Αποτέλεσμα εικόνας για TAXINOSOYPA


Καθε χρονο η 29η Αυγουστου ειναι Νηστεια. Μεγαλη γιορτη τ Αϊ Γιαννιου.Κανονικα η Εκκλησια μας λεει ξηροφαγια. Αν δεν την μπορειτε, κανετε μια ταχινοσουπα. Ειναι απλη χορταστικη, νηστισιμη..Δεν ειναι δυσκολη.Θελουμε 6 φλιτζάνια νερό 1-2 φλιτζάνι κριθαράκι (μέτριο) ή/και ρύζι Αλάτι, λεμονι προαιρετικα.. 3/4 φλιτζανιού ταχίνι 
1 ½ φλιτζάνι νερό κρυο Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό με το αλάτι να βράσει και ρίχνουμε το κριθαράκι. Το αφηνουμε να βρασει για 10 λεπτα, μεχρι να μαλακωσει  . Παράλληλα, κατά τη διάρκεια που βράζουμε το κριθαράκι, ( παντα με αγαπη ) χτυπαμε σ ένα μπωλ το ταχίνι με το ενάμισι φλιτζάνι κρυο νερό έως οτου ασπρίσει.Μπορουμε να ριξουμε προσεκτικα και χυμο λεμονιου.Παίρνουμε με την κουτάλα ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα που βραζει,και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο ασπρισμένο ταχίνι και στη συνεχεια το ρίχνουμε με προσοχή στο βρασμένο κριθαράκι που ήδη το έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά και η ταχινόσουπά μας είναι έτοιμη. Προσθετουμε λεμονι κατά βουληση.Σας βεβαιωνω πως είναι πεντανοστιμη αν μαλιστα δεν φοβασθε και βαλετε καυτερο μπουκοβο θα σας απογειωσει ντοπαμινεργικα Η ταχινόσουπα προσφέρεται και ως δείπνο αλλά αι ως πρωινό. Εγω την τρωω σαν γευμα αλλα και δειπνο με ψωμι κι ελιες Χαιρετε.




Αποτέλεσμα εικόνας για TAXINOSOYPA