Αποτέλεσμα εικόνας για φαλάφελ





alt
Μου το θύμισε ο Θόδωρος.Περίεργη γεύση. Ξάφνιασμα για τον ουρανίσκο χορταστικό για το στομάχι το φαλάφελ, δεν ανήκει στις διατροφικές ιδιαιτερότητες μας..Θα το φάμε αποσπασματικά..σαν κάτι το ξεχωριστό..Η καταγωγή του φτάνει μέχρι την αρχαία Αίγυπτο, που το τιμούν δυναμικά. Είναι ένα από τα εθνικά πιάτα του Ισραήλ, ενώ έχει βασικό ρόλο στις κουζίνες της Παλαιστίνης, της Συρίας και της Ιορδανίας.Η απόλυτη σύμπνοια και ομόνοια των αντιπάλων εθνών στο κοινό τραπέζι.

Αποτέλεσμα εικόνας για φαλάφελ

Το φαλάφελ περιέχει μόνο ρεβίθιαοι σύγχρονες εκδοχές περιέχουν και.. κουκιά μαζί με τα ρεβίθια.Οι πιο μοντέρνες εκδοχές του δε, περιέχουν μόνο κουκιάΟι απόψεις διίστανται στο θέμα της υφής του ¨κεφτέ¨ή κιοφτέ,
ή όπως και να τον πείτε δεν είναι ελληνική λέξη..κι ας μην επεκταθούμε σε ανευ ουσίας λεπτομέρειες.Σημείωση.όσο περισσότερο σκόρδο μπορείτε να αντέξετε βάλτε το και δεν θα το μετανιώσετε το ίδιο και ¨θανατερα καυτερό¨ κοκκινο πιπέρι σε απογειώνει κυριολεκτικά.Θα ημουν προσεκτικός με το σέλινο, που κυριαρχεί γευστικά, και αλλοιώνει το τελικό αποτέλεσμα..
Ο μαϊνταντός και το κόλιαντρο,σε συνδυασμό ή, ακόμα, και το καθένα μόνο του. Το κύμινο, το τζίντζερ, και το μπαχάρι ενισχύουν το άρωμα του.. σκόρδου, ενώ, όπως ηδη είπαμε για ακόμα περισσότερο πικάντικο χαρακτήρα προσθέστε πιπέρι καγιέν, πάπρικα ,τσίλιή ότι άλλο καυτερό έχετε..Πέραν όλων των άλλων είναι θεραπευτικό..

Αποτέλεσμα εικόνας για θαλασσινο αλάτι

Το γνήσιο, θαλασσινο αλάτι στη συνταγή, είναι θέμα γεύσης,και είδους αντιυπερτασικού που χρησιμοποιήτε.Αφήσετε το μείγμα σας να ηρεμήσει για λίγη ώρα , και προχωρείστε στην χειροτεχνία.Μην σας πιάσει η λαιμαργία Οχι μεγάλοι κεφτέδες προτιμότεροι μικρότεροι ,για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα Τραγανο εξωτερικο μαλακό εσωτερικό.

alt

Σημειώστε πως το φαλάφελ θέλει πολύ λάδι για να τηγανιστεί οι κεφτέδες, πρέπει να κολυμπούν διαφορετικά θα υποβαθμισθεί δραματικά η μοναδική γεύση τους. Αν μαζί με σας θα φάνε άλλα τρια ατομα θα χρειασθείτε

100 γρμ. ρεβίθια..προτείνω να κάνετε συνδυασμό.Αρα.200 γρμ. κουκιά
1 κ.γ. κύμινο  1 κ.γ. κόλιαντρο ,( μόνο αν σας αρέσειμαύρο πιπέρι, και μπολικο  καυτερό πιπερι καγιεν ,αν βρείτε . Μονο προσοχή γιατί καίει πολύ..
ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, φρέσκα η ξερα του στιφάδου εγω προτιμώ τα δευτερα. 4 σκελίδες σκόρδο ( όχι λιγότερο ) Ένα ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο είπαμε αν σας ¨πάει¨Ένα ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εξαιρετικό παρθένο λάδι για το τηγάνισμα, και μην ακούτε για αραβοσιτέλαιο, και ηλιέλαιο .Οι άλλοι δεν έχουν το δικό μας λάδι..αλάτι, θαλασσινο ανεπεξεργαστο, όσο σας επιτρέπει ο..καρδιολόγος.



alt

Από την προηγούμενη τα ρεβίθια και τα κουκια σε αποχλωριωμένο νερό το τονίζω αυτό, γιατί το χλώριο ενώνεται με τα συστατικά των οσπρίων..και τελικά το μόνο που μας μένει απ το φαλάφελ είναι η γεύση και την άλλη μερα. .στραγγίξτε  και απλώστε τα σε μια πετσέτα να στεγνώσουν καλά.
Αφου στεγνώσουν, ετοιμάστε το μίξερ ρίξτε τα κουκια, αφού τα καθαρίσετε προσεκτικά, και αφαιρέσετε τα φλουδια τους και τα μισά ρεβίθια χτυπήστε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Στη συνέχεια προσθέστε τα καρυκεύματα, το αλάτι, το κρεμμυδι και το σκόρδο  και συνεχίστε το ανακάτεμα .Τέλος, προσθέστε τα υπόλοιπα ρεβίθια και τα φρέσκα βότανα. Ανακατέψτε τα καλά, αλλά όχι τόσο ώστε να γίνουν σαν πουρές. Θα πρέπει τα ρεβυθια τα δευτερα να διακρίνονται.Αφήστε τη ζυμη να ηρεμησει για 30 λεπτά.
Στη συνεχεια πλάστε τους κεφτέδες, αναλογα με τη διαθεση σας.



alt


Σε μια ανοξειδωτη κατσαρόλα, ζεστάνετε το  σωστο λάδι  κι οχι σπορέλαια κι αηδίες. στους 180οC   και βέβαια υπάρχουν θερμόμετρα που μετράνε τη θερμοκρασία με υπερυθρες απο μακρυα Τηγανίστε με.συστημα, και μην βιάζεσθε μην τα στριμώχνετε .Το γευστικό αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει..
Μπορείτε να τα φάτε ζεστά, σκέτα με μια πράσινη σαλάτα της προτιμήσεώς σας.