Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟ..ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

ΠΑΝΤΖΑΡΙ CAMARO (BRH 007) F1 VILMORIN - φακ.10000 σπόρων ...






Σαλάτα με παντζάρι, κινόα, πορτοκάλι και καρύδια - Νέα Διατροφής





Τα παντζάρια αλλιώς κοκκινογούλια, είναι πολύτιμα ,και όπως κάθε πολυτιμο πραγμα υποτιμημενα στη συνείδηση μας. Ανήκουν  στην ίδια οικογένεια με το σπανάκι. 



Υπάρχουν πολλές καλλιεργήσιμες ποικιλίες, όπως το σέσκουλο, μια φυλλώδης ποικιλία παντζαριού, και το ζαχαρότευτλο, της οποίας η ρίζα έχει υψηλή συγκέντρωση σε ζάχαρα.




Αποτέλεσμα εικόνας για παντζάρια




Περιεχει βητα-λαΐνες , που διακρίνονται σε δύο τύπους : 
τις βήτα - κυανίνες και τις βήτα - ξανθίνες. 

Οι βήτα - κυανίνες είναι κόκκινες - βιολετί στο χρώμα.
Η βητανίνη  βεταΐνη είναι η καλύτερα μελετημένη από τις βήτα - κυανίνες. 

Οι βήτα - ξανθίνες είναι κίτρινες.
Μια καλά μελετημένη βήτα - ξανθίνη είναι η βουλγα-ξανθίνη. 
Τόσο η βητανίνη  όσο και η βουλγαξανθίνη περιέχονται στα παντζάρια και εχουν, Αντιφλεγμονώδεις  Και Καρδιο προστατευτικές  Ιδιότητες.

Ειδικότερα οι βήτα - κυανίνες βοηθούν στην αντιμετώπιση γνωστικών ασθενειών¨ όπως 
 
Αλτσχάιμερ και γεροντική άνοια. 

Η βεταΐνη, μια χολίνη μειώνει τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης και θωρακίζει απέναντι σε διάφορες καρδιαγγειακές παθήσεις. 

Πιο συγκεκριμένα, αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους στο συκώτι, η οποία μπορεί να προκληθεί από την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, την παχυσαρκία, την ανεπάρκεια πρωτεϊνών, το διαβήτη.

Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για τη σωστή απορρόφηση του ασβεστίου και τη συντήρηση των οστών. 

Τα κόκκινα παντζάρια έχουν αρκετές ποσότητες μαγνησίου και έτσι βοηθούν στην καλύτερη αξιοποίηση του ασβεστίου.





Τα παντζάρια αποτελούν ένα φυσικό καθαρτικό και βοηθούν σε προβλήματα όπως δυσκοιλιότητα και αιμορροΐδες. 

Είναι πλούσια στο ένζυμο καταλάση, ένα από τα βασικότερα αντιοξειδωτικά  ένζυμα το οποίο έχει την ιδιότητα να υπερασπίζεται τον οργανισμό μας από τις πλεοναζουσες ελεύθερες ρίζες.

Για την αιμοποιητική τους δράση η οποία έχει αποδειχθεί, είχαν μιλήσει Διοσκουρίδης και Γαληνός και ήταν ένας από τους λόγους που από πολύ παλιά, συνέστηναν σε όσους είχαν αναιμία και δη στα παιδιά να πίνουν χυμό παντζαριών και να τρώνε παντζάρια.



Για να διατηρήσετε τα παντζάρια μέχρι και δύο εβδομάδες, δεν έχετε παρά να κόψετε τα φύλλα 5 εκατοστά από το κοτσάνι και να βάλετε τους βολβούς στο ψυγείο μέσα σε πλαστική σακούλα. 

Όταν αγοράζετε παντζάρια, προσέχετε να είναι λεία, στρογγυλά, με βαθύ κόκκινο χρώμα.

Κάλλιστα το παντζάρι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως λαχανικό του Φεβρουαρίου αφού η παραγωγή αυτό το διάστημα είναι στα καλύτερά της επίπεδα, δίνοντάς μας την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσουμε σε σαλάτες, ντιπ, σούπες αλλά και ως συνοδευτικό κρεάτων.






Σχετική εικόνα




Η παντζαροσαλάτα είναι άρρηκτα δεμένη με το σκόρδο, ένας άκρως προστατευτικός συνδυασμός για την καρδιά και όχι μόνο. 

Καθαριστε τα προσεκτικά και μετα Βράστε τα σε λίγο νερό και για λίγη ώρα, ή ακόμα καλύτερα βράστε τα στον ατμό.
Όσο πιο φρέσκα είναι τα παντζάρια, τόσο πιο έντονο είναι το άρωμά τους και μαγειρεύονται πιο γρήγορα. 

Εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε ζάχαρα, περίπου 16 - 20%, χρησιμοποιείται ως πηγή ζαχάρου στις περιοχές με εύκρατο κλίμα. 

