Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΛΠΙΚΗΣ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗΣ..Κ



 


H κοιλιακη μαρμαρυγη ειναι μία αρρυθμία κατά την οποία οι κοιλίες παύουν να εκτελούν μιαν οργανωμένη συστολή. Αποτέλεσμα είναι η ανυπαρξία αποτελεσματικής κοιλιακής σύσπασης και διακοπή της κυκλοφορίας.






alt

Ουσιαστικά μιλάμε για μία θανατηφόρα αρρυθμία αν δεν αντιμετωπισθεί με ηλεκτρική ανάταξη σε 3 λεπτά.Αποτελεί τον συχνότερο μηχανισμό αιφνίδιου καρδιακού θανάτου.Εμφανίζεται Πάντα Σαν Επιπλοκή Οργανικών Παθήσεων Της Καρδιάς.Τα πιο συχνά αίτια είναι:
Στεφανιαία νόσος ιδιαίτερα το έμφράγμα του μυοκαρδίου 
Ιδιοπαθής βλάβη της ηλεκτρικής δραστηριότητας της καρδιάς 
Μυοκαρδιοπάθειες
Υπερτασική καρδιοπάθεια 
Βαλβιδοπάθειες 
Σοβαρές ηλεκτρολυτικές διαταραχές ,δηλαδή μεγάλες αυξήσεις ή μειώσεις του καλίου, του ασβεστίου και άλλων ηλεκτρολυτών στο αίμα


alt


Παρουσιάζεται Απώλεια Αισθήσεων,Σπασμοί,Άπνοια,Κώμα.Εν δυνάμει 
Θανατηφόρα ,αν δεν αντιμετωπισθεί με απινίδωση εντός 3 λεπτών.Η διαδικασία ονομάζεται ηλεκτρική ανάταξη.


alt



Κατά την ηλεκτρική ανάταξη χρησιμοποιείται ηλεκτρικό ρεύμα που χορηγείται στον ασθενή με μια συσκευή που όπως είπαμε λέγεται απινιδωτής.Εάν Δεν Υπάρχει Απινιδωτής, Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση -Τεχνητή Αναπνοή Και Μαλάξεις- Μέχρι Ο Ασθενής Να Φτάσει Στο Νοσοκομείο.
Αυτα, απλα , ενημερωτικα, γιατι αν σε μας εδω στην επικρατεια του Ιβαν του μεγαλοπρεπους, αν συμβει κατι τετοιο, λεμε : τζαμπα εφυγε ο ανθρωπος.Χαιρετε και να προσεχετε. Η προληψη μας εχει μεινει μονο.



alt