alt












Η ομοκυστεϊνη  Είναι ένας σημαντικός παραγοντας κινδυνου για Στεφανιαια Νοσο.Εγκεφαλικα Αγγειακα Επεισοδια Και Εν Γένει Περιφερικη Αγγειακη Νοσο.
Το Αμινοξυ Ομοκυστεϊνη δεν ειναι συστατικο της διατροφης,αποτελει παραγωγο του μεταβολισμου του απαραιτητου αμινοξεος μεθειονινη,και βρισκεται στον οργανισμο σε μικρες ποσοτητες.
Το Πλασμα Αίματος Μας, περιεχει την ομοκυστεϊνη  με την οξειδωμενη μορφη της.





alt




Η Μετρηση Της Ομοκυστεϊνης Γινεται Μετα Απο Νηστεια και τα δειγματα αίματος, διατηρουνται σε χαμηλες θερμοκρασιες.
Η Συγκεντρωση Της Ομοκυστεϊνης αυξανεται με την παροδο της ηλικιας, με τους ανδρες να εχουν υψηλοτερες τιμες απο τις γυναικες. 
Γενετικοι Παραγοντες, οπως ανεπαρκεια του ενζυμου mthfr, μαζι με το περιβαλλον, συνεισφερουν  στην εμφανιση της υπερομοκυστεϊναιμιας σε ασθενεις με στεφανιαια νοσο.  

Ανεπαρκεια Του Mthfr σχετιζεται με νευρολογικες και αγγειακες διαταραχες.Ανεπαρκεια Στη Διατροφη Και Δυσαπορροφηση Φυλικου Οξεος,Βιταμινης Β12 Και Β6 Οδηγουν Σε Υπερομοκυστεϊναιμια.






Αποτέλεσμα εικόνας για Ομοκυστεϊνης



Αυξημενα Επιπεδα Ομοκυστεϊνης σχετιζονται και με τη καθιστικη ζωη, το καπνισμα, την υπερταση και με την υπερκαταναλωση οινοπνευματος και καφε. 
Ηυξημενη συγκεντρωση ομοκυστεϊνης παρατηρειται  και σε μερικες κλινικες καταστασεις όπως Νεφρικη Ανεπαρκεια Υπερ-θυρεοειδισμο,Μεταμοσχευση Καρδιας,Χορηγηση Φαρμακων κ.α.

Η Θεραπεια Της υπερ-ομοκυστεϊναιμιας,βασιζεται στη διαιτητικη και θεραπευτικη χορηγηση φυλικου οξεος, βιταμινης β6 και β12.

Δεν θα ακούσετε απ τη γειτόνισα για την ομοκυστεϊνη, όπως πιθανόν για την στατίνη που της¨πήγε¨την χοληστερίνη στο 140  Όμως θυμηθείτε την την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο ιατρείο κάποιου παθολόγου, να επιμείνετε να σας τη γράψει. 
Αν δεν το κάνει, κάντε τη μόνοι σας.





Η ομοκυστεΐνη εξηγεί τη σχέση μεταξύ σεξουαλικής συχνότητας και ...