Αποτέλεσμα εικόνας για Η δυτική ιατρική,

Αγαπητέ Κωνσταντίνε,σε χαιρετώ και χαίρομαι που είσαι καλά.Ρώτησα τη φίλη μας Λίμπε, https://kosmaser.wordpress.com/2012/12/07/ που διαπρέπει στη Φραγκία στον ευαίσθητο χώρο της ψυχιατρικής έρευνας, και μου είπε αρκετά πράγματα γι αυτά που με ρωτάς.Σταχυολογώ μερικά και σου τα μεταφέρω για ενημέρωσή  σου Λέει η Λίμπε:


alt

Η δυτική ιατρική, Κοσμά μουείναι αυτό που ταιριάζει σε μας,με όλα τα κακά της. Οσο για την ομοιοπαθητική,είναι σεβαστή σ όλον τον κόσμο, και στον ιατρικό ,αλλά έως εκεί.Είναι κατα ένα μεγάλο μέρος αυτό καθαρά που λέμε placebo effectια τα φάρμακα δεν γνωρίζουμε και πολλά .


alt


Ομως γνωρίζουμε τη δύναμη του μυαλού μας, που είναι απίστευτη,τόσο όσο κι οι δυνατότητές του, αρκεί  να μην  το καταστρέφουμε πολλαπλώς,ας πούμε με το αλκοολ και τον,  με συγχωρείς που στο λέω,μια και είσαι δηλωμένος αυτόχειρας-καπνιστής,αλλά δεν σου το έκρυψα εξ αρχής, εγκληματικο καπνό

alt

Ενα γερό μυαλό και μια δυνατή σκέψη, που πηγάζουν απο μια  καθαρή καρδιά.μπορεί να μας δώσουν απί-στευτες θεραπείες.Με βασική προϋπόθεση Ενα λεπτομερές ιστορικό,αυτό που θα λέγαμε εμείς οι υπο-ψιασμένοι μια καθαρή εξομολόγηση σ έναν Γέροντα.


alt

Ή για να το δώ απ τη μεριά μου , μια πολύωρη ανάλυση της ζωής, που θα δείξει στον έμπειρο ψυχιατρο τον ευαίσθητο κρίκο στη ψυχή του ασθενή .

alt

Απ εκεί και πέρα όλα είναι θέμα χειρισμών.Απ το φάρμακο που θα δώσουμεμέχρι την τελική θεραπεία, ο δρόμος είναι ανάλογα, εύκολος, γρήγορος ή ανεπαρκής κι ατελέσφορος.

alt

Ας είναι,Πρόκειται για πονεμένες ιστορίες με πρωταγωνιστές έξυπνους χειριστές της ανθρώπινης πίστης κι ελπίδας..οι οποίοι προβάλλουν τους εαυτούς τους ως σύγχρονους Μεσσίες και εκμεταλλεύονται την ανάγκη ορισμένων ανθρώπων  βασικά με πολλά προβληματα, που είναι η βάση όλων σχεδόν των ασθενειών, να αποφύγουν τον πόνο που προκαλείται από τη διάγνωση μιας σοβαρής ασθένειας και να καταφύγουν στην ψευδαίσθηση μιας μαγικής σωτηρίας,μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο ιστολόγιο μου, στη συζήτηση με την Αλεξάνδρα τα λέει όλα .

 alt

Το νομοθετικό πλαίσιο είναι ανεπαρκές και αναποτελεσματικό και αδυνατεί να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις. Σ.Σ. εδώ δεν μπορεί να χτυπήσει την φοροδιαφυγή .Επίσης, τα ΜΜΕ, ειδικότερα τα ηλεκ-τρονικά,πολλές φορές θυσιάζουν την εγκυρότητα για χάρη της τηλεθέασης, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να βρίσκονται σε σύγχυση.


alt

Οι εναλλακτικές θεραπείες θεραπείες που εστιάζουν  στην αλληλεπίδραση νου, και σώματος,συμβάλλουν στην καταπολέμηση του στρες, στην ανακούφιση του πόνουστη μείωση των παρενεργειών των φαρμά-κων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

alt


Η εναλλακτική θεώρηση των ασθενειών, έρχεται σε αντιθεση με την δυτική επιστήμη διότι: α) Πρεσβεύει ότι η ασθένεια ξεκινά από ένα υποτιθέμενο ενεργειακό επίπεδο και πρέπει να θεραπεύεται ενεργειακά.

