Τα γιατροσόφια είναι πού αγαπητά απ όλους μας.Ειπαμε σεβασμός στο φάρμακο, όμως όταν χτυπήσουμε,  στο κεφάλι, συνηθως θα βάζαμε πάγο.Ελα ντε που η κυρα Βασιλική βάζει βούτυρο κι όχι πάγο.  Εχουμε προβλήματα στα πόδια  Μαύρο τσάι Κάνουμε ποδόλουτρο κάθε βράδυ για 20-30 μέρες , κι αποχαιρεταμε τους μύκητες του δέρματος.













Εχουμε  μύκητες στα νυχια των ποδιών  Ποδόλουτρο  με 1 κουταλιά σόδα 1 κουταλιά αλάτι χοντρό και 1 κουταλιά πράσινο σαπούνι  που το τρίβουμε στον ρεντέ. για τους μύκητες των νυχιών. Βρεγμένη μπατονέτα με πιπέρι στο αυτί για τον πονόδοντο.Σε ένα λίτρο βραστό νερό βάζουμε 10 φακελάκια τσάι μέντα, το αφήνουμε στο ψυγείο και πίνουμε ένα σφηνάκι κάθε βράδυ πριν τον ύπνο για 1 εβδομάδα  κάνει αποτοξίνωση στον οργανισμό. δεν μας προβληματιζουν τα μαύρα ούρα το πρωι.







Για τους πόνους της περιόδου Γλυκάνισο βρασμένο σαν τσάι Κρυολογησαμε  βάζουμε δίπλα στο κρεβάτι μας ένα κομενο κρεμμύδι παρέα μ ένα ξυλάκι με κανέλα  τραβάει τα μικρόβια σαν μαγνητης. 




alt



Όταν μαγειρεύουμε Μοσχάρι, Φακές Ή Σπανάκι  πηγες σιδηρου  ρίχνουμε σταγόνες  πορτοκάλι για να αφομοιώνεται o σίδηρος.



Όταν εχουμε φαγούρες ή έκζεμα Βραζουμε χαμομήλι ,και προσθετουμε μια κουταλιά σόδα Μην φοβάσθε και στην ευαίσθητη περιγεννητικη περιοχή.
Εχουμε βασανιστικό πονοκέφαλο Σε ελληνικό καφέ στάζουμε 10 σταγόνες λεμόνι Ενα κι ένα για τις ημικρανίες και τον πονοκέφαλο. 







alt






Την επόμενη φορά που θα νοιώθετε σκοτισμένοι.Ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα δίνει διαύγεια. Αν καταφέρετε να κάνετε γαλάκτωμα  να αναμίξετε καλα  Χυμό από τρία λεμόνια και 1 κουταλιά μέλι Βάλτε το σ ένα μπουκάλι στο ψυγείο, και πίνετε 1 κουταλιά της σούπας κάθε πρωί .Βοηθά στις αρτηρίες  εννοείται μαζί με το ιχθυέλαιο που παίρνουμε αναμεσα στα γεύματα μας 





Πριν μερικές μέρες, Κυριακή στην Εκκλησία Κάτι η ζέστη.Κατι η υγρασία.Κατι η γλυκόζη του αίματος ενας συμπαθητικός κύριος, λιποθύμισε.Ολοι πέσαν πάνω του να τον βοηθήσουν.Ηταν δίπλα ένας ακόμα πιο συμπαθης  συνταξιούχος γιατρός.Με χαμόγελο και ηρεμες κινήσεις τους απομάκρυνε όλους δηλαδή κυρίες επι το πλείστον , και σιγανα τους έλεγε Για να ξέρετε την επομένη φορά που θα δείτε κάποιον να πέφτει κάτω λιποθυμος







alt







Αν είναι με  κλειστά μάτια είναι λιποθυμία 

και του σηκώνουμε τα πόδια σε ορθή γωνία για να πάει αίμα στο κεφάλι. 

Αν είναι με ανοιχτά μάτια είναι εγκεφαλικό  ευχόμεθα να μην είναι αιμορραγικό. Χτυπάμε λίγο την μύτη για να βγει αίμα ή τρυπάμε με μια βελόνα ένα δάχτυλο του αριστερού χεριού εκτός από τον αντίχειρα που πάει κατευθείαν στην καρδιά. 

Αν μας πει πως έχει πόνους στο στήθος και χτυπάνε πίσω στην πλάτη και μουδιάζει το χέρι,είναι ¨καρδιά¨ βάζουμε μια ασπιρίνη κάτω από την γλώσσα ,αν δεν μπορούμε να τη διαλύσουμε σ ένα φλυτζάνι νερό, με λίγη ζάχαρη  

Εννοείται ότι ειδοποιούμε το ΕΚΑΒ 







alt



Αν καταπιούμε χλωρίνη ή χάπια Το  ασπράδι αυγού εγκλωβίζει τις ουσίες.
Αν βάλει το παιδί κάτι στην μύτη του 
Φέρνουμε φρεσκοκομμενο πιπέρι κοντα στη μυτη φτερνίζεται και το βγάζει.  








Ο περισσότερος κόσμος προτιμάει τον καφέ του  με  γάλα . Ειμαι σίγουρος πως αν μπορούσε να δεί τη ¨μούχλα¨ που δημιουργεί στο στομάχι του, δεν θα ξανάπινε γάλα .  



Χαιρετε και να προσεχετε.