Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΛΥΜΠΙ






Ιούλιος.

Σχεδόν όλος ο κόσμος πάει θάλασσα

 για πολλούς λόγους.

Ενας απ όλους είναι και για να κολυμπήσει.

Αλλο πράμα πάω για να κολυμπήσω κι 

άλλο ξέρω να κολυμπώ.

Αλλο πράμα γνωρίζω να επιπλέω, κι 

άλλο γνωρίζω να κολυμπώ.

Αλλο σου προσφέρει το δροσερό νερό, και 

το τσαλαβούτημα,κι 

άλλο το συστηματικό κολύμπι 

Είναι αυτο που λέμε, πάω να περπατήσω, για να ασκηθώ, και στο δρόμο χαζεύω τις βιτρίνες.
Στέκομαι εκστατικός μυρίζοντας τη τσίκνα απ τα σουβλάκια του Λευτέρη,που οντως διαφέρουν απ όλα τ άλλα.
Παρατηρώ απο επιστημονικό ενδιαφέρον τις γκαρσόνες με τα βρακιά να περισεύουν απ τα παντελόνια τους,κι λέω πως είναι δυνατόν να κρατούν σε ισορροπία το δίσκο με 12 ποτήρια νερό.



alt


Κολυμπώ σημαίνει μπαίνω στο νερό, κάνω ένα 100αρι ύπτιο,με το κεφάλι ημιβυθισμένο. 
Μετά γυρίζω πίσω με πρόσθιο.
Πάλι ένα 200αρι ύπτιο, χωρίς εντάσεις, και πάλι ένα 200αρι ελεύθερο,μέχρι που βλέπω Οτι λαχάνιασα.

Αν είμαι απ τους Προμηθείς, κι έχω αδιάβροχο καρδιοσυχνόμετρο,βλέπω οι σφυγμοί μου  ανάλογα με την ηλικία μου ,να μην υπερβαίνουν το 70% της αντοχής μου.
Και μετά απο μόλις 15 λεπτά είμαι έτοιμος να αφήσω το νερό, που ούτως ή άλλως δεν είναι με τίποτα το φυσικό μου περιβαλλον ,να κάνω ένα σύντομο ντους, να σκουπιστώ και πάπαλα το μπάνιο,και εις αύριον και πάλι.

Αυτό φίλοι μου είναι το μπάνιο στη θάλασσα,κι όποιος νομίζει οτι μπορεί να το κάνει να μου γράψει. 


alt

Ομως άλλο είναι το θέμα μας σήμερα.
Η Κρυσταλλία είναι μια πολύ καλή κοπέλα. Ευτραφής, με πλούσιες καμπύλες,που ο γιατρός της, της συνέστησε θαλασσια μπάνια.
Μέρα παρα μέρα η Κρίς όπως τη φωνάζουνε  πηγαίνει σε οργανωμένη πλάζ.Κάνει περίπου αυτά που σας είπα πιό πάνω, με μια διαφορά.Βουλώνουν τ αυτιά της σχεδόν πάντα με το θαλασσινο νερό,κι απελπισμένη με ρωτά τί γίνεται μετ αυτάκια μου.
Να λοιπόν τί έγραψα στην Κρυσταλλία.
Kαθώς κολυμπάμε, νιώθουμε ότι το αυτί μας έχει βουλώσει από το νερό.Παρότι προσπαθούμε να διώξουμε το νερό, δεν γίνεται τίποτα.Φαίνεται ότι το θαλασσινό νερό έβρεξε το βύσμα τού έξω ακουστικού πόρου,με αποτέλεσμα να προκληθεί  συμφόρηση στο αυτί μας. 

Τα αυτιά μας έχουν την ιδιότητα να αυτοκαθαρίζονται από την κυψελίδα που παράγεται στο εσωτερικό τους, σε μερικούς ομως ανθρώπους τ αυτιά τους δεν καθαρίζονται επαρκώς, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα βύσμα κυψελίδας στο εσωτερικό τους.



alt


Αξίωμα.
Δεν  χρησιμοποιούμε μπαντονέτες για να το καθαρίσουμε.Σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο με μπατονέτες,πιαστράκια μαλλιών, σπίρτα, μολύβια, κτλ.Όλα αυτά μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στην μεμβράνη του έξω ακουστικού πόρου και να προκαλέσουν μόλυνση ή ρήξη  του τυμπάνου.Στεγνώνουμε το αυτί με ένα βαμβάκι,όχι με χαρτί τουαλέττας, χαρτομάνδηλο, την άκρη της πετσέτας κλπ πιέζοντας ελαφρά τον έξω ακουστικό πόρο, και τίποτα άλλο. Αν υπάρχει νερό παγιδευμένο στα αυτιά.



alt


Χρησιμοποιούμε  καθαρό οινόπνευμα  όχι το μπλε, το φωτιστικό.που απορροφά το νερό,καθότι πτητικό, που σημαίνει εύκολα εξατμιζόμενο  ,βοηθά να στεγνώσει το αυτί, και μπορεί να περιορίσει και τα βακτηριδια  που προκαλούν την εξωτερική ωτίτιδα.

Χρησιμοποιούμε επίσης το λευκό ξύδι ,κι ανακατεύουμε το ξύδι με το οινόπνευμα.όλα τα παραπάνω μόνο αν δεν έχει τρύπα (διάτρηση) το τύμπανο.
Εάν πονάμε ή έχουμε φλεγμονή, δεν κολυμπάμε.
Για να μη μπει νερό στο αυτί όταν κολυμπάμε,μπορούμε να βάλουμε λίγο λάδι σε δύο κομμάτια βαμβάκι και να τα βάλουμε ωτασπίδες στ αυτιά μας.
Το λαδωμένο βαμβάκι ενεργεί σαν φίλτρο.
Στεγνώνουμε πάντα καλά τα αυτιά μας μετά το κολύμπι.Γέρνουμε το κεφάλι, τραβάμε απαλά τον λοβό και σκουπίζουμε με πετσέτα. Ποτέ το δάχτυλο ή μπατονέτα στο αυτί Ποτέ.
Μαγικό κόλπο:
Με το πιστολάκι μαλλιών στη χαμηλότερη κλίμακα, στεγνώσουμε εντελώς τα αυτιά μας.Δεν αφαιρούμε το κερί   μόνοι μας.
Πάμε στον Στράτο Π.τον ΩΡΛ.Το κάνει σχεδόν μαγικά, μ ένα απίθανο χαμόγελο.
Αν υποφέρουμε από υπερβολική παραγωγή «κεριού» ,τότε θα χρειαζόμαστε καθαρισμούς σε τακτά χρονικά διαστήματα για την αποφυγή συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας κεριού στο βάθος του έξω ακουστικού πόρου.
Αν υποφέρουμε από ωτίτιδες ή έχουμε τρύπα στο τύμπανο ή έχουμε εγχειρισθει στ αυτί απαγορεύονται αυστηρώς οι πλύσεις με νερό. 
Σαφείς σύντομες, περιεκτικές, κι αφοριστικες οδηγίες για την Κρίς,αλλά και για κάθε συνειδητό λουόμενο,για να έχουμε όσο γίνεται μεγαλύτερη ωφέλεια απ την άσκηση στο νερό, γιατί είπαμε άσκηση είναι το μπάνιο, κι όχι επίδειξη των γραμμωμένων κοιλιακών μας.