ΓIAΪΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: ΕΧΩ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΜΟΥ....







Η αυξημένη κορτιζόλη από το χρόνιο στρες οδηγεί σε ψυχικές διαταραχές, όπως:
ευφορία, αϋπνία, κατάθλιψη, ψυχωσική συνδρομή και σε αύξηση της εγρήγορσης.
Η οστεοπόρωση έχει σχέση με το γεγονός ότι η κορτιζόλη δρα ανασταλτικά στην σύνθεση της ενεργού βιταμίνης D που είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου.
Επίσης η κορτιζόλη αυξάνει την απέκκριση του ασβεστίου  από τα νεφρά 






Δεν είναι τυχαίο πως η οστεοπόρωση  παρουσιάζεται κυρίως στις μετ-εμμηνο-παυσιακές γυναίκες και πέρα από την καταστολή των οιστρογόνων , υπάρχει συσχέτιση και με την κατάθλιψη ως δυσθυμία ή ως ψυχιατρική νόσος, που προκαλεί ή εμμηνόπαυση  
Αδρεναλίνη, κορτιζόλη και ινσουλίνη παίζουν σημαντικόρόλο στα ψυχοσωματικά και στα  σωματοψυχικά  προβλήματα,  όχι όμως με κοινή δράση.
Η δράση των ορμονών είναι γενικα  περίπλοκη 


alt


Η σεροτονίνη επηρεάζει την θερμορύθμισητην αντίληψη των αισθήσεων, τον έλεγχο της ψυχικής διάθεσης και την έναρξη του ύπνου Συνδέεται  με ψυχικές διαταραχές όπως η σχιζοφρένεια,έτσι απλά. Δηλαδή για να το πούμε λαϊκά 
Πιάσε τ 'αυγό και κούρευτο 
Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα μνήμηςαυτά σχετίζονται με το γλουταμινικό οξύ και τους NMDA υποδοχείς του.
Και για να μην μου λέτε οτι σας παραμυθιάζω με τρανταχτούς όρους, οποια απ τις λεγομενες  νοστιμιές κι αν προσέξετε, σαν συστατικό τους έχουν το γλουταμινικό μονονάτριο, που τους ενισχύει αφάνταστα την όποια γεύση απο τυρί τσένταρ μέχρι φράουλα και φασολάδα .
Θυμηθείτε τη διαφήμιση κύβων μαγειρικής.
Ολη η κινέζικη, Ταϋλανδέζική,  κορεάτικη,  γιαπωνέζικη μαγειρική στηρίζεται στην προσθήκη αυτού του γευστικού που ανατινάζει κυριολεκτικά το μυαλό, όσο τους έχει απομείνει,  αυτών που αρέσκονται στην ανατολίτικη κουζίνα. 




3 Αστέρια: Πολίτικη κουζίνα... πολλών αστέρων στην Γλυφάδα ...


Συχνά οι ασθενείς ταλαιπωρούνται αφάνταστα με επισκέψεις και εισαγωγές στο νοσοκομείο και ιατρικές εξετάσεις. Η συνταγογράφηση κάποιου φαρμάκου είναι η εύκολη λύση. Με την απλή συζήτηση οι γιατροί θα μπορούσαν να είχαν διαγνώσει ότι τα συμπτώματα των ασθενών ήταν ψυχοσωματικά, αλλά αυτό απαιτεί ώρα που δεν έχουν.
Φτάνει έως εδώ. Σας τα είπα όλα.
Πάψτε να άγχεσθε και.
Μάθετε την θεραπευτική της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.



alt

Ξυπνηστε το πρωϊ της Κυριακής και πηγαίνετε σ έναν Οποιοιδήποτε Ναό. Καθίστε και προσπαθείστε να Προσευχηθείτε για λίγο. 
Αν δεν μπορείτε να το κάνετε .
Απλά καθείστε σιωπηλοί κι αφήστε τους άλλους να προσευχηθούν για σας.
Μετα απο μία ώρα, φεύγοντας απο την Εκκλησία θα νοιώθετε ανάλαφροι σαν πουλιά, χωρίς να ξερετε το γιατί.
Ακούστε τον μακαριστο Λυκούργο και τη χορωδία του