alt

Όμως, η ενέργεια των εναλλακτικών μεθόδων δεν έχει καμία σχέση Με Την Ενέργεια Που Αναγνωρίζει Η Φυσική,Η Χημεία Ή Η Βιολογία,  αλλά είναι μια υποθετική ή  μεταφυσική ενέργεια  η οποία δεν ανιχνεύεται επιστημονικά  σε σημείο που υπεισέρχεται ο παράγων πίστηοποτε απο εκει και πέρα, πάυουμε να μιλάμε  απλά παρατηρουμε και καταγραφουμε.

alt

Την υποθετική αυτή πνευματική ή συμπαντική ενέργεια και τα ενεργειακά κέντρα ή σημεία, προσπαθούν να διαχειριστούν οι διάφοροι εναλλακτικοί Θεραπευτές, Με Βελόνες, Με Ενεργειακά Φάρμακα, Με Άγγιγμα, Με Ρεφλεξολογία, Σιάτσου και άλλες μεθόδους που διαφέρουν εντελώς από την επιστήμη της φυσικοθεραπείας.

alt

β) Βασίζεται σε φιλοσοφίεςακόμα και θρησκευτικές πρακτικές.


alt


Π. χ. ο βελονισμός είναι μέρος της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής (TCM), η οποία έχει έντονο φιλοσοφικο-θρησκευτικό χαρακτήρα και στηρίζεται στις θρησκευτικές αντιλήψεις του Ταοϊσμού.

alt

Η Αγιουρβέδα Είναι Βασισμένη Στις Δοξασίες Του Ινδουισμού Και Η Ομοιοπαθητική Στην Απόκρυ-φη Βιταλιστική Φιλοσοφία.

alt

Εδώ καλά θα κάναμε να μην μπερδεύουμε τον Ιπποκράτη για την θεωρία του περί των ομοίων..Κι όμως υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα τους ισχυρισμούς των βελονιστών και τα πορίσματα της έρευνας κλινικών δοκιμών και θεωρεί ότι οι ασθενείς πρέπει να πληροφορούνται για την αναπόδεικτη κατάσταση του βελονισμού και τα πιθανά δυσμενή αποτελέσματά του ,επιμολύνσεις, καταστροφή νεύρων και πολλά άλλα. Ο Βελονισμός Αποτελεί Αναπόδεικτη Μορφή Θεραπείας η θεωρία και η πρακτική του βασίζονται σε πρωτόγονες και φανταστικές ιδέες για την υγεία και την ασθένεια, οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με τη σύγχρονη επιστημονική γνώση .Τα Θεωρούμενα Ως Αποτελέσματα Του Βελονισμού, πιθανώς οφείλονται σε συνδυασμό Προσδοκίας, Υποβολής,Συντελεστικής Εξαρτημένης Μάθησης Και Άλλων Ψυχολογικών Μηχα-νισμών.altΗ ζωτική ενέργεια Chi ή Qi δεν έχει βάση στην ανθρώπινη ( δυτική ) φυσιολογία·τα σημεία βελονισμού είναι  υποθετικά και μάλιστα οι διάφοροι βελονιστικοί χάρτες δίνουν διαφορετικές θέσεις για τα σημεία βελονισμού·

alt

Ο Ωτοβελονισμός Που Βασίζεται Στην Αντίληψη ότι το σώμα και τα όργανα απεικονίζονται στο αυτί επίσης δεν αποδεικνύεται επιστημονικά.

alt

Παρόμοιες αντιλήψεις ότι ένα μέρος του σώματος είναι χάρτης εσωτερικών οργάνων συναντώνταικαι στην ιριδολογία η ίριδα του ματιού θεωρείται ο χάρτης, και στην ρεφλεξολογία ,το πέλμα του ποδιού θεωρείται ο χάρτης.Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν ευσταθούν επιστημονικά.

alt

Η ρεφλεξολογία βασίζεται σε μια παράλογη θεωρία και δεν έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει την πορεί-α οποιασδήποτε ασθένειας .


alt

Αυτά μου μετέφερε η Λίμπε, και σε βεβαιώ οτι βρίσκουν σύμφωνους όλους μας, γιατρούς και μή..Στη διάθεσή σου για περισσότερες πληροφοριες .Δεν γνωρίζω γιατί σε απασχόλησε το συγκεκριμένο θέμα, αλλά μάλλον να το ξεχάσεις .

alt
Αφορά λαούς με εκ διαμέτρου διαφορετικές αντιλήψεις απ τις δικές μας Ερρωσο.


alt