Η σχιζοφρένεια, είναι κάτι το

καθημερινό.

Αναφέρεται σε μια ασθένεια, στην οποία οι αλλαγές στη συμπεριφορά ή τα συμπτώματα είναι παροντα για μια περίοδο τουλάχιστον έξι μηνών, χωρίς να πάρει κανείς είδηση,ούτε ο ενδιαφερόμενος, που νομίζει οτι έχει απλώς νευράκια.
Και πάλι, τα συμπτώματα, η 
δριμύτητα και η διάρκεια της 
ασθένειας ποικίλλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. 

Αντίθετα με παλαιότερες απόψεις, 
Η Σχιζοφρένεια Είναι Μια Αρκετά Κοινή Ασθένεια, Και Πολλοί Άνθρωποι Με Σχιζοφρένια Ζουν Ευτυχισμένες Και Ολοκληρωμένες Ζωές.Αυτή η διάγνωση μπαίνει συνήθως, όταν τα συμπτώματα διαρκέσουν για λιγότερο από έξι μήνες.
Τραγικη φιγούρα ο Νας Ιδιοφυής αλλά σχιζοφρενικός μεχρι το τέλος 






Αποτέλεσμα εικόνας για Νας





Η διπολική διαταραχή είναι μια διαταραχή διάθεσης. 
Η ψύχωση εμφανίζεται ως τμήμα μιας γενικότερης διαταραχής στη διάθεση, η οποία χαρακτηρίζεται από τις ακραίες εξάρσεις (μανία) και τα χαμηλότατα σημεία διαθεσης (κατάθλιψη). 
Τα ψυχωσικά συμπτώματα τείνουν να ταιριάξουν με την διάθεση του προσώπου. 
Εάν Είναι Κατ' Ασυνήθιστο Τρόπο Συγκινημένοι Ή Ευτυχείς, Μπορούν Να Θεωρήσουν Ότι Είναι Ξεχωριστοί Έχουν Ξεχωριστές Ικανότητες Και Ότι Μπορούν Να Εκτελέσουν Καταπληκτικούς Άθλους.Εάν είναι θλιμμένοι, μπορούν να ακούσουν φωνές να τους προτρέπουν να διαπράξουν αυτοκτονία.

Η Μείζων κατάθλιψη είναι.Επίσης μια διαταραχή διάθεσης 
Είναι μια βαριά κλινική κατάθλιψη μαζί με ψυχωσικά συμπτώματα αλλά χωρίς περιόδους μανίας ή εξάρσεις που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της ασθένειας.

Η Σχιζο-φρενικόμορφη διαταραχή 
Αυτή η διάγνωση δίνεται όταν η κλινική εικόνα δεν είναι χαρακτηριστική είτε μιας διαταραχής διάθεσης είτε της σχιζοφρένιας, αλλά το πρόσωπο έχει τα ταυτόχρονα ή διαδοχικά συμπτώματα και των δύο ασθενειών. 

Τι είναι αυτό που προκαλεί την ψύχωση; 
Οι ενδείξεις αυτή τη στιγμή είναι ότι η ψύχωση προκαλείται από έναν ανεπαρκώς κατανοητό συνδυασμό βιολογικών παραγόντων, οι οποίοι δημιουργούν μια ευπάθεια στην ψύχωση κατά τη διάρκεια της εφηβείας ή της πρόωρης ενήλικης ζωής.Μη σε τρομάζουν οι λέξεις που χαρακτηρίζουν καταστάσεις. 
Τα συμπτώματα μπορούν να προκύψουν σε αντίδραση.
Στην Πίεση, Άγχος, Ή Την Κατάχρηση Ναρκωτικών Ουσιών,ή μπορεί  να είναι βιολογικά προδιαγεγραμμένο να προκύψουν σε ένα ορισμένο στάδιο ανάπτυξης ανεξάρτητα από την εμπειρία ζωής.






alt


Όσο νωρίτερα  αναγνωρίζεται η ψύχωση και η αρχίζει η θεραπεία, τόσο καλύτερη είναι η προοπτική βελτίωσης. 




Η Ομαδική Ψυχοθεραπεία - Ψυχορροπια




Ολα τα παραπάνω, προσωπικά φρονώ οτι θα μπορούσαν να ξεπεραστούν, ή να μην μας απασχολήσουν αν ο άνθρωπος , όντας μέλος της Εκκλησιας, είχε αναφορά σε ορθόδοξο Πνευματικό Πατέρα Διαφορετικά, θα χρειαζόταν ομαδική θεραπεία.

Χαιρετε


Ατομική ή ομαδική ψυχοθεραπεία; - PsychologyNow.gr