την βλάπτει, όπως βλάπτει και τον εγκέφαλο.
Υπάρχει μια διαφορά και αληθινά μετρά πολύ περισσότερο απ το χαμένο εισόδημα, αν αυτό γίνει η αιτία να.. πεθανει ο εγκέφαλος πρίν απ το ταλαίπωρο σώμα μας 
Αρα φροντίζουμε να Μειώσουμε την φλεγμονή γενικως. Αυθόρμητο το ερώτημα
Ναι αλλά πώς μειώνεται η φλεγμονή;
 Είναι πλέον σίγουρο το βεβαιώνουν πλήθος μελετών, που είδαν το φως της δημοσιότητας υπερατλαντικά  ότι η καταναλωση λιπαρών ψαριών, αυξάνει τη διαθεσιμότητα του δοκοσοεξανοϊκού οξέος στο αίμα DHA.

alt

Η φοβερή νόσος της εκφύλισης του εγκεφάλου, ειναι μια φλεγμονώδης διεργασια.
Τα ψάρια , αλλά και το ιχθυέλαιο (στη σωστή δόση) προλαμβάνουν, και ίσως αποτρέπουν τον φοβερο κίνδυνο του αργού αλλά σίγουρου θανάτου του εγκεφάλου, πριν τον σωματικό θάνατο.
Αν σας έλεγαν ότι κάποιο φάρμακο θα σας προστατεύσει απ την επαπειλουμένη γρίπη, δεν θα τρέχατε να το προμηθευτείτε με κάθε τρόπο; 


alt

Ολος ο πολιτισμένος κόσμος πλέον γνωρίζει. Ότι Τα Λιπαρά Ψάρια Σαρδέλλα, ΓαύροςΌπως Και Το Ιχθυέλαιο,Σας Προφυλάσσουν απ την εκδήλωση της νόσου, με μια μόνο προϋπόθεσηΝα απομακρυνθείτε σιγά-σιγά απ Τη ζάχαρη,και ολα τα παράγωγά της,τα λαχταριστά  μακαρόνια, λιγκουϊνι, ταλιατέλες, γκιουβέτσια, πίτσες και το λευκό ψωμί, δεν θα αποφασίζατε εστω  να δοκιμάσετε;



Όχι ο Μάκης δεν είχε ¨φλεγμονή¨ στον εγκέφαλο εκεί απλά από χρόνια έχει ¨κάλο¨ με το ποδοσφαιρο, κι αυτό ατυχώς δεν θεραπεύεται με τίποτα. 

Χαίρετε.