Επίσης τα φύλλα τους είναι εδώδιμα και χρησιμοποιουνται αντί του σπανακιού, όμως τα ωμά φύλλα μπορεί να αφήσουν πικρή γεύση στο στόμα.

Δεν πετάμε ποτέ το ζουμί τους, το πίνουμε κατά προτίμηση το πρωί με την προσθήκη αν θέλουμε χυμό λεμονιού ή και καρότου.











Βέβαια το παντζάρι είναι ρίζα και όπως όλες οι ρίζες μεγαλώνει και αναπτύσσεται στο χώμα,έτσι απορροφά όλα του τα συστατικά, για αυτό μεγάλη προσοχή στα φυτοφάρμακα. 

Πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι από που προμηθευόμαστε τα παντζάρια μας γιατί υπάρχει ο κίνδυνος μαζί με τα παντζάρια να τρώμε και φυτοφάρμακα.

Όλα τα παραπάνω, καθιστούν τα παντζάρια ως ένα από τα πολυτιμότερα δώρα της φύσης, με έντονη προστατευτική αλλά και φυσική φαρμακευτική δράση.

θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι σε αρκετές ασθένειες και συμβάλλουν στην αποφυγή φαρμακευτικής αγωγής.

Διατηρουν τη γλυκόζη υπό έλεγχο.
Είναι ευκολο  να περιλαβουμε μια μερίδα παντζάρια στο διατροφικό μας πλάνο. 

Επαναλαμβανουμε 

Ρυθμιζουν τη πίεση, με μια διαδικασια λιγο περιεργη, και αγνωστη στο ευρυ κοινο.

Τα παντζαρια περιεχουν νιτρικα αλατα, τα οποία μετατρέπονται σε νιτρώδη και σε οξείδιο του αζώτου.

Νιτρώδη και οξείδιο του αζώτου βοηθούν με τη σειρα τους στην διεύρυνση των αρτηριών και την μείωση του καρδιακού παλμού.

Η βητακυανίνη, είναι αυτη που δίνει στο παντζάρι το πορφυροκόκκινο χρώμα του και φαινεται οτι είναι πολύ αποτελεσματική στην ενίσχυση των κυττάρων, αλλα και στην μείωση της οξείδωσης της LDL χοληστερόλης σε τροπο που δεν της επιτρέπει να δημιουργήσει ¨πλάκα¨ στα τοιχώματα της αρτηρίας.




Αποτέλεσμα εικόνας για οστεοπόρωση



Τα παντζαρια, οσο κι αν σας φαινεται περιεργο βλεπετε εχετε συνηθισει το ασπρο του γαλακτος καταπολεμάνε την οστεοπόρωση, γιατι είναι πλούσια σε διοξείδιο του πυριτίου, μέταλλο που είναι απαραίτητο για την βέλτιστη απορρόφηση του ασβεστίου από τη διατροφή.

Εξ αλλου θεωρουνται Ασπίδα στην αναιμία, μιας και περιέχουν πολύ σίδηρο, ο οποίος βοηθάει στη διάταξη της αιμοσυγκολλητίνης, που αποτελεί μέρος του αίματος και  βοηθά στην μεταφορά οξυγόνου ,και άλλων ουσιών, σε διάφορα μέρη του σώματος.

Περιέχουν Μεγάλη Ποσότητα Βορίου, συστατικού  που είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία τεστοστερόνης και  οιστρογόνων.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε διαλυτές φυτικές ίνες, τα παντζάρια λειτουργούν και ως ένα ήπιο ηπακτικο. 
Βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου, ενώ συμβάλλουν στην αποβολή διαφόρων βλαβερών ουσιών από το παχύ έντερο και το στομάχι.

Τα 100 γραμμάρια 1-2 βρασμενα παντζαρια και 2-3 πηρουνιες φυλλα που εννοειται τα τρωμε εχουν

Λίπος: 0g Χοληστερόλη: 0g 
Αλάτι: 106mg Υδατάνθρακες: 13g Ίνες: 4g Σάκχαρα: 9g Πρωτεΐνες: 2g Βιταμίνη C: 4.9mg 
Φολικό οξύ:109 mcg  Σίδηρος: 0.8mg Μαγνήσιο: 23.mg Φωσφόρο: 40.mg Κάλιο: 325 mg Μαγγάνιο: 0.3mg

Βρειτε έναν σιγουρο παραγωγο και αγαπηστε τον.

Τα βιολογικα παντζαρια είναι θησαυρος.


Χαιρετε.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

CRP C-reactive protein

  Τι είναι η CRP Eίναι ένας μη ειδικός δείκτης  οξείας φλεγμονής,  που αυξάνει γρήγορα όταν υπαρξει  φλεγμονή   σε οποιοδήποτε σημείο του σώ...